Runde 28 i Spania – Madrid-lagene med gode presteasjoner

162

Bilde: Iago Aspas – Stjernen i Galicia (Sport.es).

Både Atletico Madrid og Real Madrid hadde vanskelig kamper denne helgen. Atletico tok i mot Sevilla, og Real Madrid reiste til en av de vanskeligste bortekampene i sesongen – til Bilbao.

Las Palmas – Villareal 1-0. Scoring: Boateng.
Las Palmas var de førende laget i mesteparten av denne kampen, men Kevin-Prince Boateng sitt mål etter 10 minutter ble kampens eneste. For Villareal så ble vel dette et farvel til å kjempe om CL-plass neste sesong. Fremdeles på 5. plass, men hele 7 poeng bak Atletico Madrid. Las Palmas har hatt en tung periode siden begynnelsen av februar (kun en seier mot Osasuna). Kanskje dette skal bli starten på en god sesongavslutning for laget som tidvis spiller meget attraktiv fotball.

Eibar – Espanyol 1-1. Scoringer: Ei: Kike. Es: Jurado
En kamp der hjemmelaget dominerte tidvis ganske mye. De burde klart å dra i land en seier, men Espanyol er inne i en god periode og har klatret godt på tabellen etter en noe dårlig start på sesongen.

Athletic Bilbao – Real Madrid 1-2. Scoringer: AB: Aduriz. RM: Benzema, Casemiro.
Los Blancos tok et viktig skritt mot seriemesterskapet ved å vinne på San Mames. En av de vanskeligste banene å reise til i Spania. Ronaldo kom ikke på scoringslisten, men leverte to målgivende.

Alaves – Real Sociedad 1-0. Scoring: Deyverson.
Alaves har overrasket positivt i sin første sesong i Primera Division på en god del år. De ligger på en fin 10. plass. Sociedad har levert bra denne sesongen. Ligger på 6. plass, men har falt litt av de siste ukene.

Real Betis – Osasuna 2-0. Scoringer: Navarro, Castro.
En forventet hjemmeseier der evigunge Ruben Castro nok en gang kom på scoringslisten. Osasuna er nok fortapt. De har definitivt ikke nivået inne. Det skal et mirakel til for at skal klare å berge plassen med 15 poeng opp til sikker plass.

Leganes – Malaga 0-0.
En kamp begge lag trengte 3 poeng i for å komme seg på trygg avstand til nedrykksstreken. Malaga er med unntak av fortapte Osasuna det laget med dårligst formkurve på nyåret. Man har begynnt å prate om ny manager i Malaga.

Atletico Madrid – Sevilla 3-1. Scoringer: AM: Godin, Griezmann, Koke. S: Correa
Storkamp på Calderon. Nummer 3 og 4 på tabellen. Slik det ser ut nå er de disse to lagene som skal gjøre opp om 3. plassen. Hjemmelaget har ikke hatt den samme flyten denne sesongen som de 3-4 foregående. Seieren i dag var viktig for å melde seg på i medaljekampen. Sevilla som spiller mer ballbesittende enn Atletico, hadde ballen mest, men skapte ikke så mange sjanser. En veldig fortjent seier til hjemmelaget som viste litt av det gode gamle «trykket» som de er kjent for.

Deportivo La Coruna – Celta Vigo 0-1. Scoring: Aspas.
Et lokaloppgjør i Galicia nordvest Spania. Det ble en sjansefattig og noe kjedelig fotballkamp. Celta har Aspas som har blomstret etter at han fikk mer tillit da Nolito forsvant. Han ordnet seiersmålet med sin 15. scoring denne sesongen.

Sporting Gijon – Granada 3-1. Scoringer: SG: Traore, Babin, Cramona. G: Ingason
Et bunnoppgjør. Det kan være disse to lagene som må ned sammen med Osasuna. Det er nå 5 poeng opp til sikker plass for Gijon. 7 poeng for Granada. ‘

Barcelona – Valencia 4-2. Scoringer: Messi (2), Suarez, Gomes. V: Mangala, Munir.
Det ble bare 4-2 til Barcelona. Enormt med sjanser for hjemmelaget. Neymar sløste veldig med sjansene. Han er i form og skaper noe nesten hver gang han får ballen, men avslutningene er ikke gode nok om dagen. Mangala skulle komme i veldig fokus. Først scoring, så gult kort, og så direkte rødt i slutten av første omgang. Han drar Suarez i trøya som bakerste mann og da ble det straffe og rødt kort. Tidligere Barcelonaspiller Munir scoret for Valencia og tidligere Valencia-spiller Andre Gomes scoret for Barcelona.

Det gjenstår nå 10 kamper og Real Madrid leder med 2 poeng og en kamp mindre spilt. El Classico i slutten av april kan bli avgjørende.