RB Leipzig nærmere opprykk etter uavgjort

199

RB Leipzig dominerte mandagskveldens kamp mot Kaiserslautern, men det ble 1-1. Kaiserslautern kom sterkere etter at Will Orban ble utvist etter 64 minutter, og laget til Ruben Yttergård Jenssen skapte flere store sjanser og kunne fort vunnet.

RB Leipzig tok ledelsen ved Emil Forsberg tidlig i andre omgang, mens Kacper Przybylko utlignet til 1-1 etter 84 minutter. Yttergård Jenssen spilte hele kampen.

Resultatet betyr at RB Leipzig har fire poengs forsprang på Nürnberg som ligger på play-off. Det er Freiburg som leder 2. Bundesliga med 66 poeng, mens RB Leipzig har 63. Nürnberg har 59 poeng, og har så klar ledelse på St. Pauli at de i det minste klarer play-off.

Freiburg vil rykke opp med en seier til, mens RB Leipzig er i førersetet til å følge den sørtyske klubben opp. Freiburg vant i helga 3-0 mot Duisburg, og møter fredag Paderborn på bortebane. Etter det er Heidenheim (H) og Union Berlin (B) motstandere i innspurten.

RB Leipzig har tre overkommelige kamper igjen; Arminia Bielefeld og Karlsruhe hjemme først, før de avslutter mot Duisburg på bortebane.

Nürnberg vant hele 6-2 mot Union Berlin, etter å ha ligget under 0-2 til pause. Men de må trolig forberede seg på play-off mot laget som ender på 16. plass i 1. Bundesliga.

I bunnen av 2. Bundesliga er det fem lag som kjemper om å unngå to direkte nedrykksplasser og play-off. I helga var det kun 1860 München av de fem som vant (1-0 mot Eintracht Braunschweig). Fortuna Düsseldorf og FSV Frankfurt har 29 poeng, 1860 München og Paderborn har 28 poeng og Duisburg har 25 poeng. Med andre ord, meget spennende bunnstrid. Paderborn kan fort få sitt andre nedrykk på rad.