Råde vant cupfinalen!

457

Onsdag 11. november var det duket for finale i OBOS-cupen i Østfold. Dette er det første året turneringen har blitt arrangert i Østfold, og den historiske finalen skulle gå mellom Råde og Kambo.

Begge lag gikk ut i et rolig tempo med fler feilpasninger, men til slutt fikk Råde hull på byllen. Et innlegg havnet hos Alexander Arnesen som fikk stå helt alene inne i feltet. Stillingen holdt inn til pause, og Råde ledet dermed 1-0 ved halvspilt finale.

I andre omgang skulle det bli langt mer dramatisk. Etter få minutter ble et Kambo-frispark slått inn i muren, og inn i mål. Dermed sto det 1-1 i Østfoldhallen. Tiden gikk, og det sto stadig 1-1. Når det nærmet seg slutten, smalt det foran Kambos mål. Råde ble tildelt straffespark for en tvilsom hands inne i feltet. Fra straffemerket var Tom Erik Heia sikker, og Råde tok ledelsen 2-1.

Overtidsminuttene skulle bli interressante. To minutter på overtid blir en lang ball slått opp i Råde-feltet, og en Kambo spiller blir headet alene igjennom. Linjedommer reiser flagget for offside, men spillet fortsetter. En Kambo-spiller blir felt alene med keeper, og blir tildelt straffespark. Men bare et halvt sekund etterpå, blåser hoveddommer igjen, og denne gangen for offside.

Råde fikk en kontring helt på tampen, og Alexander Arnesen ble felt inne i feltet. Ny straffe, nytt mål av Heia og 3-1 til Råde. Dermed kunne Råde-gutta feire gull i OBOS-cup.