Rosenborg med full pott etter to kamper

292
Rosenborg møter Islandske Valur Reykjavík i første runde i kvaliken til Champions League. (Foto: fotballnerd.no)

Scoringer fra Matthías Vilhjálmsson, Nicklas Bendtner og Pål Andre Helland var nok til å sikre seieren mot nyopprykkede Sandefjord.

Som i kampen mot Odd Grenland trengte Rosenborg, en hel omgang før de fikk hull på byllen i kampen mot Sandefjord, det var også etter at hjemmelaget fikk en mann utvist for å ha sparket bort ballen. Frem til hjemmelaget ble en mann mindre var det lenge jevnspilt, selv om gjestene hadde overtaket i kampen, klarte ikke de å få ballen bak Sandefjord målvakten.

Bakenga hadde flere store muligheter til å sende gjestene opp i både 2-0, 3-0, uten at han fikk ballen mellom stengen. Mot slutten av den første omgangen, fikk hjemmelagets Victor Demba Bindia sitt andre gule for å sparke bort ballen, i sinne og dermed gir dommeren han det røde kortet. Noe som fikk konsekvenser for hjemmelaget, som spille resten av kampen med ti mann. Lagene gikk til pause på 0-0.

Fem minutter ut i andre omgang kom Fredrik Midtsjø seg fri fra kanten, og midtbanespilleren banket inn et fint innlegg inn i feltet, ballen havnet på hodet til  Matthías Vilhjálmsson som headet kontrollert inn 0-1 til trønderne. I det 63 minuttet kom Nicklas Bendtner inn for Fredrik Midtsjø, dansken trengte bare 11 minutter på banen før han scoret sitt andre mål på to kamper for Rosenborg. Milan Jevtovic la inn fra venstre. Hvor Bendtner løp seg fri fra første stolpe, og kunne enkelt bred side inn 0-2. Fem minutter før slutt satte en annen innbytter, Pål André Helland, inn 3-0 på et fint skudd fra rundt 14 meter.