Rosenborg tapte mot Europaliga-lag

199

Rosenborg tapte 2-0 mot Slavia Praha på Estadio do Algarve sent fredag kveld. Rosenborg kom aldri ordentlig inn i kampen, og slet med å skape målsjanser mot det tsjekkiske laget som skal spille 16-delsfinale i Europaligaen mot Genk om to uker.

Slavia Praha scoret allerede etter 3 minutter. André Hansen måtte gi retur på et skudd fra kloss hold og Miroslav Skoda kunne enkelt sende Slavia Praha i føringen.

De siste 15 minuttene før pause var bedre fra trønderne sin side, og Helland burde utlignet for Rosenborg etter 30 minutter. Skuddet fra 10 meter ble blokkert av et Slavia Praha-hode like ved målstreken.

Etter hvilen hevet Slavia Praha seg ytterligere og Rosenborg skapte null og niks. Kampens andre mål puttet Peter Olayinka, og satte med det punktum for kvelden.

– Vi sliter litt med samhandling offensivt og delvis med presset også. Det er delvis store avstander. Vi har litt å jobbe med, men det er litt tidlig, sier Åsen til Eurosport.no.

– Tungt. Nytt system. Første kamp. Ting fungerer ikke helt. Men vi prøver, jobber og løper. Vi får ta det beste ut av det, sa Valsvik til Eurosport.no.

Rosenborg startet slik: André Hansen, Yann-Erik de Lanlay, Gustav Valsvik, Even Hovland, Birger Meling, Djordje Denic, Anders Konradsen, Gjermund Åsen, Pål André Helland, Alexander Søderlund, Samuel Adegbenro.