Rummenigge løfter fram en gammel idé – ønsker europeisk superliga

262

Rummenigge løfter fram en gammel idé – ønsker europeisk superliga

Bayern Münchens president Karl-Heinz Rummenigge insisterer på at toppklubber fra de fem største ligaene i Europa kan forene seg og starte en egen superliga.

Ideen om en europeisk superliga er ikke ny. Den har dukket opp med jevne mellomrom. Det første i sin tid til at Champions League ble innført for å få med flere av de største klubbene i samme europeiske turnering. Fram til tidlig på 1990-tallet ble det spilt serievinnercup, cupvinnercup og UEFA-cup.

Det er den såkaldt G14-gruppen av europeiske storklubber som blant annet inkluderer Bayern München, Juventus, Manchester United, Real Madrid og Barcelona, som nå igjen trekker fram ideen. Dette ifølge goal.com.

«Du kan ikke se bort fra at i framtiden kan vi danne en europeisk liga med de største klubbene fra Italia, Tyskland, Frankrike, Spania og England. Enten under UEFAs paraply eller som en privat organisasjon,» sier Rummenigge.

- Annonse -

«Det vil bli en liga med 20 lag og kanskje skal vi spille noen kamper i Amerika eller Asia,» fortsetter han.

Rummenigge sier at de beste lagene blir bare sterkere og sterkere i forhold til de andre lagene og at en stor liga langt på vei er skapt gjennom Champions League.

Juventus-president Andrea Agnelli støtter Rummenige, med å skape høyere inntekter som en motiverende faktor.

«Champions League er verdt 1,5 milliarder euro i tv-rettigheter, sammenlignet med 7 milliarder for NFL. Likevel viser markedsundersøkelser at på verdensbasis er to milliarder mennesker fotballsupportere og bare 150 millioner følger med på amerikansk fotball,» sier han.

«Det må få folk til å tenke på det store potensialet når det gjelder fotballens format,» sier Agnelli.

Innlegget Rummenigge løfter fram en gammel idé – ønsker europeisk superliga dukket først opp på Bundesliga Norge.
Source: Blnorge.com

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -