Reiseguide: For “alle” Ligue 1-klubbene

163
Ligue1 er igang etter juleferien.

Planlegger du fotballturer til Frankrike. Men du vet ikke helt hvordan du kommer deg fra A til Å? Som sagt er fotball utrolig stort i Frankrike og mange lag å velge mellom. I løpet av de siste to årene, har det blitt veldig populært blant skandinavere og ta seg en fotballreise til Frankrike. Vi skal gi deg en reiseguide for “alle”, lagene i den øverste divisjonen i Fransk fotball (Ligue 1).

- Annonse -

Amiens SC

Stade de la Licorne hjemmebanen til Ligue 1-klubben Amiens SC

Vurderer du for eksempel en fotballtur for å se Amiens SC, sine hjemmekamper på Stade de la Licorne. Men du lurer fryktelig på hvordan du kommer deg til Byenog ikke minst arenaen? Fortvil ikke her får du en “Reiseguide”.

Fotballklubben Amiens SC

Nøkkelord
Klubb: Amiens SC
Stadion åpnet: 1999
Kapasitet: 12.097
Adresse: 25 Rue du Chapitre, 80016 Amiens

Historie og beskrivelse

Stade de la Licorne ble offisielt åpnet den 24. juli 1999. Samme året ble den franske Supercupen avholdt mellom Nantes og Bordeaux (1-0). Den nye stadion ble bygget for at klubbens gamle stadion Stade Moulonguet, var i en tilstand som ikke var egnet for spill i de to øverste divisjonen. Nå i dag er det klubbens reservelag som spiller kampene sine på Stade Moulonguet.

I 2016, var også førstelaget nødt til å spille kampene sine på Stade Moulonguet, da den nye stadion Stade de la Licorne ikke var tilgjengelig på grunn av reperasjonsarbeid.Kapasiteten på klubbens nye storstue er utvidet til 20.000, etter dem klarte opprykk til Ligue 1.

Nå lurer du sikkert på hvordan kommer du deg til Stade de la Licorne

Stade de la Licorne ligger vest for selve byen Amiens å omtrent 3 kilometer fra det sentrum av Amiens og en halv kilometer fra sentralbanestasjonen. Om du skal gå fra Sentrum og til stadion, så vil det ta deg litt over en halv time.
Alternativt kan du ta buss B7. Ta bussen fra sentralbanestasjonen eller Place Hotel de Ville i sentrum i retning av Saleux. Her kan du sjekke hvor du er:

– Bussen går som oftest to ganger i timen, og tar deg 28 minutter. Om du ønsker å reise fra Paris med tog, fra Paris Nord stasjon til Amiens. Togene går omtrent en gang i timen, reisen tar rundt 70-80 minutter.

Fly fra Norge

Fra Norge til Amiens går det ingen direkte fly. Men du kan fly til Paris fra Oslo. Så ta toget videre. Kampbiletter kan du finne på klubbens hjemmeside eller du kan bruke Viagogo.

Fly fra Norge/hotell

Amiens Billetter

Billetter til Amiens sine kamper kan kjøpes online eller på klubbhuset på stadion. Billetter kan også kjøpes på billettlukene på stadion før kampen. Amiens har nesten aldri utsolgt.

– Billettprisene varierer fra € 8,00 for et sete bak målet til € 19,00 for de beste seter på hovedtribunen. Andre seter på sidene koster enten € 13,00 eller € 15,00. Billettene er € 2,00 dyrere hvis de kjøpes dagen før kampen.

Byen Amiens

Byen Amiens. Den nord-franske byen Amiens er mest kjent for sin enorme Notre-Dame-katedral i gotisk stil, men har så mye mer mer å by på. Byen har også klart å bevare fantastisk bydel med bindingsverkshus ved elven Somme, Quartiér St-Leu, hvor byens mest populære serveringssteder ligger langs den gamle kaien Quai Bélu.

Amiens er også hovedstaden i Somme i Picardie i regionen Hauts-de-France. Byen er også kjent for sine flotte museer. Sentrum av Amiens er som de fleste andre mellomstore byene i Frankrike, med en velordnet sentrumsplan med handlegater. Det er ingen høy bebyggelse  her, utenom la Tour Perret ved siden av jernbanestasjonen, en 104 meter høy skyskraper med 30 etasjer, som ble bygget mellom 1949 -1952.

Angers SCO

Hjemmebanen til Angers SCO.

Nøkkelord
Klubb: Angers SCO
Stadion åpnet: 1912
Kapasitet: 16 500
Adresse: Rue du Colombier, 49100 Angers

Historie og beskrivelse

Stade Raymond Kopa, tidligere kjent som Stade Jean Bouin, ble åpnet i 1912. Stadionet ble opprinnelig kalt Stade Bessonneau og hadde friidrett banedekke rundt gressbanen, som ble fjernet i 1957. Da stadion var under ombygning.

Samtidig ble den omdøpt til Stade Jean Bouin. Året 1993 valgte dem igjen å gjennomføre et nytt prosjekt ettersom klubben ble klar for Ligue 1, inkludert konstruksjonen av den nye buen bak målet, noe alla det Marseille- Stade Velodrome er.

Stade Jean Bouin gjennomgikk de neste få endringene i 2010-årene da først et nytt stativ ble bygget og i de senere årene fortsettet dem å bygge arenaen. I mars 2017 stemte angers bystyret om å gi nytt navn til stadion til Stade Raymond Kopa til ære for den nylig avdøde Raymond Kopa, en tidligere spiller av klubben.

Hvordan komme seg til Stade Raymond Kopa

Stade Raymond Kopa ligger sør for Angers på omtrent 2 kilometer fra Angers sentrum. Det tar omtrent en halv time å gå til stadion fra katedralen i sentrum. Det tar også omtrent en halv time å gå fra sentralbanestasjonen, som ligger nær sentrum av byen.

Angers har gode tog forbindelser til resten av Frankrike. Hyppige tog går fra Paris. Reisen tar ca 1,5 timer. I stedet for å gå, kan du også ta tre forskjellige busser 2, 9 eller 12 for å komme til Stade Raymond Kopa.

Fly fra Norge
Hverken SAS eller Norwegian har direkte flyvninger til Angers fra Norge. Men du kan ta både SAS og Norwegian til Paris. Men du kan ta Air France fra Oslo Lufthavn Gardermoen, direkte til Angers Loire Aéroport.

Hoteller i Angers

Hoteller i Angers:

Angers Billetter

Billetter til Angers-kamper kan kjøpes online , eller på klubbhuset på 58 Promenade de la Baumette (ca. 1,5 kilometer sør for sentrum), på et av de offisielle salgssteder , eller på et hvilket som helst France Billetter eller Ticketnet salgssted. Hvis det ikke er utsolgt, er billetter også tilgjengelig på stadion fra 1,5 timer før kampen.

Byen

Angers er en kommune i departementet Maine-et-Loire i regionen Pays de la Loire vest i Frankrike. Angers ligger ved elven Maine, en sideelv til Loire, ca. 300 km sørvest for Paris. Det er en åpen og «grønn» by med mange parker og plasser. Angers er en aktiv by med masse kontakter til utlandet på mange områder, ikke minst når det gjelder næringslivet. Angers er en typisk industriby og har en masse katedraler og by på.

FC Girondins de Bordeaux

Matmut Atlantique

Nøkkelord

Klubb: FC Girondins de Bordeaux
Stadion åpnet: 1938
Kapasitet: 34.263
Adresse: Place Johnston, 33000 Bordeaux

Historie og beskrivelse

Stade Chaban-Delmas, var frem til år 2000 kjent som Parc Lescure, stadion ble bygget på 1930-tallet, selv om de spilte kamper tidlig som 1912. Parc Lescure ble offisielt åpnet 12.juni 1938. Første kamp var VM-kvartfinalen mellom Brasil og Tsjekkoslovakia (1-1). Senere i turneringen var stadion også være vert for kampen om tredje plassen mellom Brasil og Sverige (4-2).

Parc Lescure forble stort sett uendret i de neste femti årene. I 1985 satte de rekord når 40.200 mennesker besøkte en kamp mellom Girondins og Juventus.
Stadionet gjennomgikk sin første store ombygging i 1987 da sykkelstien ble fjernet og ble utvidet mot banen. Ytterligere oppusing ble gjort i midten av 1990-tallet for å forberede stadion for verdensmesterskapet i 1998.

I løpet av VM, var Parc Lescure vert for fem gruppespill og 16 runde mellom Kroatia og Romania (1-0). Stadionet endret navn i 2000 til Stade Chaban-Delmas, til ære for tidligere borgmester i Bordeaux Jacques Chaban-Delmas. Stade Chalban-Delmas har den lengste spillertunnelen på et hvilket som helst stadion i Europa.

Det måler totalt 120 meter. I 2015 flyttet Bordeaux til det nye Matmut Atlantique stadion, bygget for å gi klubben bedre fasiliteter og som en av kamparenaene for Euro 2016- turneringen. Stade Chaban-Delmas har siden utelukkende vært vert for rugby-kamper og vil fortsette å gjøre det i fremtiden.

Hvordan komme seg til stadion
Matmut Atlantique ligger nord for Bordeaux i utkanten av byen, omtrent 6 km fra sentrum. Stadionet ligger like nord for Bordeaux ‘ringvei. Ta avkjørsel 4 / 4a / 4b fra A630 mot Parc des Expositions / Bx Lac.  Det er rikelig med parkeringsplass nær stadion. Stade Matmut Atlantique kan dessuten nås med trikk C.

– Du kan ta trikken til hovedjernbanestasjonen, St Jean, eller noen andre stopp ved siden av Garonne elv til Place de la Bourse. Gå av ved stopp Parc des Expositions, som er den siste stopp på linjen. Trikkene går ofte og reisen tar omtrent en halv time. Alternativt kan man ta trikke B til trikkens aller siste stopp Berges de la Garonne og gå en halv time derfra til stadion.

Biletter til kampene

Det er normalt sett ikke noe problem å få tak i billetter helt ned i 60-70 kroner, med mindre de møter noen av de største lagene i Frankrike, som Marseille, Lyon eller PSG. Billetter til Bordeaux-kamper kan kjøpes online gjennom den offisielle nettsiden , Auchan nettsiden eller Ticketmaster.

