PSV kunne juble etter seier i Johan Cruijff-schaal

202

Den nederlandske fotballsesongen ble tradisjon tro innledet med Johan Cruijff-schaal, oppgjøret mellom regjerende liga- og cupmester.

Det var ligamester PSV som vant kampen 1-0 mot cupmester Feyenoord. Kampen ble spilt på Amsterdam ArenA.

PSV dominerte kampen fra start. Andres Guardado var tidlig nær for PSV med et frispark som gikk i tverrliggeren, mens Luuk de Jong headet returen over.

Like før pause fikk PSV straffe da Jorrit Hendrix ble felt av Karim El Ahmadi, men De Jong skjøt over fra ellevemetersmerket. Ti minutter senere kom endelig 1-0 ved Davy Pröpper som sendte et velplassert lavt skudd i hjørnet fra rett innenfor 16-meteren.

Andre omgang startet som den første foregikk med stort PSV-press, og Jürgen Locadia fikk en stor sjanse men skjøt utenfor.

Gradvis klarte så Feyenoord å spille seg inn i kampen og de var svært nær å utligne da Guardado reddet en heading fra Eric Botteghin på streken. Da Feyenoord presset for en utligning, skjøt Nicolai Jørgensen over fra god posisjon i det som var laget største sjanse.

PSV holdt ut og tok klubbens 11. Johan Cruijff-schaal. En perfekt start for trener Philip Cocu som starter jakten på klubbens tredje strake ligatrofe neste helg borte mot Utrecht.