Hvem er Christian Pulisic, tidenes åttende yngste i Bundesliga?

552

17 år gamle Christian Pulisic fikk sin debut fra start for Borussia Dortmund mot Bayer Leverkusen søndag. Amerikaneren er den åttende yngste som har debutert i Bundesliga gjennom historien. Hvem er så denne unge spilleren fra Pennsylvania?

Etter at han startet å spille fotball for Michigan Rush juniors, fikk Pulisic plass i et lokalt US Soccer-akademi, Pennsynvanian Classics. Han fikk senere plass på USA sitt U14-landslag, og trente med de europeiske klubbene Barcelona, Chelsea, PSV Eindhoven, Porto og Villarreal.

Den var imidlertid Borussia Dortmund som klarte å hente han til Europa i januar 2015 etter flere meget gode kamper for det Florida-baserte U17-akademiet Residency Programme.

I Dortmund ble han bare sterkere og sterkere, og vant den tyske U17-tittelen i 2014/15 og fikk plass i Dortmunds U19-tropp.

- Annonse -

«Hans styrker er han mentalitet, fart og teknikk. Han er en lagspiller og er sterk i alle spillets faser. Christian lærte seg tysk veldig fort og er veldig respektert blant sine lagkamerater på grunn av hans personlighet og kvalitet på banen,» sa Dortmunds U19-trener Hannes Wolf til Soccer Amerika på slutten av 2015.

Og den amerikanske U17-landslagsspilleren ble invitert til å trene med Dortmunds førstelag gjennom vinterpausen 2015/16. Han imponerte trener Thomas Tuchel så mye at han tok han opp i A-lagstroppen, og han fikk sin debut i Bundesliga da han kom inn som innbytter etter 68 minutter i kampen mot Ingolstadt (seier 2-0) 30. januar.

«Jeg drømte om disse øyeblikkene da jeg var yngre, og ja, selvsagt var jeg litt nervøs. Men når du får ballen går det bort og du er bare fokusert på å forsøke og vinne kampen,» sier tidenes åttende yngste Bundesliga-spiller.

Pulisic fikk flere kamper som innbyttere både i det målløse oppgjøret mot Hertha Berlin og i 1-0-seieren mot Hannover. Mot Bayer Leverkusen fikk han sin første kamp fra start, men ble byttet ut i pausen da Marco Reus kom inn på hans posisjon.

«Det var fantastisk, jeg ble forbløffet da treneren sa jeg skulle starte kampen. Det er en stor ære for meg, og det er bra å få denne erfaringen. Jeg var litt nervøs, men det var bra at jeg har fått noen minutter tidligere og var klar for dette,» sier Pulisic til bundesliga.com.

Pulisic har fått vist at han er ett av de mest spennende talentene i Bundesliga.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -