Rosenborg nedsablet Molde

171

I det som mange trodde skulle bli en jevn kamp på Lerkendal Stadion i går, endte Rosenborg opp med å knuse Molde 4-0. To scoringer fra Nicklas Bendtner, én fra Alexander Søderlund og én fra Anders Konradsen sørget for at Rosenborg meget overbevisende slo Molde i Eliteseriens fjerde runde.

Ettersom at Rosenborg fortsatt ventet på sin første seier i Eliteserien 2018 og at Molde forholdsvis enkelt hadd vunnet alle sine første tre kamper, var det knyttet stor spenning til om Rosenborg skulle finne tilbake til storformen i tid til rivaloppgjøret. Det var også knyttet noe spenning til om ex. Moldespiller, Even Hovland, skulle klare å løse noen av problemene i Rosenborgforsvaret i det som ble hans debut i Rosenborgdrakta.

Allerede etter 20 minutter kom kampens første scoring da Nicklas Bendtner på bakerste stolpe headet innlegget fra Pål Andre Helland i en vakker bue over Molde-keeper Andreas Linde. Ti minutter senere var hjemvendte Alexander Søderlund årvåken og utnyttet et dårlig tilbakespill fra Moldes venstreback, og fikk en ganske enkel oppgave med å sette inn 2-0.

Syv minutter ut i andre omgang skulle nok en Rosenborger tegne seg på scoringslista da Anders Konradsen geleidet et godt slått hjørnespark fra Vegar Eggen Hedenstad i mål med pannebrasken. 3-0, og kampen var i realiteten avgjort.

Ole Gunnar Solskjær prøvde å svare ved å bytte inn Erling Braut Håland i det 55 spilleminutt, men uten noe hell. Rosenborg fortsatte sitt gode spill og nok en gang var Vegar Eggen Hedenstad involvert, i det som skulle bli spikeren i kista. Hedenstad ble spilt fri like utenfor hjørnet på sekstenmeteren og pisket ballen inn i feltet i retning den danske superspissen. Bendtner gjorde ingen feil og fastsatte dermed resultatet til 4-0.

Rosenborg kan på mange måter friskmeldes etter den trege seriestarten og viser hvor nivået for seriegull ligger. Så gjenstår det og se om Rosenborg klarer å gjenskape slike prestasjoner ofte nok til at de tukter Molde og resten av Eliteserien i kampen om gullet nok en gang.