Billetter kan dessuten kjøpes personlig på billettkontoret ved Matmut Atlantique, i L’Esprit Girondins klubbforretning på Bordeaux ‘Château du Haillan treningsplass i nordvest av byen (kun på ukedager), eller noen Ticketmaster eller Francebillet Salgssted.

Hvis billetter forblir tilgjengelige, kan disse også kjøpes på billettvinduene på stadion før starten av kampen. Bordeaux har ikke en tendens til å selge ut vanlige ligakampene. Billettprisene avhenger av motstanderen, men for en kamp ligger prisen alt fra € 12,00 for et overordnet sete bak målet til € 52,00 for de beste setene på hovedtribunen.

Byen og opplevelser i Bordeaux

Bordeaux er den niende største byen i Frankrike og hovedstaden i landsdelen Aquitaine. Bordeaux er verdenskjent for sine viner. I tillegg har byen ett av det største – om enn ikke det største – Universitetet i Frankrike.

– Bordeaux ligger ved Frankrikes Atlanterhavskysten sør i landet. Bordeaux har flere musèer, og de fleste av disse ligger i området rundt byens storslagne Saint-Andrè-katedral fra 1096. Om du er glad i å handle er denne byen perfekt for deg/dere.

Fly til Bordeaux fra Norge

Det er kun Norwegian som flyr direkte til Bordeaux fra Norge. Og dette er dessuten en sommerrute fra Oslo. KLM er blant de rimeligste alternativene. Da må du bytte fly i Amsterdam. Reisen tar totalt minst fem timer, og du må regne med å betale mellom 2000 og 3000 kroner.

– Fra Oslo er British Airways via London blant de rimeligste med billetter fra 2000 kroner. Bordeaux’ flyplass, Aéroport de Bordeaux Mérignac, ligger cirka 10 kilometer vest for sentrum. Du kommer enklest inn til sentrum av Bordeaux med flybussen Jetbus. Denne går hvert 45. minutt fra ankomstterminalen, og turen tar ca en halv time, avhengig av trafikken. En taxi vil vanligvis koste deg mellom 120 og 150 kroner.

Reiseguide for fotballtur til Caen og se laget Caen


Nøkkelord

Klubb: Caen
Stadion åpnet: 1993
Kapasitet: 21.000

Historie og beskrivelse
Stade Michel d’Ornano ble bygd mellom desember 1991 og juni 1993. Den erstattet Caens tidligere bane Stade de Venoix, og var en av de første moderne stadionene som ble bygget på 1990-tallet. Den nye stadion fikk en kostnads ramme på € 22,7 millioner.

Stade Michel d’Ornano ble offisielt åpnet 6. juni 1993 med en vennskapskamp mellom SM Caen og Bayern München (4-1). Gjennom årene har det franske fotballlandlsaget noen ganger spilt kampene sine på stadion.

I 2016 gjennomgikk stadion igjen en oppussing g, inkludert bytte de ut de grønne settene med de blå.

Hvordan komme seg til Stade Michel d’Ornano

Stade Michel d’Ornano ligger i øst for Caen, ca 2,5 kilometer fra Caen sentrum og 4 kilometer fra sentralbanestasjonen. Turen fra den østlige delen av sentrum tar litt over en halv time. Alternativt kan buss 8 få deg til stadion fra St Pierre-torget i sentrum.

Ta bussen i retning av Beaulieu Brazza og gå av ved Stade d’Ornano. Du kan også ta buss 2 fra sentrum i retning av Venoix Gallieni og gå av ved å stoppe Gallieni, som er den siste på linje 2. Fra hovedjernbanestasjonen, må du først komme deg til St Pierre i sentrum (til fots, eller en av de mange bussene og trikkene), og ta buss 8 eller 2 derfra.

Alternativt kan du ta buss 3 i retning av Carpiquet, gå av ved stopp Bernard Palissy, og gå 5-10 minutter til stadion (via Rue Claude Chappe). Det finnes også hyppige tog forbindelser mellom Caen og Paris (Paris St Lazare stasjon), og lokalt mellom Rennes og Le Mans. Reisen fra Paris tar ca 2 timer.

Den nærmeste flyplassen ligger Caen-Carpiquet flyplass, like utenfor byen. Buss 3 som forbinder flyplassen med sentrum, passerte også i nærheten av Stade Michel d’Ornano.
Deauville flyplass (50 kilometer) er heller ikke for langt, men det er for tiden bare betjent av en enkelt Ryanair-flytur, og fra flyplassen til Caen med offentlig transport tar omtrent like lenge reisen fra Paris.

Fly som går direkte fra Oslo til Caen er Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa.

Caen Billetter

Billetter til SM Caen-kamper kan kjøpes online , i klubben butikken på stadion, eller gjennom et av de regionale salgssteder . Hvis billetter forblir, kan disse også kjøpes på porten på dagen for kampen. Caen selger ikke ofte, men bestilling på forhånd anbefales for de profilerte kampene.

Billettpriser er avhengig av motstanderen, men for en lavprofilskamp starter på € 10,00 for et lavere sete bak målet og rekkevidde til € 20,00 for et sete på hovedstativet. Prisene går opp for høyere profil til mellom € 16,00 og € 34,00 og enda mer for de beste kampene. Det er mye dyrere å kjøpe på dagen, så booking på forhånd anbefales.

Stade Michel d’Ornano stadion turer

Caen tilbyr guidede stadion turer rundt stadion som inkluderer omkledningsrom, VIP-områder, utgravninger og tonehøyde, og siste 90 minutter. Turer går noen ganger i måneden, vanligvis på onsdager klokka 15:00, og koster € 5,00. Sjekk den offisielle nettsiden for datoer og bestillinger.

Dijon FCO

Nøkkelord
Klubb: Dijon FCO
Stadion åpnet: 1934
Kapasitet: 16.000
Adresse: Boulevard Trimolet, 21000 Dijon

Historie og beskrivelse

Stade Gaston-Gérard åpnet 19. mai 1934 som Parc des Sports og kunne på den tiden ta ca 10 000 tilskuere. Stadionet ble omdøpt i 1969 til ære for den tidligere nestleder i Dijon og fransk turistministeren Gaston Gérard. Gjennom årene har stadion gjennomgått flere mindre endringer og oppussinger.

I 2007 presenterte Dijon planer om å fullstendig ombygge Stade Gaston-Gerard til en moderne 22.000 allseter-arena, med arbeider som skal utføres i flere stadier. Byggearbeid startet med stativene bak begge målene.

Nye Nord Siden ble ferdigstilt i mai 2009 og nye South Stand i oktober 2010. Fremskritt deretter stanset, og det ble bygge start i 2015 for østredelen av tribunen ble revet, som ble fullført to år senere, og forlot bare West Stand å bli gjenoppbygget.

Hvordan komme seg til Stade Gaston-Gerard

Stade Gaston-Gerard ligger vest for byen Dijon, ca 2 kilometer fra sentrum. Du kan gå til stadion på mindre enn 30 minutter. Dijons hovedbanestasjon, Dijon Ville, ligger lengre unna på ca. 3,5 kilometer.

Du kan komme fra stasjonen til stadion med buss 3. Ta bussen i retning av Epirey Cap-Nord og gå av ved stoppestedet Parc des Sports. Buss 3 krysser også rett i gjennom sentrum. Bussene kjører regelmessig. Turen tar ca 17 minutter.

Dijon Billetter

Billetter til Dijon-sine hjemmekamper kan kjøpes online , på billettkontoret på Stade des Poussots (9 Rue Ernest Champeaux, som er sydøst for byen), eller på salgsstederne til Francebillet (Fnac, Carrefour, Géant, Intermarché ) Og Ticketmaster (Auchan, Cora, Cultura, Leclerc) nettverk.

Billettprisene avhenger av motstanderen. Billetter til de dyreste “kampene”, varierer i pris fra € 20,00 for et] setene bak målet koster € 52,00 for de beste setene på hovedtribunen.

For mer informasjon ring +33 (0) 3 80 65 09 76 eller send email til: billetterie@dfco.fr .

EA Guingamp


Nøkkelord
Klubb: EA Guingamp
Stadion åpnet: 1990
Kapasitet: 18.250
Adresse: Rue du Manoir, 22 200 Guingamp

Historie og beskrivelse

Stade du Roudourou ble bygget i 1989 på et sted som tidligere hadde vært okkupert av den lokale klubben Stade Charles de Blois. Guingamp hadde til da spilt sine kamper på Stade Yves-Jaguin, men overbevist kommunen om å bygge dem et nytt hjem.
Stade du Roudourou ble offisielt åpnet 21. januar 1990 med en kamp mellom Guingamp og Paris Saint-Germain.

Stadionet kunne i utgangspunktet ta 12 000 tilskuere, men ble utvidet i 1995 og 1997 etter at klubben tok steget opp til Ligue 1 og kvalifiserte seg for europeisk fotball. Stade du Roudourou gikk i gjennom en liten oppussing i 2008. Deretter var det en hjemmekamp, for den franske fotballandslaget som spilte mot Færøyene.

Hvordan kommet til stadion
Stade du Roudourou ligger i den nordvestlige delen av den lille byen Guingamp på omtrent en kilometer av byens sentrum. Turen tar ikke mer enn 15 minutter.

Togstasjonen ligger på den andre siden av sentrum. Det tar omtrent en halv time å gå fra stasjonen til stadion, eller du kan ta buss 2 eller 3. Busser kjører sjelden om helgen skjønt.
Guingamp har også hyppig direkte togavganger til Rennes, og det er dessuten noen daglige direkte tog som går til og fra Paris.
Spis, drikk og sov

Stade du Roudourou ligger på kanten av Guingamp i et rolig boligområde med lite rundt når det gjelder å spise drikke. Guingamps lille senter tilbyr noen muligheter, men er heller ikke særlig interessert. Det er bare en håndfullmed hoteller i Guingamp. Hotel La Demeure ligger midt i sentrum og får veldig gode anmeldelser, mens Brit Hotel Armor er et anstendig alternativ nær jernbanestasjonen. Hotel Ibis Guingamp er praktisk for de som kommer med bil.
Klikk her for en oversikt over alle hoteller i Guingamp og i nærheten av Stade du Roudourou. Alternativt kan man bestemme seg for å bo i noe mer pittoresk Brest , Dinan , Rennes eller Roscoff , som alle er en en-to-timers togtur unna.

