Roma åpner Serie A i stil med 4-0 seier

168

Roma vinner ganske fortjent, men resultatet forteller ikke kampens hele historie.

Det tok dem en time (og en nokså billig straffe) for å bryte motstanderen sammen. Perottis andre mål, igjen på straffe, men soleklar, var av det avgjørende slaget. Udinese prøvde å angripe og da kunne Roma bruke bakrommet og putte på to til på kontring.

1. Omgang

Spalletti velger nysigneringen Bruno Peres og unge Emerson Palmieri på back, Paredes i midten og El Shaarawy på venstre kant.
Midtstopper Samir Santos og anker Fofana er Udineses eneste nye fjes i startelleveren.

Starten er ganske åpen, med en del fram-og-tilbake og halvsjanser i begge ender.
Bruno Peres og Salah for Roma og Widmer for Udinese ser friske ut på egen høyre side. Brasilianer har kampens første avslutning etter 10 minutt, men Karnezis parerer bra. Like etterpå bruker Zapata en ekstra touch og må skyte fra skrått hold, rett på Szczesny.
Widmer leker med Emerson som risikerer å gi bort en straffe, men dommer vinker spillet videre.
Dzeko beveger seg bra i rommet, men gamle vaner er vonde å vende og han brenner tre halvgode sjanser i første omgang.

- Annonse -

2. Omgang

I pausen finner Spalletti de rette ordene, for Roma går ut og angriper med flere menn og mer intensitet. Salah er utagbar på kant og skaper noen gode sjanser for lagkameratene. Karnezis redder sine med en fantomredning på Dzeko, men mål ligger i lufta.

Kampens vendepunkt kommer i 63. minutt: Dzeko får ballen dypt i feltet, skjærer inn og går i bakken etter Danilos takling. Billig straffe som innbytter Perotti setter rolig inn.
Roma fortsetter å presse og dobler ledelsen, igjen fra straffemerket. Situasjonen er denne gang klar: Salah dribler Karnezis og er revet ned av Badu før han kan legge ballen i mål.
Perotti scorer kaldt.
Noen minutter senere blir Dzeko med på målfest da han bredsider ballen i det tomme buret etter Nainggolans presise assist.
Til slutt får Salah belønning for sin storkamp med 4-0 målet: Karnezis redder egypterens heading, men er maktesløs på returen.

Mini-analyse

Det blir likevel en bittersøt seier for Roma: Manolas og Paredes måtte ut med skade, og er usikre foran returkampen mot Porto i Mesterliga playoff.

I tillegg slet laget gjennom første omgang, da gamle problemer dukket opp igjen.
Roma skaper mye men siste pasning og avslutning er ikke effektive nok. Etter at de tok ledelsen gikk det bedre, for den fungerte som en lettelse og alt kom mer naturlig.

Udinese spilte for uavgjort, men manglet kvalitet og intensitet til å fullføre planen gjennom 90 minutter. Så fort de lå under var det over.

BB: SALAH

Ingen kan få tak i ham på lovlige måter. Han skaper uro i forsvaret og serverer sjanse etter sjanse til sløsete lagkamerater. Hver eneste gang han har ballen skjer det noe.

BV: EMERSON PALMIERI

Grei på det offensive, men den unge brasilianer er dessverre rett og slett ubrukelig defensivt. Ofte ute av posisjon, gir ballen bort flere ganger og ser ukomfortabel ut i nesten alle involveringer.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -