PSV vant storoppgjør på De Kuip og økte forspranget til Ajax

217

PSV vant søndag 3-1 i bortekampen mot Feyenoord på De Kuip, og har med det økt forspranget i teten av Eredivisie ettersom Ajax bare klarte 0-0 mot ADO den Haag tidligere på dagen.

PSV var det toneangivende laget gjennom hele kampen, og vant fullt fortjent mot de regjerende ligamesterne Feyenoord, som har hatt en veldig skuffende sesong.

Santiago Arias headet PSV i ledelsen etter 23 minutter, og ti minutter før pause økte Steven Bergwijn ledelsen til 2-0 da han alene med keeper avsluttet via stolpen og inn.

Feyenoord utnyttet en svak klarering åtte minutter ut i andre omgang, som endte med at Tonny Vilhena headet inn redusering. Det var første gang Feyenoord skapte noe å skrive hjem om, og plutselig ble håpet tent blant de (fleste av de) 47.500 tilskuerne.

Men håpet varte ikke lenge. Gaston Pereiro satte inn en retur fra keeper Bradley Jones fem minutter senere, og PSV gikk opp til 3-1. Jones burde gjort bedre, enten holdt skuddet som kom, eller klarert det i et ufarlig område.

Etter det var det «cruise-kontroll» for PSV. Laget fra Eindhoven har vunnet 21 av 25 kamper så langt i sesongen (to uavgjort og to tap i tillegg), og leder med sju poeng på Ajax.

Ajax klarte bare 0-0 hjemme mot ADO den Haag, der Bjørn Maars Johnsen spilte hele kampen.

Feyenoord ligger på fjerdeplass, og har hele 11 poeng opp til AZ Alkmaar som er på tredjeplass. Giovanni van Bronckhorst gutter har på ingen måte levd opp til jubelsesongen 2016/17 da klubben tok sitt første ligagull siden 1999.