Revolusjon i Inter: Icardi på vei ut?

111

Nyheten kom som en bombe: Mauro Icardi er ikke lenger Inter sin kaptein. I går tok styret en dristig avgjørelse som kan ha ekstreme konsekvenser.
Eks-kapteinen har ikke reist til Wien med lagkameratene for kveldens Europa League kamp heller. Trener Luciano Spalletti har bekreftet at Icardi var tatt ut men spilleren nektet å bli med.

- Annonse -

Ny kontrakt, gamle problemer

Den argentinske spissen har vært innviklet i lange og ubehagelige forhandlinger om en ny kontrakt i det siste. Hans kone-agent (og sosial media kjendis) Wanda Nara har sikkert irritert Marotta og co. med sine djerve uttalelser om en allerede gankse eksplosiv situasjon. Avstand mellom partene om lønn og bonus er fortsatt stort, men klubbens nye ledere vil ikke bøye seg, spesielt for kontrakten løper ut bare i 2021. Forresten er dette knapt et velegnet tidspunkt for å kreve mer penger.

Inter har gått gjennom en temmelig lang nedtur siden desember: de røk ut av Coppa Italia og Mesterliga på uforventet og skuffende vis fra en komfortabel posisjon, de tapte masse poeng i Serie A mot svakere lag og må nå forsvare tredje- og fjerdeplass.
Mauro Icardi, lagets eneste offensive terminal, har ikke scoret i serien på to måneder og har bidratt veldig lite på bane.
Supporterne har vel lagt merke til at spissens måltørke og formkrise har kommet akkurat når forhandlingene om kontraktfornyelse hadde gått i stå.

Kjærlighet og hat

Forholdet mellom Icardi og Inter-fanser har aldri vært idyllisk. Ultras-gruppe i Curva Nord allerede uttalte seg om saken med sterke ord mot ham: “Icardi er ikke vår kaptein” var mottoet, blant andre, mindre flatterende utsagn.
Feiden startet for noen år siden da noen tilhengere kastet spillerens drakt tilbake etter et tap i Sassuolo. I sin selvbiografi påsto Icardi at han hadde gitt den til et barn og at ultras hadde tatt drakten av unggutten med vold.
Boys mente dette var et løgn og affæren eskalerte. Icardi skrev i sin bok at han var villig til å sende “noen venner fra Argentina” for å ta vare på ultras for godt. På sin del dukket førti truende supportere opp rett på Icardis dørstokk for å konfrontere ham.

Endelig skilsmisse i sommer?

Saken roet seg ned til slutt men misnøye har bestandig vært bare et tilfelle unna. Inter-supporterne kan tåle Icardi og hans overveldende karakter (og kona på slep) bare så lenge han scorer masse. Og dette kan ikke være nok ennå.
Krisen er i full fart igjen og Icardi sin fremtid i Inter er mer tvilsom enn noensinne. Armbåndet var et symbol, et tegn at klubben støttet spilleren på tross av oppførsel og kontrovers. Nå ser det ut at Icardi sin posisjon i hierarki, planer og i selveste garderoben ikke er like sterk og trygg.
Ingen av lagkameratene har sagt eller tweetet et ord for å forsvare eks-kapteinen. Faktisk har Marcelo Brozovic til og med “likt” nyhet på Instagram… Icardi har trolig blitt persona non grata i Inter og man vil ikke heller prøve å holde fasaden lenger.

Kommentarer

kommentarer