REISEGUIDE: Köln og RheinEnergieStadion

149
Köln på sitt vakreste

REISEGUIDE: Köln og RheinEnergieStadion

Skal du til Tyskland og ønsker og oppleve stemningen innabords? Da er Köln stedet for deg. Köln er en flott by som har mye mer å by på enn fotball og gamle kirker.

- Annonse -

 

BILLETTER:

 

Den enkleste og tryggeste måten og kjøpe billetter til Köln hjemmekamper er deres egen hjemmeside: https://www.eventimsports.de/ols/fckoeln. De legger ut billettene ganske raskt og til gode priser. De billigste billettene koster €16 Euro og du kan også betale mer og få bedre utsikt selvsagt. Du kan også kontakte Kölns billettservice ved å ringe: +49 (0) 1805 32 56 56.

En annen måte er den kjente selskapet viagogo. Der kan folk legge ut billetter og du kan kjøpe dem for en ok pris. Det er ikke alltid det er så trygt og kjøpe derfra. Klubber som blant annet, Schalke 04 støtter ikke denne ordningen.

Kjøp av billetter på svartebørs er på egen regning. Vi anbefaler og ta kontakt med klubbens billetteservice alltid.

 

TRANSPORT:

 

Verken Norwegian eller Ryanair flyr til Köln lengere fra Oslo Lufthavn Gardemoen, men det gjør Lufthansa. Ikke fullt så billig alternativ, men du kommer deg til Köln.

Link til Lufthansa: http://book.lufthansa.com/lh/dyn/air-lh/revenue/viewFlights

En annen mulighet er å ta fly til Düsseldorf fra Gardermoen og ta tog ned til Köln. Dette er en togreise på en snau times tid. Noen ganger går det tog direkte fra Düsseldorf Flyplass og til Köln.

Link til SAS: http://www.sas.no/

Link til DB (Deutsche Bahn): http://www.bahn.de/p/view/index.shtml

Fra Köln til RheinEnergieStadion så er ikke det så vanskelig. Köln har god transport båd under og over jorden. RheinEnergie ligger vest i Köln. Cirka 5 KM utenfor byen. Fra sentrum (Neumarkt) tar du Linje 1 TRAM og sitter på helt til du ankommer RheinEnergieStadion. Det tar ca 10-15 minutter. Fra stasjonen så kan du se stadionområdet og da er bare gå mot arenaen.

På kampdager så er all transport til og fra RheinEnergie inkludert i din kampbillett.

NB! Husk å ha billetten på deg hele tiden. Kontrollørene kan komme og har du ikke billett så får du svi på pungen. Så ha alltid billetten med deg.

Om du skulle være i tvil; adressen: Aachener Straße 999, 50933 Köln

 

OVERNATTING

 

Det finnes mange hoteller og velge mellom i Köln. Men skal du overnatte nærme stadion, kan vi anbefale Dorint Hotel Köln-Junkersdorf som ligger i samme gate som RheinEnergieStadion. Hvor du får en natt får en god nattsøvn for en rundt 800-1000 kr.

Ønsker du litt mer komfort? Da er kanskje Hotel Brennerscher Hof for deg. Fire stjernes hotell som ligger litt lengere sør, men du kan fortsatt gå til stadion.

For flere hoteller nærme RheinEnergieStadion kan du se her

 

STA

DIONGUIDE

Kölner Sportstätten tilbyr stadionguide. Stadionguiden er åpen i helgene og på mandager, stort sett. For mer info klikk her. Underveis kan du også få handlet i Kölns egen supporterbutikk som ligger ved stadion. FC Köln har også egen supporterbutikk i sentrum.

For mer informasjon:

Telefon: +49 (0) 221 716 16 104

E-post:  info@koelnersportstaetten.de.

Turen koster €9.20.

 

TIPS TIL REI

SEN

– Ha alltid kontanter på deg. Ikke alle steder som tar i mot norske bankkort.

– Byen er stor, supporterne herjer i gatene, så hver forsiktig på hvor du går, forhør deg gjerne.

– Nyt kampen og syng med på stadion.

 

GOD TUR TIL KÖLN!

Kommentarer

kommentarer