RBK med eget kvinnelag i Toppserien i 2020?

75
Rosenborg Klubblogo Foto: Wikipedia

På Lerkendal har man satt seg et klart mål. RBK vill ha et eget kvinnelag. Trolig vill de fusjoneres med Ørns damelag.

Avgjørelsen skal tas på et styremøte i desember. Det skriver VG i kveld.

RBKs styreleder Koteng sier til avisen at på tirsdag hadde klubben et første møte med Ørn om fusjon. Møtet beskrives som positivt. Klubbene vill gå videre med prosjektet. Frem mot desember skal en del praktiske ting ordnes.

Kotengs mål er et eget kvinnelag på Lerkendal ved sesongstart i 2020.

RBK har nå endret syn på et eget damelag. i 2017 ville ikke klubben satse på damelag. Koteng mener at nå er norsk damefotball er nærmere internasjonalt nivå en det herrefotball er. Han sier kort at klubben er klar for satsing.

Koteng har en visjon om at det er mange spillere på kvinnesiden som vill spille på Lerkendal, i tillegg ønsker han at klubben vill identifisere seg med mer en 50% av befolkningen, det kan være positivt for publikum og markedet.

Samtidig jubles det hos Ørn. Styreleder Slettestøl hos Ørn har ønsket samarbeid lenge. Han tror en fusjon vill heve laget på flere måter. Om de kan stille lag i 2020 er han noe usikker på, han tror en prosess på Lerkendal vill ta noe lengre tid.

Men så, hvilke ambisjoner vill klubben ha? Har de tenkt å skape en trøndersk versjon av LSK kvinner? Ørn ligger nå på 9. plass og kan rykke ned.

Og hva skal klubben hete? Rosenørn? Eller Koteng fk?

Kommentarer

kommentarer