RB Leipzig overrasket mot svakt Dortmund

194

Nyopprykkede RasenBallsport Leipzig tok imot Borussia Dortmund hjemme på Red Bull Arena lørdag kveld. Ultrafansen til bortelaget ble igjen hjemme for å se juniorlaget i stedet, i protest mot RB Leipzig. Det hadde likevel møtt opp nok av Dortmund-fans på kampen. Dortmund hadde mye ball og skapte noen små farligheter i første omgang, men klarte ikke å spille seg til de helt store sjansene. RB Leipzig lå tett og kompakt bakover på banen, men var ikke ufarlige på overganger. Imidlertid klarte heller ikke de å spille seg til de helt store sjansene, selv om de fikk en brukbar mulighet etter et frispark like før pause. Lagene gikk dermed til pause med 0-0.

Andre omgang åpnet på samme vis, men med noe høyere intensitet. Man måtte vente helt til over 70 minutter før det ble skapt noen store målsjanser. Innbytter Dembelé var nære ikke lenge etter at han ble byttet inn, mens Timo Werner fikk en meget god mulighet på en kontring, men Dortmund-keeper Bürki fikk tippet skuddet over. Leipzig kunne fort ha gått opp i ledelsen på den påfølgende corneren, men headingen ble reddet på streken. Et par minutter senere var Dortmund svært nære ved André Schürrle, men skuddet gikk i tverrligger og over.

Innbytter Naby Keita setter inn 1-0 like før slutt.

Det så ut til at kampen skulle ebbe ut i 0-0, men i det 89. minutt vartet Leipzig opp med et flott angrep som innbytter Naby Keita bredsidet i mål. RB Leipzig tok dermed sin aller første Bundesliga-seier i historien, mens Dortmund måtte reise hjem med null poeng. Dette var en kamp som Dortmund egentlig bør vinne om de skal vinne serien.  Laget spilte ikke så bra som de kan i denne kampen, og laget har mer å gå på. Med mange endringer i troppen er det ikke overraskende om det tar litt tid før laget er sammenspilt. Blant annet fikk Mario Götze sin første ligakamp for Dortmund etter at han vendte tilbake fra Bayern München, men han klarte ikke å sette et nevneverdig preg på kampen, til tross for noen gode involveringer.

Kampfakta:

Mario Götze klarte ikke å sette ordentlig preg på sin første Bundesliga-kamp denne sesongen.

RasenBallsport Leipzig – Borussia Dortmund (Red Bull Arena) 1-0.

Mål: Keita 89′.

Gule kort: Klostermann og Werner (RB Leipzig), Castro og Bartra (Borussia Dortmund).

RasenBallsport Leipzig: Gulácsi – Klostermann, Orban, Compper, Halstenberg – Ilsanker, Demme – Kaiser (Keita 84′), Sabitzer (Forsberg 64′) – Werner, Poulsen (Burke 68′).

Borussia Dortmund – Bürki – Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer – Weigl, Rode – Castro (Dembelé 71′), Götze (Guerreiro 71′), Schürrle – Aubameyang (Ramos 89′).

Banens Beste: Diego Demme. Jobbet utrettelig og bidro til at Dortmund fikk få åpninger de kunne utnytte i Leipzig-forsvaret.

Tilskuertall: 42959.