Billetter

Billetter til Guingamp-kamper kan kjøpes online via Francebillet eller Ticketnet hos noen av Francebillet og Ticketnet-utsalgssteder, eller i supporterbutikken på 34 Place du Centre i Guingamp sentrum. Billettprisene varierer fra € 11,00 for plasser bak målet til € 25,00 for et overordnet plasser på hovedtribunen. Prisene økes for fem høyprofilerte kamper til mellom € 14,00 og € 30,00.

Lille OSC

Nøkkelord

Klubb: Lille OSC
Åpnet: 2012
Kapasitet: 50.000 seter
Adresse: 261 Boulevard de Tournai, 59650 Villeneuve d’Ascq

 

Historie og beskrivelse

Stade Pierre Mauroy, tidligere referert til som Grand Stade Lille Métropole, ble bygget for å gi Lille OSC et nytt og moderne hjem.

Lille opprinnelige hjem var Stade Grimonprez-Jooris, hvor de spilte til 2004 da de flyttet til Stade Lille-Métropole i håp om å gjenoppbygge Stade Grimonprez-Jooris. Planer førte til ingenting, og klubben fokuserte istedet på å bygge en ny stadion på et sted nær Stade Lille-Métropole. Planen for den nye Grand Stade Lille Métropole ble godkjent i 2008, og byggingen startet i 2010. Byggingen ble berenget til en kostnad på ca. € 300 millioner. Stadionet åpnet offisielt 17. august 2012 med en ligakamp mellom Lille og Nancy (1-1).

Sommeren 2013 ble stadion omdøpt Stade Pierre Mauroy etter den tidligere borgmesteren i Lille og statsminister i Frankrike.Stade Pierre Mauroy var en av spillestedene i Euro 2016- mesterskapet, som arrangerte fire gruppespill, en runde på 16 kamper, og kvartfinalen mellom Wales og Belgia (3-1).

Stade Pierre Mauroy er en multifunksjonell arena som kan konverteres fra en fotballstadion til en stor konsertlokal eller mindre innendørs sport- eller konsertarena. Den er utstyrt med et uttrekkbart tak som kan åpnes eller lukkes om lag 30 minutter.

 

Hvordan komme til Stade Pierre Mauroy

Stade Pierre Mauroy ligger i Villeneuve d’Ascqs Lilleby, ca 6 kilometer sørøst for Lille sentrum og sentralbanestasjonen. Stadionet ligger ved siden av motorveien N227, som forbinder A1 og A27 lenger sør og med A22 i nord. Ta avkjørsel 3 Villeneuve d’Ascq fra N227.

Hvis du bruker offentlig transport, er Stade Pierre Maroy lett tilgjengelig med metro . T-banestasjonen Cité Scientifique og 4 Cantons Grand Stade ligger begge en kort spasertur fra stadion. Begge er på t-bane 1, som kan ombordstiges i Lille sentrum og ved sentralbanestasjonen Gare Lille Flanders. Gare Lille Europe, der Eurostar-togene ankommer, ligger en kort spasertur fra Gare Lille Flanders.

Et alternativ er buss 18, som kan hentes fra den sørlige delen av Lille sentrum, f.eks. Metrostoppene République Beaux-Arts eller Porte de Valenciennes. Ta bussen i retning av Villeneuve d’Ascq. Det vil passere rett ved stadion.

Spis, drikk og sov nær Stade Pierre Mauroy

Stade Pierre Mauroy ligger klemmet mellom en motorvei, en golfbane og Le Center V2 kjøpesenter. Det er noen matbutikker i kjøpesenteret, men bortsett fra at området er ganske stille.
Det finnes ulike hoteller som ligger nær Stade Pierre Mauroy. B & B Lille Grand Stade , Tulip Inn Grand Stade og Park Inn Lille Grand Stade ligger rett ved siden av arenaen og får gode anmeldelser. The Inter Hotel Ascotel er et annet greit alternativ bare litt lenger unna. Endelig er Stars Hotel Villeneuve d’Ascq og Premiere Class Lille Est to billigere budsjettalternativer, men får også mindre gunstige vurderinger.

Lille Billetter

Billetter til Lille sine kamper kan kjøpes online , på telefon +33 (0) 820 25 26 27, ved billettkontoret på stadion, som har (åpen mellom: 14:00 – 19:00), eller på noen av Francebillet og Ticketnet salgssteder.

Noen billetter forblir tilgjengelige, kan de kjøpes på billettvinduene til Stade Pierre Mauroy på dagen for kampen. Lille tiltrekker anstendig oppmøte i sitt nye hjem, typisk rundt 30.000, men billetter skal være lett tilgjengelige for de fleste hjemmekampene. Billettpriser for et vanlig matchspekter fra € 13,50 for øvre og nedre hjørneseksjoner til € 37,00 for et øvre lagssete på lengre side, men prisene stiger for en rekke høyere profilerte kamper. Billetter har en tendens til å være dyrere hvis de er kjøpt på dagen.

Stadion turer
Villeneuve d’Asq turistkontor organiserer guidede stadion turer som tar rundt 60 minutter. Turene er et par ganger i uken. Sjekk Villeneuve d’Asq turisme nettside for den siste tidsplanen. Turen koster € 12,00.
Send e-post til ot@villeneuvedascq-tourisme.eu for bestillinger eller mer informasjon.

Olympique Lyonnais

Her finner du alt om du vurdere en tur til Lyon, for å se fotballlaget Olympique Lyonnais.

Nøkkelord
Klubb: Olympique Lyonnais
Stadion åpnet: 2016
Kapasitet: 59,186

Historie og beskrivelse

Groupama Stadium, også kjent som Parc Olympique Lyonnais, Parc OL, eller Grand Stade OL, er det nylig åpnede nye hjemmet til Olympique Lyonnais. Den erstattet Stade de Gerland som Lyons hjemmebane.

Lyon hadde sett på å bygge en ny stadion allerede i 2007, men så tidligere forslag forsinket på grunn av lokal opposisjon og mangel på finansiering på grunn av finanskrisen. Prosjektet mottok den endelige push da Frankrike fikk tildelt Euro 2016 turneringen, og Lyon ble valgt som vertsby. Lyon fikk godkjent brevet om byggetillatelsen i februar 2012, og de neste årene ble byggearbeidet startet opp. Forsinkelser utsatt imidlertid forventet sluttdato fra sommeren 2014 til januar 2016.

Parc Olympique Lyonnais åpnet offisielt den 9. januar 2016 med en ligakamp mellom Lyon og Troyes (4-1). Stadionet har en kapasitet på 59.186 plasser, hvorav ca 6000 er forretningsseter. Det kom til en kostnad på rundt 600 millioner euro, inkludert nesten 190 millioner euro for forbedringer av infrastruktur.

I Euro 2016 arrangerte Parc Olympique Lyonnais fire gruppespill, 16-delsfinalen mellom Frankrike og Rep. Irland (2-1), og semifinalen mellom Portugal og Wales (2-0). I 2017 ble stadion omdøpt Parc Olympique Lyonnais etter en 3-års navngitte rettighetsavtale med forsikringsselskapet Groupama. Parc Olympique Lyonnais skal være vert for Europa League-finalen i 2018 .

 

Hvordan komme seg til Parc Olympique Lyonnais

Parc Olympique Lyonnais ligger i Lyon-forstaden Décines, øst for byen og litt over 10 kilometer fra Lyon sentrum. Stadion ligger like ved motorveien N346 / E15, er lett tilgjengelig med bil. Ta av på N346 fra A42 i nord eller A43 i sør og ta avkjørsel 6.
Hvis du bruker offentlig transport, kan stadion nås med trikk. Stadionet ligger bare en 10-minutters spasertur fra stasjonen Decines Grand Large av trikkelinje 3, som går like nord for stadion, men på kampdager vil en spesiell gren ta deg rett foran stadion. Linje 3 avgår fra Gare Part-Dieu på den østlige kanten av Lyon sentrum.

Spise, drikke og sove i nærheten av Parc Olympique Lyonnais

Parc Olympique Lyonnais ligger i utkanten av byen i en rolig forstad, omgitt av boliger og gårdområder. Det er lite rundt når det gjelder å spise og drikke, bortsett fra den merkelige fastfoodrestauranten, som derfor best gjøres i Lyons hyggelige sentrum.

De fleste vil også bestemme seg for å finne et hotell i sentrum av Lyon, men hvis du vil holde deg nær stadion, så er det noen veier rundt hoteller. Disse vil trolig mest appellere til de som kommer med bil.

Hotel Grand Est og B & B Hotel Lyon Meyzieu er anstendig mid-range alternativer som ligger rett på den andre siden av N346. Klikk her for en oversikt over hoteller i nærheten av Parc Olympique Lyonnais. Selvfølgelig vil de fleste bestemme seg for å bo i Lyon sentrum , som kan skryte av mange alternativer i alle prisklasser.

Olympique Lyonnais Billetter

Billetter til Lyon-kamper kan kjøpes online gjennom den offisielle nettsiden via den offisiell billettpartner viagogo , personlig ved klubbforhandlingen på stadion, eller på OL-butikken på 104 Rue du President Edouard Herriot i Lyon sentrum. Billettprisene avhenger av motstanderen, men du må forvent å betale mellom € 30,00 og € 65,00 for plasser høyere opp og mellom € 60,00 og € 275,00 for sitteplasser nede ved banen.

Parc Olympique Lyonnais Stadion turer

Lyon tilbyr guidede stadion turer rundt både på Groupama treningsfeltet, og på stadion som inkluderer spillere tunnelen, dugouts, presserom og gjestfrihetsområder. Turene varer i 75 minutter. Klubben tilbyr et kortere “mini” -alternativ på 45 minutter men da med mindre tilgang. Turene har 5-10 dager i måneden flere ganger om dagen. Sjekk online for gjeldende plan og bestillinger. Den vanlige turen koster € 19,00 mens mini turene koster € 9,00.

