182
Antoine Griezmann. Foto: Wikimedia

Atlético Madrid – Almeria 21.02.15

Etter et skuffende resultat i forrige serierunde borte mot Celta de Vigo, ønsket Atlético Madrid å slå kraftig tilbake hjemme mot Almeria.

Alt startet bra for «Los Rojiblancos», da de ble tildelt et noe diskutabelt straffespark i det 12. spilleminutt. Mandžukic gjorde ingen feil fra 11-meteren og sendte hjemmelaget i ledelsen. Dette var kroatens 12. seriemål etter overgangen fra Bayern München.

Atlético fortsatte å presse høyt, noe som få minutter senere resulterte i nok et mål. Mandžukic bryter en svak pasning i Almerias forsvarsledd og sender Griezmann alene gjennom mot Julián. Dette endte som det så ofte gjør med Griezmann i slike situasjoner og 2-0 var et faktum etter bare 20. spilte minutter. Spissparet kombinerte også fint i det 29. minuttet og Griezmann kunne sende hjemmelaget opp i 3-0, et resultat som stod seg til pause.

Kampen mistet litt av gnisten i 2. omgang. Almeria maktet ikke å få ballen forbi Moyá og hjemmelaget flyttet etter hvert fokuset mot den kommende Champions League kampen. På overtid maktet Guilherme Siqueira å pådra seg sitt 2. gule for dagen og avsluttet kampen noen minutter før resten av laget. Kanskje ikke så lurt med tanke på den viktige bortekampen mot Sevilla i neste serierunde.

Med Barcelonas overraskende nederlag mot Malaga tidligere på dagen, holder det seg jevnt i toppen av La Liga. I morgen spiller serieleder Real Madrid borte mot Elche, hvor de kan øke forspranget til 4. poeng ned til Barcelona.

Atlético: Moyá; Juanfran, Godín, Miranda, Siqueira; Gabi, Tiago (70’ Suárez), Saúl, Arda; Griezmann (64’ Garcia), Mandžukic (59’ Torres)

Almería: Julián; Michel, Trujillo, Dos Santos, Dubarbier (76’ Casado); Vélez (46’ Soriano), Corona, Verza, Édgar, Thievy (71’ Wellington), Hemed