Real Madrid henter Thibaut Courtois

205

Real Madrid og Chelsea FC har bekreftet at de er enige om en overgang av Thibaut Courtois. Den belgiske landslagskeeperen blir dermed Real Madrid-spiller.

- Annonse -

Tidligere i dag hadde det blitt kjent at Kepa var på vei til Chelsea. Selv om denne overgangen ikke er bekreftet enda, har kjøpet av Kepa åpnet Courtois’ vei til Real Madrid. Courtois hadde i de siste dagene ikke dukket opp på Chelseas treninger. Madrid så behovet for en ny keeper etter at Keylor Navas hadde variert mye mellom meget sterke redninger og store tabber.

Courtois kom fra Genk til Chelsea i 2011, men ble lånt ut til Atletico Madrid. For Reals byrival spilte han 111 seriekamper, og vant blant annet seriegullet i 2014. Deretter hentet Chelsea ham tilbake, og både i 2015 og i 2017 vant Courtois Premier League med klubben. Til sammen spilte han 126 kamper i Premier League. For det belgiske landslaget har 26-åringen spilt 65 ganger. Under VM i Russland ble han kåret til turneringens beste keeper. Akkurat som for fire år siden (James, Kroos) henter Real Madrid på nytt en av de mest påfallende spillerne i et VM.

Som en del av avtalen mellom Real og Chelsea vil være et utlån av Mateo Kovacic. Den kroatske midtbanespilleren, som ikke hadde utviklet seg som ønsket i det siste, spiller i London resten av sesongen. Kovacic selv ønsket overgangen for å kunne få mer spilletid.

Kommentarer

kommentarer