Skal du reise fra Oslo så er det nok best med Lufthansa. http://www.lufthansa.com/fly/fly-oslo-lyon

Olympique de Marseille

Nøkkelord
Klubb: Olympique de Marseille
Stadion: 1937
Kapasitet: 67,000
Adresse: 3 Boulevard Michelet, 13008 Marseille

Historie og beskrivelse

Orange Velodrome, bedre kjent som Stade Velodrome, ble bygd for å tjene som spillested for verdenscupen i 1938. Kort tid etter ble det nye hjemmet til Olympique de Marseille etter at Stade de l’Huveaune ble blitt for liten til klubben.

Stade Velodrome åpnet offisielt 13. juni 1937 med en vennlig kamp mellom Marseille og italiensk side Torino. I løpet av VM i 1938 var det en første runde kamp og semifinalen mellom Italia og Brasil (2-1). Stadionet hadde i utgangspunktet både bane for sykkel, samt en løpebane som var rundt banen.
Det var bolleformet og begge lange sidene hadde deksel. Stadionet forblir stort sett uendret i de følgende tiårene, selv om sporene etter hvert ble t bort av forlengelsen av sidene. Stade Velodrome mottok en første oppussing som forberedelse til Euro 1984-mesterskapet, hvor det arrangerte en første runde kamp kamp og semifinalen mellom Frankrike og Portugal (3-2).

Stadionet ble nesten fullstendig gjenoppbygd i forkant av VM i 1998 , og da var stadionet sitt karakteristiske rundformede. Kapasiteten har økt til rundt 60 000 seter, men den nye stadion ble også kritisert for manglende dekning. Under VM i Frankrike arrangerte Stade Velodrome de fire første rundene av gruppespillet, 16-delsfinalen, kvartfinalen og semifinalen mellom Brasil og Holland (1-1).
Nye ombyggningsplaner ble presentert etter at Frankrike ble tildelt Euro 2016- turneringen. Arbeidene inkluderte nesten fullstendig rekonstruksjon av de to hovedtribunene, mindre arbeider på kortsidene bak begge målene, og byggingen av et tak som ville dekke hele stadion, og dermed øke kapasiteten med ytterligere 7000 seter. Ombyggingen ble gjennomført sommeren 2014.

I Euro 2016 var Stade Velodrome vært for de fire første rundene i gruppespillet, kvartfinalen mellom Portugal og Polen (1-1), og semifinalen mellom Frankrike og Tyskland (2-0). I 2016, ble stadion omdøpt til Orange Velodrome etter en navngiringsrettighetssponsoravtale med telekommunikasjonsfirma Orange.
Hvordan komme seg til Orange Velodrome

Orange Velodrome ligger i den sørlige delen av Marseille, omtrent 3,5 kilometer fra Marseille sentrum og en kilometer fra sentralbanestasjonen Saint-Charles.
Du kan nå stadion med t- banelinje 2. Fange t-banen sydover ved Saint-Charles jernbanestasjon eller et annet stopp i sentrum (f.eks. Noailles), og gå av på enten Rond-Point du Prado eller Sainte Marguerite Dromel (begge ligger ved Forskjellige sider av Stade Velodrome).

Hvis du kommer fra det gamle havneområdet, kan du ta tunnelbanelinje nummer 1 og bytte på stasjon Castellane til linje 2.

Hvis det også er mulig å bare gå fra det gamle havneområdet til Stade Velodrome, som vil ta 30-45 minutter. Finn veien til Rue de Rome, noen kvartaler innover, og snu sør. Rue de Rome blir til den brede Avenue de Prado, som bringer deg i en linje til stadion. Det er en hyggelig spasertur.

Marseille har gode togforbindelser med resten av Frankrike. Det er hyppige direkte TGV-tog fra, for eksempel, Paris, Lyon og Nice. Reisen fra Paris tar ca 3,5 timer. Du kan bestille dine togbilletter på forhånd via den offisielle SNCF-nettsiden .

Marseille har også sin egen flyplass, Marseille Provence Airport , som har gode forbindelser og er også betjent av lavprisflyselskaper. Flyplassen ligger 25 kilometer nord vest for Marseille sentrum, på den andre siden enn Stade Velodrome, så ta en buss til Saint-Charles togstasjon først og legg deg til stadion derfra.
Spis, drikk og sov nær Stade Velodrome

Orange Velodrome ligger i et ganske velstående boligområde. Det finnes flere spisesteder og drikkemuligheter rundt, mest av alt på Avenue du Prado i retning av sentrum. I sentrum av byen er det gamle havneområdet (Vieux Port) stedet å spise og drikke.

Det er en rimelig mengde hoteller i nærheten av Stade Velodrome. Den Mercure Marseille Prado , Inter-Hotel Parc des Expositions , og Citadines Prado Chanot Marseille alle få gode anmeldelser, og er bare 5 til 10 minutters gange fra stadion. Hotel Le Huitième er et mer budsjettalternativ. The Novotel på Avenue du Prado er litt lenger unna, men likevel en lett tur, mens nærmere sentrum.
Hvis du ønsker å være nær kysten (og stranden), kan Residence Adagio Prado Plage være av interesse for deg. De fleste vil bestemme seg for å bli i det gamle havneområdet skjønt, eller litt lenger sør i nærheten av Castellane, med både stadion og sentrum i gangavstand.

Marseille Billetter

Billetter til Marseille-spill kan kjøpes online (den offisielle nettsiden drives via Digitick), på billettkontoret på stadion, eller på OM-butikken på 31 Rue St Ferréol i sentrum. De kan dessuten kjøpes på noen av de Francebillet , Ticketnet eller Digitick utsalgssteder.

Billettpriser kan avhenge av kampen, men du må forvent å betale fra € 10,00 for et sete bak målet til mellom € 20,00 og € 55,00 for et sete på en av sidene. Prisene for de største kampene, pleier å være noe høyere, men billetter til lavprofilmatcher som Europa League kan gå enda billigere. For mer informasjon ring +33 (0) 892 700 840.

Orange Velodrome stadion turer

Marseille turistkontor organiserer guidede stadion turer som inkluderer tilgang til omkledningsrom, presserommet, står og spillertunnelen. Turene varer ca 75 minutter.

Turer kjører de fleste dager i uken når det ikke er noen kamper eller arrangementer på stadion flere ganger om dagen. Sjekk på nettet for en oppdatert tidsplan.

Billetter kan bestilles online . Ring +33 (0) 4 86 09 50 34 eller email booking@marseille-tourisme.com for mer informasjon.Turen koster € 13,00.

Montpellier HSC

Nøkkelord
Klubb: Montpellier HSC
Åpning: 1972
Kapasitet: 32 900 seter
Adresse: Avenue Heidelberg, 34085 Montpellier

Historie og beskrivelse
Stade de la Mosson åpnet i 1972 og ble utvidet ytterligere i 1977 og på 1980-tallet. Ved slutten av 1980-tallet kunne stadion holde rundt 23 500 mennesker.

Stade de la Mosson ble valgt som en av spillestedene til VM i 1998 og måtte derfor bli utvidet til en kapasitet på 35.000. Dette førte til bygging av stadionets karakteristiske tre-tierstand. I løpet av VM i 1998 arrangerte stadion fem gruppespill og 16-delsfinalen mellom Tyskland og Mexico (2-1).

På 2000-tallet mottok Stade de la Mosson noen få mindre mindre oppgraderinger, men ble ikke valgt som spillested for Euro 2016 . I 2013 ble det annonsert planer om renovering av stadion, som inkluderer både utvendig reerasjoner, bedre VIP-fasiliteter og et tak over.. Byggearbeid var planlagt å starte i 2014 og ferdigstilles i 2017.

Hvordan komme seg til Stade de la Mosson

Stade de la Mosson ligger i den vestlige delen av Montpellier, nesten 6 kilometer fra sentrum og litt mer fra sentralbanestasjonen. Hvis du kommer med bil fra motorveien A9, ta avkjørsel 31 Montpellier Ouest og følg deretter Croix d’Argent og Mosson til du kommer til stadion.
Hvis du velger å bruke offentlig transport, kan du nå stadion med trikk 1. Ta trikken fra hovedjernbanestasjonen eller fra den nordlige delen av sentrum i retning av Mosson. Gå av ved stoppe stedet Mosson, som er den siste avstigningen på linjen. Det tar omtrent en halv time til stadion.

Billetter:
Billetter til Montpellier kampene kan kjøpes på nettet , på MHSC butikken på Odysseum kjøpesenter (i øst i Montpellier), eller via Francebillet og Ticketnet utsalgssteder.
Billetter kan generelt også kjøpes på stadion fra noen dager før kampen (bare om ettermiddagen). På dagen for kampen blir billettvinduene på stadion åpnet fra 2 timer før avspark. Montpellier selger nesten aldri ut.

Billettpriser varierer vanligvis fra € 25,00 for et hjørnesete til € 70,00 for et sentralt sete på hovedtribunen. Billetter til tredje klasse av Tribune d’Honneur koster € 25,00, men vil ikke alltid være til salgs. For mer informasjon ring +33 04 67 15 46 00.

Fly fra Norge:
Du kan både fly fra Trondheim, Oslo, Bergen. Men det er ikke sikkert det er direkteruter fra alle steder. Men Norwegian tar deg direkte fra Oslo til Montpellier. Flyselskapene som flyr er KLM, Air France, Norwegian. Sjekk deres nettsider for billetter.

AS Monaco

Nøkkelord
Klubb: AS Monaco FC
Åpning: 1985
Kapasitet: 18.523
Adresse: Avenue des Castelans 3, 98000 Monaco

Historie og beskrivelse

Stade Louis II ble bygget tidlig på 1980-tallet i stedet for Monacos gamle Stade Louis II. Den åpnet offisielt 25. januar 1985.
Stade Louis II var vert for den årlige UEFA Super Cup-møtet mellom 1998 og 2013 til UEFA bestemte seg for å spille kampen på et annet sted hvert år. Stadionet brukes også jevnlig for idrettsarrangementer, inkludert en årlig IAAF Diamond League-begivenheten.
Hvordan komme til Stade Louis II.

