Regjeringen åpner for ungdomsfotball

137
Det åpnes ikke for seriespill i toppidretten foreløpig. Arkivfoto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

Regjeringen åpner for barne- og ungdomsfotballen for de under 20 år.

Det åpnes ikke for seriespill i Toppidretten men det gjøres en del endringer for barn og ungdom. Det kom fram på en pressekonferanse fredag 19. februar.

-Vi skal ha en prosess med idretten, sa statsminister Erna Solberg.

Regjeringen skriver følgende på sine nettsider vedrørende treningskamper i fotballen:

*Toppidrettsarrangementer tillates, med unntak av seriespill som fortsatt anbefales utsatt i toppidretten. Det gjelder også treningskamper mot andre lag utenfor egen klubb. Dette gjelder også i idretter som er utenfor sesong, herunder fotball. Det anbefales fortsatt utsatt for å begrense mobilitet og sosial kontakt.

Ifølge VG gjelder følgende tiltak for barn og unge:

*Barn og unge under 20 år kan i dag trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt. Det åpnes også opp for idrettsarrangementer og konkurranser for barn og unge som samler deltakere fra samme kommune.

*Disse arrangementene kan ha inntil 50 personer innendørs og 200 personer utendørs. I idretter som involverer nærkontakt, som for eksempel fotball og håndball, må alle deltakerne i konkurransen være fra samme kommune.

*Dersom barn og unge trener med et idrettslag i en annen kommune, vil de kunne konkurrere med dette idrettslaget så lenge smittesituasjonen tillater det. I idretter som ikke innebærer nærkontakt, som for eksempel ski, kan konkurransene samle deltakere fra idrettskretsen eller regionen.

Sjekk: Kampen mellom Brann og Bodø/Glimt var ulovlig (VG)

Sjekk: Disse tiltakene gjelder nå (Regjeringen.no)

Les også: Raja: Toppidretten behandles 18. februar

Les også: NIF med brev til Erna Solberg

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Kommentarer

kommentarer