RB Leipzig suser videre

176

Nyopprykkede RB Leipzig har tatt Bundesliga med storm så langt denne sesongen, og lørdag var det Rune Jarstein og Hertha Berlin som fikk unngjelde. Red Bull-klubben tok kontroll på kampen fra starten av, og Hertha ble tvunget til å bytte ut en skadet Mitchell Weiser allerede etter 10 minutter.

Timo Werner sendte RB Leipzig i føringen med sin 9. scoring for sesongen (bildet er hentet fra RV Leipzig's twitterkonto).
Timo Werner sendte RB Leipzig i føringen med sin 9. scoring for sesongen (bildet er hentet fra RB Leipzig’s twitterkonto).

Leipzig slet likevel med å trenge seg gjennom et tett og kompakt Hertha-forsvar, men etter 40 minutter fant de en åpning som Timo Werner utnyttet med en perfekt plassert avslutning. Jarstein var sjanseløs og Leipzig gikk dermed opp til 1-0. Scoringen var Werners niende for sesongen.

Hertha erstattet Salomon Kalou med Vladimir Darida ved pause, men klarte likevel ikke å legge ordentlig press på Leipzig. I stedet fikk hjemmelagets Willi Orban gå opp helt alene på en corner i det 62. minutt og stange inn 2-0.

Et tamt Hertha-lag klarte aldri å svare, og Leipzig kontrollerte inn 2-0-ledelsen. De er dermed tilbake på tabelltopp, 3 poeng foran Bayern München som møter Darmstadt søndag ettermiddag. Onsdag møtes de to på Allianz Arena.

Hertha er på sin side på 4. plass og møter Darmstadt hjemme på onsdag. Rune Jarstein stod hele kampen for gjestene og kunne ikke lastes for noen av målene. Per Ciljan Skjelbred satt på benken hele kampen.

RasenBallsport Leipzig – Hertha BSC (Red Bull Arena) 2-0

Mål: Werner 40′, Orban 62′.

Gule kort: Werner (RB Leipzig), Stark, Lustenberger, Darida (Hertha BSC).

RasenBallsport Leipzig: Gulácsi – Bernardo, Ilsanker, Orban, Halstenberg (Schmitz 67′) – Keita (Kaiser 46′), Demme – Sabitzer, Forsberg – Poulsen, Werner (Selke 84′).

Hertha BSC: Jarstein – Weiser (Pekarik 11′), Hegeler, Lustenberger, Plattenhardt – Stark, Allan – Kalou (Darida 46′), Haraguchi (Esswein 79′) – Ibisevic, Schieber.

Banens Beste: Timo Werner skapte store problemer for Hertha-forsvaret og bidro til seier med sin scoring.

Tilskuertall: 42558.