Stade Louis II ligger på den sørlige grensen til den lille delstaten Monaco. Det er bare en 15-minutters spasertur fra stadion fra Det kongelige slott, og en 30-minutters spasertur fra kasinoet. Monaco jernbanestasjon, Gare de Monaco-Monte Carlo, ligger en 20-minutters spasertur unna. Vanlige tog forbinder Monaco med Nice Ville og Nice-Riquier jernbanestasjon. Reisen tar bare 20 minutter.
Spis, drikk og sov nær Stade Louis II

Stade Louis II ligger i et boligområde hovedsakelig bestående av store boligblokker. Det er få spise- og drikkesteder i området, men sentrum er bare en 15-minutters spasertur unna, og tilbyr mange flere spisesteder og drikkemuligheter.
Det finnes tre hoteller i nærheten av Stade Louis II: Riviera Marriott Hotel , Le Quai des Princes og Hotel Columbus , men det er Monaco, og det er heller ikke billig, og heller ikke de fleste andre hoteller i Monte Carlo . Du vil derfor kanskje utforske billigere alternativer i nærheten Nice eller Menton .

Monaco Billetter

Billetter til AS Monaco-spill kan kjøpes online , eller i klubben butikken på stadion. Billetter er også tilgjengelig på billettvinduene på Stade Louis II på selve kamp dagen . AS Monaco selger sjelden ut, selv i en vellykket sesong.
Billettprisene er avhengig av motstanderen, men for en vanlig motstander koster det fra € 4,00 for et sete på en av kortsidene til € 25,00 for et sete på hovedtribunene. Prisene kan være høyere for en rekke høyprofilerte kamper. For mer informasjon ring +377 92 05 74 73 eller email tickets@asmonaco.com .

FC Metz


Nøkkelord
Klubb: FC Metz
Åpnet: 1923
Kapasistet: 26,600
Adresse: 68 Boulevard Saint-Symphorien, 57050 Metz

Historie og beskrivelse

Stade Saint-Symphorien åpnet i 1923 og ble hjemmebanen til FC Metz i 1932. Stadionet ble gradvis utvidet på 1950- og 60-tallet, som omfattet bygging av et nytt hovedtribune i 1962. Tilskuerrekorden ble satt i 1991 da 28 766 tilskuere var til stedet i en kamp mellom Metz og Marseille.
Stade Saint-Symphorien var betydelig eldre i slutten av 1990-tallet, og klubben startet derfor et moderniseringsprogram, som omfattet bygging av den karakteristiske tre-tierte West Stand i 1999 og en ny East Stand i den andre enden i 2001.

Etter at Frankrike ble valgt som vert for 2016 EM , ble planer presentert for omfattende renovering av Stade Saint-Symphorien for å gjøre det kvalifisert som kamp arena. Planene falt imidlertid fra hverandre på grunn av manglende finansiering, og byen måtte trekke seg tilbake som kandidater for EM.

Hvordan komme til Stade Saint-Symphorien

Stade Saint-Symphorien ligger like sør for Metz sentrum på vestbredden av elven Moselle. Turen fra sentrum tar ca 20 minutter, mens det fra hovedstasjonen, som ligger sør for sentrum og øst for stadion, kan gjøres unna på 15 minutter.

Stadionet er dessuten lett tilgjengelig med bil som ligger rett langs motorveien A31, som forbinder Metz med Nancy og Luxemburg. Fra A31, ta avkjørsel 32 Metz-Center, og sving mot Av.

Joffre mot sentrum. Hold rett, og etter broen, sving til høyre på Av. De Lattre de Tassigny, etter skiltene til Stade St Symphorien. Følg skiltene til stadion, som vil være synlig når du igjen krysser broen over Mosel.

Billetter

Billetter til FC Metz-spill kan kjøpes online , på noen av Francebillet og Ticketnet-utsalgssteder, eller på noen av klubbens salgssteder, som inkluderer La Fédération des Commerçants på 3 Avenue Robert Schuman i Metz sentrum. Billetter kan dessuten kjøpes på billettvinduene til Stade Saint-Symphorien før starten av kampen.
Du må forvente å betale fra € 15,00 for et sete bak målet til € 45,00 for et sete på hovedtribunen. Prisene blir økt ettersom hvilken kamp som spiller et sted mellom € 30,00 og € 80,00 for Super Gala-kamper.

FC Nantes

Nøkkelord
Klubb: FC Nantes
Åpnet: 1984
Kapasitet: 37.473

Historie og beskrivelse

Stade de La Beaujoire ble bygget for å tjene som spillested for 1984 EM. Den erstattet den gamle Stade Marcel-Saupin og kunne i utgangspunktet holde over 50 000 tilskuere. Stade de La Beaujoire åpnet offisielt 8. mai 1984 med en vennskap mellom FC Nantes og det rumenske landslaget.

Under Euro 1984-turneringen holdt stadion to første runde gruppespill. Dens rekordmøte på 51 359 ble satt i gruppekampen mellom Frankrike og Belgia. I 1989 ble navnet Louis Fonteneau lagt til navnet på stadion etter dødsfallet av den lange klubbpresidenten.
Stade de La Beaujoire mottok en oppussing som forberedelse til verdensmesterskapet i 1998 , som inneholdt konvertering av stadion til en all-seter og etablering av flere VIP-lodges. I løpet av verdensmesterskapet arrangerte stadion fem første runde gruppespill og kvartfinalen mellom Brasil og Danmark (3-2).

Hvordan komme til Stadion

Stade de La Beaujoire ligger i den nordlige delen av byen Nantes, ca 5 kilometer fra Nantes sentrum og sentralbanestasjonen.

Stadion ligger rett ved Nantes ‘Périphérique ringvei. Ta veien til den nordøstlige delen og ta avkjørsel 40 mot Porte de la Beaujoire. På toppen av rampen svinger nordover, med parkering tilgjengelig direkte til høyre. Hvis du bruker offentlig transport, kan stadion nås med trikk 1. Ta trikken i retning av Beaujoire, som også er hvor du kommer av. Du kan ta trikken fra sentralbanestasjonen eller tilstøtende sentrum.

Billetter:

Billetter til Nantes spill kan kjøpes online , i klubben butikken på stadion, eller i noen av France Billet og Ticketnet salgssteder.
Billetter er også tilgjengelig på billettvinduene på stadion fra 90 minutter før starten av kampen. Billetter koster vanligvis enten € 18,00, € 33,00 eller € 43,00. De er € 3,00 billigere hvis de kjøpes i pre-sale.

Fly:
Du kan fly fra alle de store byene i Norge. Men det er ikke direkteflyvninger til Nantes. Det er som oftest Air France, som har flyvninger til og fra.

OGC Nice


Nøkkelord

Klubb: OGC Nice
Åpning: 2013
Kapasitet: 35.624
Adresse: Boulevard des Jardiniers, 06206 Nice

Historie og beskrivelse

Allianz-rivieraen, også kjent som Grand Stade de Nice, er det nylig åpnede nye stadionet til OGC Nice. Den nye stadion ble bygget for å erstatte deres gamle og utslitte Stade du Ray hadde vært lang ventetid for Nice. Tidligere prosjekter ble forlatt i 2002 og 2006, og det var først etter at Frankrike fikk tildelt Euro 2016- turneringen som betydelige fremskritt ble gjort.

Planleggingen av stadion ble presentert i midten av 2010, og et år senere, i august 2011, startet konstruksjonen. Stadionet kom til en kostnad på 245 millioner euro, en del offentlig og en del privatfinansiert. I løpet av 2012 annonserte Nice en navnerettighetsavtale med forsikringsselskapet Allianz, som resulterte i navnet Allianz Riviera.

Allianz-rivieraen åpnet offisielt 22. september 2013 med en ligakamp mellom Nice og Valenciennes (4-0). I løpet av Euro 2016-mesterskapet arrangerte stadion tre første runde gruppespill og 16 runde mellom Island og England (2-1).

Hvordan komme til Allianz Riviera

Allianz-rivieraen ligger i de vestlige forstedene til byen Nice, ca 10 kilometer fra Nice sentrum og ca 5 kilometer fra Nice internasjonale flyplass.

Stadionet ligger rett på motorveien A8, som går nord for byen Nice langs den franske rivieraen. Ta avkjørsel 52 for å komme direkte til stadion, men andre parkeringsplasser er lettere nås via avkjørsel 51. Hvis du kommer fra sentrale Nice, er det lettere å ta Route de Grenoble nordover fra Promenade des Anglais i nærheten av Nice International Airport.

Hvis du bruker offentlig transport, kan du nå stadion med spesiell kampservice buss 95, som går fra Hôpital St Roch i Nice sentrum. Reisen tar ca 50 minutter. Ruten til vanlig linje 9/10 er videre utvidet slik at den serverer stadion, men reisen tar ca 75 minutter.
Alternativt kan du ta et TER-tog fra Nice-Ville sentralstasjon til St Augustin stasjon, hvorfra bussbusser går til stadion.

Til slutt kan du ta en Chemins de Fer de Provence pendeltog til Digne og gå av på stasjonen Saint-Isodore, hvorfra det er en 10-minutters utforbakke til Allianz-rivieraen. Togene kjører bare et par ganger om dagen, men ekstra tog går på hendelse dager. Togene går fra jernbanestasjonen Chemins de Fer de Provence, som ligger en 10-minutters spasertur nord for stasjonen Nice-Ville.

Spis, drikk og sov nær Allianz Riviera

Allianz-rivieraen ligger i utkanten av Nice i et halvt landsområde som er en blanding av jordbruksmarker, boliger og noen kontorer og lett industri. Det er ikke mye i form av underholdning, men hvis du har litt tid til å spare og trenger noe å spise eller drikke, finner du noen få steder rundt jernbanestasjonen Saint-Isidore. Ellers er det å spise og drikke bedre i sentrale Nice.

Det er to hoteller i nærheten av Allianz-rivieraen, begge i nærheten av Saint-Isidore: Servitel Nice Saint Isidore får de bedre vurderingene, mens Kyriad Nice er litt rimeligere. Begge er en 10-minutters spasertur fra Allianz-rivieraen, og vil mest sannsynlig appellere til de som kommer med bil. Ellers er det ulike alternativer i nærheten av Nice Côte d’Azur flyplass , som ikke er for langt unna, og i nærheten av St Augustin stasjon fra hvor skyttelbussene går til stadion. De fleste mennesker vil imidlertid velge å bo i Nice hyggelig sentrum .

Nice billetter
Billetter til Nice-spill kan kjøpes online gjennom den offisielle nettsiden , Auchan , og Ticketmaster (den tidligere aksepterer ikke alle utenlandske kredittkort). Billetter kan dessuten kjøpes på klubbforretningen på Place Masséna i Nice sentrum, eller via Francebillet og Ticketmaster salgssteder. Billettpriser er avhengig av motstanderen, men varierer vanligvis fra € 10,00 for et sete bak målet til € 50,00 for et sentralt sete på hovedtribunen.
Fly til Nice
Det er blitt enkelt å komme seg til Nice fra Norge, og er du tidlig ute med bestillingen, kan du få en flybillett fra Oslo til Nice for under tusenlappen.
Det går flere direktefly til Nice fra Oslo Gardermoen med SAS og Norwegian i høysesongen fra midten av mars til midten av oktober. Også Ryanair flyr til Nice fra Moss Lufthavn Rygge. I vintermånedene begrenses tilbudet med direktefly.
I tillegg til ovennevnte selskaper flyr blant annet KLM daglig med mellomlandinger i Amsterdam fra de største flyplassene i Norge. Du kan også reise med SAS via København, Lufthansa via Frankfurt, Air France via Paris m.fl. Reiser du med fly som går direkte fra Oslo til Nice, tar flyturen i underkant av 3 timer. Med flybytte vil reisen til Nice normalt ta 4–6 timer
Komme seg fra flyplassen til sentrum av Nice
Det er enkelt å komme seg fra flyplassen til sentrum av Nice, og om du ønsker kan du gjøre dette på en rimelig måte. Det går daglig buss hver halvtime fra flyplassen til jernbanestasjonen, Gare Thiers. Bussen koster ca. 30 kroner. Det går også direktebuss til busstasjonen i Nice, denne koster også 30 kroner.
Det rimeligste alternativet er lokalbussen, nummer 23, som stopper ved alle holdeplasser og derfor tar lengre tid. Denne går til jernbanestasjonen (Gare Thiers) og koster bare i overkant av 10 kroner. Taxi fra flyplassen til sentrum koster fra 200 til 300 kroner, avhengig av når på døgnet og hvilken terminal du skal til/fra, og hvor i byen du skal til/kommer fra.

Paris Saint-Germain

Nøkkelord
Klubb: PSG
Åpnet: 1972
Kapasitet:48 527
Adresse: 24 Rue du Commandant Guilbaud, 75781 Paris Cedex 16

Historie og beskrivelse

Parc de Princes ble bygget for å gi byen Paris et moderne sted for viktige rugby- og fotballkamper. Stadionet erstattet det gamle Vélodrome, som hadde stått på plass siden 1897. Parc des Princes ble offisielt åpnet den 4. juni 1972 av fransk president Georges Pompidou. Den første kampen var Coupe de France-finalen mellom Marseille og Bastia (2-1).

Stadionet, designet av arkitekt Roger Taillibert, ble belønnet for sin avant garde design og mottatt flere arkitektoniske priser. Den mest slående funksjonen var de 50 betongkolonnene som støtter det ringformede taket. Ett år etter åpningen, i 1973, flyttet nybegynte Paris Saint-Germain inn på stadion. I de følgende tiårene var Parc des Princes regelmessig vert for kamper for det franske landslaget, Coupe de France-finalen, og flere europeiske cupfinaler.

Den første av finalen var den europeiske cupfinalen mellom Bayern München og Leeds United (2-0) i 1975, som ble etterfulgt av Cup Winners Cup-finalen mellom Anderlecht og Østerrike Wien (4-0) i 1978, og den europeiske Cup-finalen mellom Liverpool og Real Madrid (1-0) i 1981.

I senere år ville Parc des Princes være vertskap for Cup Winners ‘Cup-finalen mellom Real Zaragoza og Arsenal (2-1) i 1995, og den første ever-uavgjort UEFA Cup-finalen mellom Inter og Lazio (3-0) i 1998.

Siden åpningen av Stade de France i 1998, har stadion imidlertid sett antall internasjonale kamper redusert til bare en. I 1984 var Parc des Princes det viktigste spillestedet for Euro 1984-mesterskapet, som arrangerte to gruppespill og finalen mellom Frankrike og Spania (2-0).

Fjorten år senere var stadion en av spillestedene til verdensmesterskapet i 1998 , denne gangen er det fire grupper, en runde på 16 kamper, og kampen for tredje plass mellom Kroatia og Nederland (2-1). Mens det fortsatt er et av Frankrikes mest moderne stadioner, har PSGs nye eiere nylig vurdert en stor utvidelse eller ombygging av stadion.
Men da Parc des Princes ble valgt som en av spillestedene til Euro 2016- turneringen, og arbeidene ikke ville være ferdige i tide, ble det i stedet besluttet å bare pusse opp stadion for euroene og reinvestere muligheten til å gjenoppbygges etter turneringen. I løpet av Euro 2016 arrangerte Parc des Princes fire første runde gruppespill og 16 delsfinalen mellom Wales og Nord-Irland (1-0).

Hvordan komme seg til Parc des Princes

Parc de Princes er bygget på toppen av den parisiske ringveien Périphérique. Det ligger ca 4 kilometer sørvest for Eiffeltårnet, og mindre enn 1 kilometer sør for Bois de Boulogne og Roland Garros tenniskompleks. Hvis du kommer fra den sørlige delen av Périphérique, ta avkjørsel D910 / Boulogne (i tunnelen). Ta til venstre ved enden av rampen (du vil allerede se stadion) på Avenue de la Porte de Saint-Cloud og deretter første til høyre på Rue du Commandant Guilbaud.

Hvis du kommer fra nord, ta avkjøringen mot Boulogne / Avenue de la Porte de Saint-Cloud, og sving deretter til høyre på toppen av rampen etter de samme retningene som ovenfor. T- banestasjon Porte de Saint-Cloud på linje 9 ligger en 5-minutters spasertur fra stadion. Linje 9 går rett gjennom det parisiske sentrum (på nordsiden av elven Seine), og forbinder med flere andre linjer.

Alternativt kan man ta linje 10 og gå av ved stopp Porte d’Auteuil, som er en litt lengre spasertur. Linje 10 forbinder stadion med ulike stopp på Paris ‘sørbank, hvis det er her du kommer fra. Porte de Saint-Cloud stasjon serveres også med buss 22, 62 og 72, mens Porte d’Auteuil serveres med buss 32 og 52. Alle busser går gjennom sentrum på forskjellige ruter.

Spis, drikk og sov nær Parc des Princes

Parc des Princes ligger i et typisk, tett parisisk nabolag. Dette betyr at hvis du går noen kvartaler rundt området, vil du alltid støte på en bar eller brasserie på et gaten.

Det er ganske mange hoteller i Parc des Princes, og det kan ikke være en dårlig ide å holde seg nær stadion, da du har to t-banelinjer i nærheten som kan ta deg til sentrum. Selvfølgelig, som du er i Paris, ikke forvent at hotellene skal komme billig. Hotel Boileau , en Holiday Inn , et Mercure-hotell og Hotel B Paris Boulogne får alle gode anmeldelser, men du betaler minst € 100,00 per natt for dobbeltrom.

Noe billigere, men likevel akseptabelt, er Hôtal Printania , Acropolis Hotel , Timhotel Paris Boulogne , Hôtel Villa Sorel og Hôtel de Paris . Klikk her for alle hoteller i nærheten av Parc des Princes. Selvfølgelig, med gode transportforbindelser til stadion, kan du like godt holde deg i en annen del av Paris. Du finner alle mulighetene her .

Paris Saint-Germain Billetter

Billetter til PSG-spill kan kjøpes online , på telefon 32 75, eller på PSG-servicepunktet på Parc des Princes. Paris Saint-Germain har sett en bratt oppgang i fremmøtet siden sesongen 2011-12, og selger i økende grad. Imidlertid vil billetter til de fleste kampene være lett tilgjengelig hvis de kjøpes på forhånd.

Billettpriser er avhengig av motstanderen, men for en vanlig kamp varierer vanligvis fra € 35,00 til et sete i et av hjørnene til € 100,00 for et godt sete på hovedstativet, men seter på hovedstativet går også for € 55,00. Prisene blir økt for profilerte kampanjer.

Hvis utsolgt, eller hvis du ønsker å bestille billetter mye i forveien, kan du også kjøpe dine billetter via viagogo , som er PSGs offisielle billettmarkedsplass. Prisene er ganske lik det du betaler på den offisielle nettsiden.

Fly fra Norge:
Det er flere flyselskaper som har direkte ruter mellom Norge og Paris. SAS, Norwegian og Air France er eksempler på slike flyselskaper. Flyturen tar ca. to timer og 15 minutter fra Oslo til Paris. Billettprisen ligger normalt mellom 2000 og 3000 kroner for en tur/returreise, men reiser du utenom høysesong, vil du kunne få priser ned mot 1000 kroner.

Det er flere flyplasser i Paris, men først og fremst er det to flyplasser i Paris som benyttes for fly fra Norge. SAS og Air France lander på den største flyplassen. Den heter Charles de Gaulle, eller mer korrekt Roissy-Charles de Gaulle Airport. Flyplassen som benyttes av Norwegian, heter Paris Orly International Airport.

Om du flyr med Ryanair
Hvis du flyr med Ryanair, vil du lande på flyplassen som heter Beauvais Airport eller Paris Vatry International Airport .

Beauvais ligger ca. 65 kilometer utenfor Paris, og regn med en times kjøretur med buss. Her finnes det egne busser som henter og bringer passasjerer inn til Paris. Bussavgangene er tilpasset ankomst/avreise til flyene. Prisen for enkeltbillett er ca. 100 kroner. Vatry ligger ca 150 kilometer øst for Paris.

Regn med to timer kjøretur til/fra Paris. Buss går fra flyplassen. Vatry kalles også Disney-flyplassen siden den ligger “nærmest Disneyland Paris som jo ligger øst i byen. Tar du leiebil til Disneyland Paris så varer kjøreturen ca 1 time og 15 minutter. Du kan også ta toget (TGV) fra Reimes til Disneyland Paris.

Stade Rennais FC


Nøkkelord
Klubb: Stade Rennais FC
Åpnet: 1912
Kapasitet: 29 778
Adresse: 111 Route de Lorient, 35000 Rennes

Historie og beskrivelse

Roazhon Park, bedre kjent som Stade de la Route de Lorient, åpnet offisielt 15. oktober 1912 med en kamp mellom Rennes og Racing Club de France (0-4). Stade Rennais hadde flyttet til den nye bakken etter at deres tidligere bakken på sørbredden av elven Vilaine hadde oversvømmet flere ganger.

I de neste to tiårene ble det gjort noen få endringer til stadionet ble fullstendig renovert i slutten av 1930-tallet. Etter krigen, på 1950-tallet, gjennomgikk Stade de la Route de Lorient en neste serie av ombygginger, noe som resulterte i en kapasitet på like under 30.000.

På grunn av klubbens fallende suksesser fra midten av 1970-tallet og den resulterende nedgangen i fremmøte, ble det gjort noen endringer på stadion i den perioden, selv om klubben fortsatte å lage planer om å gjenoppbygge stadion til en moderne 30.000-arena.

I 1987 begynte Rennes endelig å gjennomføre disse planene med bygging av et nytt stativ som ble inspirert av Olympiastadion i München, men prosjektet ble forlatt etter at man stod da klubben forflyttet seg til andre divisjon.

Etter at Rennes formuer hadde kommet tilbake i midten av 1990-tallet, presenterte klubben igjen planer for en fullstendig ombygging av stadion, og etter at bystyret stemte for prosjektet på 37 millioner euro, startet arbeidet i 1999.

Over en femårsperiode ble alle stasjonene ombygd eller renovert. Stade de la Route de Lorient åpnet offisielt den 18. august 2004 med en vennlig kamp mellom landslagene til Frankrike og Bosnia. Stadionet endret navn i 2015 til Roazhon Park etter en navne endringer som ble deres avtale.

Omkring samme tid gjennomgikk stadionet en liten oppussing, inkludert en endring av setefargene fra grønt og blått til rødt.

Hvordan komme til Roazhon Park

Roazhon Park ligger på den vestlige kanten av byen Rennes, ca 2,5 kilometer fra Rennes sentrum og 3,5 kilometer fra byens sentralbanestasjon. Stadionet ligger nesten ved siden av byens ringvei. Fra den vestlige siden av ringveien, ta avkjørsel 10 Port de Lorient, og sving mot byen. Stadionet ligger på høyre side av veien.

Buss 11 forbinder stadion med sentrum (Place de la République) og sentralbanestasjonen. Ta bussen i retning av ZI Ouest, og gå av ved Stade Rennais. Busser kjører vanligvis minst hvert 15. minutt. Turen fra Repúblique tar ca 10 minutter, fra stasjonen (Gares) noen minutter mer. Buss 30 forbinder Roazhon Park med de nordlige delene av byen.

Stade Rennais Billetter

Billetter til Stade Rennais kamper kan kjøpes på nettet , på Fanshop (Boutique Officielle) på Roazhon Park, eller gjennom Francenet og Ticketnet utsalgssteder. Billetter kan også kjøpes på billettkiosker på stadion på dagen for kampen fra 1,5 timer før kickoff. Rennes selger kun den sporadiske profilen.
Billettprisene avhenger av motstanderen. For en vanlig kamp de vanligvis spenner fra € 9,00 for et lavere nivå sete bak målet til € 38,00 for et sentralt sete på hovedstativet. For høyprofilerte kamper blir prisene økt til mellom € 13,00 og € 58,00. For mer informasjon email billetterie@staderennais.fr eller ring +33 (0) 2 99 14 35 80.

AS Saint-Etienne


Nøkkelord
Klubb: AS Saint-Etienne
Åpning: 1931
Kapasitet: 41.500
Adresse: 14 Rue Paul et Pierre Guichard, Saint-Étienne

Historie og beskrivelse

Stade Geoffroy-Guichard ble bygget på en tomt som ble donert til klubben av grunnleggeren Geoffroy Guichard (som også grunnla detaljhandelskassen Casino). Klubbens president, sønnen Pierre, bestemte seg igjen for å navngi stadion etter faren sin.

Stade Geoffroy-Guichard åpnet offisielt 13. september 1931 med en kamp mellom AS Stéphanoise (som senere ble Saint-Etienne) og Cannes (1-9). Stadionet besto av en enkelt grandstand på 800 seter, flere terrasser og et løpebane som sirkler banen. De tilstøtende stålverkene blåste regelmessig sine røyk over banen.

Stade Geoffroy-Guichard gjennomgikk en større endring i 1956 da løpesporene ble fjernet og stativene omformet i rektangulær form.

I 1968, etter at byen Saint-Etienne var blitt eier av stadionet, ble det utført ytterligere arbeider, som inneholdt et helt nytt stativ overfor hovedstativet og dekning for de to kopstativene. Dette resulterte i en kapasitet på nesten 40.000.

Stadionet ble ytterligere utvidet og renovert for Euro 1984 Championships, noe som resulterte i en kapasitet på 48.270, nesten halvparten av dem seter. Under mesterskapet var det to gruppe kamper.

Det tok til en neste store turnering, VM i 1998 , for stadion å motta en ytterligere større oppgradering. Seter ble installert og bedriftens fasiliteter økt. Under VM i 1998 arrangerte Stade Geoffroy-Guichard totalt fem gruppespill og 16 runde mellom Argentina og England (2-2).

I 2011 ble Stade Geoffroy-Guichard valgt som spillested for Euro 2016 mesterskapet, og måtte derfor gjennomgå store ombyggingsarbeid. Arbeidet innebar ombygging eller renovering av alle stender, noe som resulterte i en 41.500 allseter-arena, og ble fullført før starten av 2014/15 sesongen.

Under Euro 2016-mesterskapet arrangerte Stade Geoffroy-Guichard tre første runde gruppespill og 16 runder mellom Polen og Sveits (1-1). Stade Geoffroy-Guichard Stade Geoffroy-Guichard Stade Geoffroy-Guichard Stade Geoffroy-Guichard Stade Geoffroy-Guichard

Hvordan komme til Stade Geoffroy-Guichard

Stade Geoffroy-Guichard ligger nord for byen Saint-Étienne, litt over 2 kilometer fra sentrum og sentralbanestasjonen. Man kan gå til stadion på omtrent en halv time.

Alternativt kan man ta enten trikk T1 eller T2 fra sentrum (Place Jean Jaurès). Ta dem i nordlig retning og gå av etter en kort tur på stopp G. Guichard. Derfra er det en 5-10 minutters spasertur fra stadion.

Fra hovedjernbanestasjonen (Châteaucreux) kan man ta buss 9 i retning av Montreynaud. Gå av ved Stopp Le Marais, hvorfra det er en kort spasertur til stadion. Busser går minst en gang hvert 15. minutt, og turen tar ikke mer enn 10 minutter. Stade Geoffroy-Guichard ligger nær motorveien A72. Hvis du kommer fra retningen av Lyon, følg for A72 Saint-Étienne. Fra A72, ta avkjørsel 13 Montreynaud / Technopole og ta til høyre mot byen. Følg ca en kilometer og ta til høyre inn på Rue Camille de Rochetaillée. Etter noen hundre meter sving til høyre igjen på Rue Paul et Pierre Guichard.

Spis, drikk og sov nær Stade Geoffroy-Guichard

Stade Geoffroy-Guichard ligger i et område som er en blanding av kontorbygg, industri og andre idrettsanlegg. Det er ikke et spesielt tiltalende område, med få alternativer for å spise og drikke rundt, noe som derfor er bedre gjort i Saint-Etienne sentrum.

Det finnes ingen hoteller rett i nærheten av Stade Geoffroy-Guichard, men hvis du ankommer med bil, er både Hotel Austria og Hotel Ibis Saint-Etienne anstendig alternativer langs A72, og bare en 15 til 20 minutters spasertur unna. Klikk her for en oversikt over hoteller i nærheten av Stade Geoffroy-Guichard.

Hvis du ankommer med offentlig transport, er det sannsynligvis det beste alternativet å bo i Saint-Etienne sentrum eller nær jernbanestasjonen. Det finnes ulike anstendige alternativer, som du finner her .

Saint-Etienne Billetter

Billetter til Saint-Etienne-spill kan kjøpes på nettet , på telefon +33 (0) 4 77 92 85 41, ved billettkontoret på stadion, på klubben butikk nær stadion, eller via Francebillet og Ticketnet utsalgssteder.

Billetter kan også kjøpes på porten på dagen for kampen. Saint-Etienne’s oppmøte har steget de siste årene etter ombyggingen av Stade Geoffroy-Guichard, men billetter vil være tilgjengelige for de fleste vanlige ligakampene, og lagre for noen høyprofilerte kamper.

Prisene for et typisk kampspill varierer fra € 15,00 til € 40,00, men kan variere avhengig av motstanderen. E-post ticketsie@asse.fr for mer informasjon.

RC Strasbourg Alsace

Nøkkelord
Klubb: RC Strasbourg Alsace
Åpning: 1906
Kapasitet: 27 500
Adresse: 12, rue de l’Extenwoerth, 67100 Strasbourg

Historie og beskrivelse

Fotball har blitt spilt på siden av Stade de la Meinau siden 1906. Den har vært hjemmet til forgjengeren til Strasbourg siden 1914, men i de første årene var det bare et åpent felt uten staver.
Første seksjon ble bygget i 1921, og samtidig mottok stadion sitt nåværende navn. Stadionet ble utvidet i 1930 med bygging av nye sider. Stade de la Meinau var en av spillestedene i verdensmesterskapet i 1938, der det arrangerte 16 runde runde mellom Brasil og Polen (6-5).

Stadionet gjennomgikk en neste stor ombygging i 1951 da nye betongstativer ble bygget, noe som resulterte i en kapasitet på ca 30.000 tilskuere. Den nye stadion, nå skålformet, ble dessuten utstyrt med et friidrettspor. Atletikksporet ble fjernet igjen i neste ombygging, som skjedde mellom 1979 og 1984 som forberedelse til 1984-EM. Stadionet tok sin nåværende rektangulære form og kunne etter avslutningen holde litt under 50 000 tilskuere, hvorav 17 000 sitter.

Under 1984 europeiske mesterskapet arrangerte Stade de la Meinau to første runde gruppespill. I 1988 arrangerte stadion Cup Winners ‘Cup-finalen mellom Mechelen og Ajax (1-0).

På begynnelsen av 1990-tallet ble Stade de la Meina omgjort til en all-seter, noe som betydelig reduserte kapasiteten. Stadionet ble ansett som et spillested for både VM og Euro 2016 i 1998 , men lokale motstands- og finansieringsvansker regjerte Strasbourg ut for begge turneringer.

Hvordan komme til Stade de la Meinau

Stade de la Meinau ligger i sør av Strasbourg, omtrent 2,5 kilometer fra Strasbourg sentrum og 3,5 kilometer fra sentralbanestasjonen.
Stadionet er best nådd med trikk . Begge trikkelinjene A og E løper forbi stadion. Fang trikken A fra sentralbanestasjonen eller Place de l’Homme de Fer i sentrum. Tram E kan bli fanget fra Place de la Republique eller Wacken-området lenger nord-øst rundt Europaparlamentet.

Fra sentrums trikk A er raskeste skjønt. I begge tilfeller gå av ved Stopp Krimmeri, hvorfra det er noen få minutter å gå til stadion. Trikkene kjører ofte. Turen fra sentralbanestasjonen tar mindre enn 15 minutter.
Et alternativ tar et TER-tog fra sentralbanestasjonen til stasjonen Krimmeri-Meinau. Reisen tar bare 5 minutter, og stadion er bare noen få minutter unna, men tjenesten er sjelden.

RC Strasbourg Billetter

RC Strasbourg billetter kan kjøpes online , i klubben butikken på stadion, eller noen av butikkene FranceBillet (Carrefour, Fnac, Intermarche) eller Ticketnet (Auchan, Cora, Leclerc).

Billetter kan også kjøpes på billettvinduene på stadion fra 90 minutter før starten av kampen. Billetter varierer i pris fra € 15,00 for et sete bak målet til € 35,00 for de beste seter på hovedstativet. E-post billetterie@rcstrasbourg.eu for mer informasjon.

Toulouse FC


Nøkkelord
Klubb: Toulouse FC
Åpning: 1938
Kapasitet: 35 472
Adresse: 1 Allée Gabriel Biénès, 31028 Toulouse

Historie og beskrivelse

Stadium de Toulouse ble bygd i 1937. Ett år senere, på 1938-verdensmesterskapet, var det kampen mellom Cuba og Romania i første runde av turneringen. Stadionet ble videreutviklet i 1949, men forblev da veldig mye det samme i nesten et halvt århundre.

Stadion de Toulouse ble utvalgt som en av spillestedene i VM i 1998 , og som et resultat ble det gjennomført en stor ombygging. I løpet av VM ble det arrangert fire gruppespill og 16 runde mellom Holland og Jugoslavia (2-1). Stadium de Toulouse ble igjen valgt som en av spillestedene for Euro 2016 . I utgangspunktet ble det planlagt en omfattende ombygging av stadion, men dette måtte skje ned på grunn av finansieringsproblemer.

Under Europamesterskapet arrangerte Stadium de Toulouse tre første runde gruppespill og 16 runde mellom Belgia og Ungarn (4-0).

Hvordan komme seg til Stadium de Toulouse

Stadium de Toulouse ligger i sentrum av Toulouse på en øy i elven Garonne. Det ligger ca 3 kilometer sør for Place du Capitole i det historiske sentrum, og en god 4 kilometer fra sentralbanestasjonen. De nærmeste t- banestasjonene er Empalot og St Michel, både på den gule linjen, hvorfra det ligger en 15-minutters spasertur fra stadion. Den gule linjen krysser gjennom Toulouse historiske sentrum og passerer nær sentralstasjonen (og kan også nås med en endring fra den røde linjen).

Fra den sørlige delen av det historiske sentrum (Pont Neuf, Esquirol) kan du dessuten ta buss 12 (til Basso Cambo), som etterlater deg rett foran stadion. Gå av på Stopp Stadium Est (eller Stadium Ouest). Et alternativ er buss 38, som går en kort spasertur fra stadion (på østbredden av elven). Ta bussen fra for eksempel Jean Jaurès i det historiske sentrum (retning Empalot). Begge bussene går vanligvis hver 10 til 15 minutter.

På kampdager går det gratis bussbusser fra tog og t-banestasjon (rød linje) Arenes, som ligger øst for byen. Toulouse flyplass ligger i den nordvestlige delen av byen. Ta en trikk (T2) til Palais de Justice og gå av ved å stoppe Croix de Pierre og krysse broen til stadion. Sporvognsturen tar ca. 25 minutter. Du kan også ta en pendelbuss fra flyplassen til t-banestasjonen Jean Jaurès i sentrum og ta metroen derfra.

Spis, drikk og sov i nærheten av Stadium de Toulouse
Stadium de Toulouse ligger på Ile du Ramier-øya i elven Garonne, som er en blanding av idrettsanlegg og utstillingsområde. Det er lite på øya når det gjelder å spise og drikke, og mens man kan finne noen barer og restauranter over broen rundt St Michel metrostasjon, holder de fleste til de mange alternativene i Toulouse sentrum.

Det finnes ingen hoteller på øya, men både Lagrange City Saint Michel og Pier Toulouse Hotel er to gode alternativer i en rimelig gangavstand fra 15-20 minutter. Klikk her for en oversikt over alle hoteller i nærheten av Stadium de Toulouse. Alternativt er det noen flere alternativer i den sørlige delen av sentrum som fortsatt ligger innen gangavstand, eller selvfølgelig andre steder i sentrum .

Toulouse Billetter

Billetter til Toulouse-kamper kan kjøpes online (print-at-home), på telefon +33 (0) 892 70 4000, i klubbbutikken på stadion, på Box Office-butikken på 2 Rue du Taur i Toulouse sentrum, eller ved en hvilken som helst av de Ticketnet eller Francebillet utsalgssteder.
Billetter kan også kjøpes på billettvinduene (guichets) på stadion på dagen for kampen. De åpner vanligvis fra 2 timer før kickoff. Toulouse selger bare av og til en høy profil.
Billettpriser for en vanlig kampsport spenner fra € 10,00 for et sete på en av kurvene til € 25,00 for et sete i øverste del av hovedstativet. For en rekke utvalgte kamper er prisene høyere, for eksempel ved å starte på € 35,00 for PSG-kampen.

ES Troyes AC


Nøkkelord
Klubb: ES Troyes AC
Åpning: 1924
Kapasitet: 20 400

Historie og beskrivelse

Stade de l’Aube ble bygget i 1924, og til tross for en første oppgradering i 1956, forblir for lenge en ganske beskjeden stadion med to små dekkede stender på langsidene og jordbankene i enden. Stadionet var på den tiden ovalformet.

I 1970-tallet ville Stade de l’Aube til og med fylle opp med 17 000 tilskuere, men etter Troys nedgang til fjerde divisjon på 1980-tallet viste ofte ikke mer enn 1.000 fans. Troyes formuer kom tilbake på 1990-tallet, og etter at klubben ble promotert til Ligue 1 i 1999, var det behov for en mer moderne stadion.

Bygningsarbeider startet med riving av Marathon Stand i april 1999, som ble erstattet av en ny allseter stativ, ferdig noen måneder senere. Jobben fortsatte med to nye seksjoner på begge sider, og ble avsluttet med åpningen av et nytt hovedtribune i 2004, fullt omslutter stadion på vestsiden.

Hvordan komme til Stade de l’Aube
Stade de l’Aube ligger på den østlige kanten av den lille byen Troyes, på litt over en kilometer fra sitt historiske sentrum. Turen fra sentrum til stadion tar maksimalt 15 minutter, men det går trolig å ta over 30 minutter om man går fra jernbanestasjonen, som ligger på den andre siden av sentrum.

Alternativt kan du ta buss 1 fra jernbanestasjonen (eller sentrum). Ta bussen i retning av Pont Ste Marie og gå av ved Stade de l’Aube, rett foran stadion. Bussene går regelmessig og turen tar bare 10 minutter. Det er direkte tog fra stasjonen Paris Est til Troyes. Reisen tar litt over 1,5 time.

Troyes Billetter
Billetter til Troyes-spill kan kjøpes online , på billettkontoret på Stade de l’Aube (kun åpent om ettermiddagen), eller på Digitick og TicketNet-utsalgssteder (Auchan, Carrefour, Cora, Cultura, Géant Casino, Fnac, Intermarché , Leclerc og Super U). Billetter kan også kjøpes på billettvinduene på stadion på dagen for kampen. Troyes vil bare av og til selge ut en profil med høy profil.

Troyes har delt opp sine hjemmekamper i tre prisklasser. Billetter til vanlige kamper, den billigste, rekkevidde i pris fra € 15,00 for et lavere sete bak målet til € 40,00 for et overordnet sete på hovedstativet. Billetter til Super Gala-kamper, den dyreste, rekkevidde i pris fra € 25,00 til € 55,00. E-post billetterie@estac.fr for mer informasjon.

 

da gjenstår det bare å si god tur og kos dere på kamp!!!

 

Kommentarer

kommentarer