Før runden: Revier-derby og uvanlig toppoppgjør

174

Det nærmer seg helg, og det betyr at nok en runde i Bundesliga står for døren. Det største oppgjøret denne helgen er definitivt Revier-derbyet mellom Borussia Dortmund og Schalke 04 (et oppgjør Eurosport utrolig nok har valgt å ikke vise på åpen kanal). Ellers møtes Hoffenheim og Hertha Berlin til et noe overraskende toppopgjør, mens Bayern München og Augsburg møtes for andre gang denne uka.

Borussia Mönchengladbach – SG Eintracht Frankfurt (avspark fredag kl. 20.30):

Gladbach har vært solide hjemme og har vunnet 3 av de 4 hjemmekampene de har spilt denne sesongen. En svak borteform har imidlertid ført til at de ligger helt nede på 10. plass. Eintracht Frankfurt har på sin side hatt en positiv start på sesongen og ligger for øyeblikket oppe på 7. plass. Forrige helg slo de Hamburg borte hele 3-0. Denne helgens fredagskamp blir nok et jevnt oppgjør, men Gladbach pleier å ta alle 3 poengene hjemme.

Tips: H.

- Annonse -

FC Augsburg – FC Bayern München (avspark lørdag kl. 15.30):

Bayern München møter Augsburg for andre gang denne uka.
Bayern München møter Augsburg for andre gang denne uka.

De to Bayern-klubbene Augsburg og Bayern München møtes for andre gang denne uka. De møttes på Allianz Arena onsdag kveld i DFB-Pokal, en kamp som endte 3-1 etter at begge lag brant hver sin straffe i løpet av kampen. Gledelig for mange var det at Holger Badstuber var tilbake i onsdagens kamp etter nok et langt skadeavbrekk. Bayern topper (selvsagt) ligaen med 20 poeng, mens Augsburg ligger på en 12. plass.

Tips: B.

SV Werder Bremen – SC Freiburg (avspark lørdag kl. 15.30):

Etter å ha tapt sine 4 første kamper har Werder Bremen nå gått ubeseiret i 3 av sine 4 siste kamper. Det ble riktignok tap mot nyopprykkede RB Leipzig forrige helg, men trenden etter at Alexander Nouri tok over treneransvaret har vært positiv. Mats Møller Dæhli fikk sin førstelagsdebut for gjestene i tirsdagens cupkamp mot Sandhausen, en kamp han også scoret i. sannsynligheten er nok likevel liten for at han får starte dette oppgjøret. Freiburg har vunnet alle hjemmekampene sine til nå denne sesongen, men tapt alle borte.

Tips: U.

SV Darmstadt 98 – RasenBallsport Leipzig (avspark lørdag kl. 15.30):

Darmstadt ble offer for en av cupbombene i midtuka da de ble slått ut av 3. Liga-laget Walldorf. I liagen har det imidlertid gått noe bedre enn forventet for «liljene», og de ligger på en 13. plass med 8 poeng. Forrige helg ble Wolfsburg slått 3-1 hjemme på Böllenfalltor. Nyopprykkede RB Leipzig har tatt Bundesliga med storm og ligger helt oppe på 2. plass! Den Red Bull-styrte klubben er ikke særlig populær, men det er liten tvil om at de gjør mye riktig ute på banen.

Tips: B.

1. FSV Mainz 05 – FC Ingolstadt 04 (avspark lørdag kl. 15.30):

Mainz røk noe overraskende ut av cupen mot Greuther Fürth etter at Veton Berisha ble matchvinner på overtid. I ligaen har de gjort det helt OK, og foreløpig ligger de på 9. plass. Klubben som overrasket forrige sesong har fått et tøffere kampprogram med Europa League denne sesongen. Ørjan Nyland har fått nok å henge fingrene i for Ingolstadt denne sesongen, et lag som ligger nest sist og står uten seier så langt. Forrige runde var de nære ved å slå selveste Borussia Dortmund, men en sen scoring fra de gulkledde sørget for uavgjort.

Tips: H.

Vfl Wolfsburg – Bayer 04 Leverkusen (avspark lørdag 15.30):

Begge de to firmaklubbene har fått en dårlig start på sesongen. Wolfsburg har kvittet seg med Dieter Hecking og ligger helt nede på 16. plass! Forrige runde scoret Mario Gomez sitt første Bundesligamål for klubben, og fulgte opp med nok en scoring da de slo Heidenheim ut av cupen onsdag kveld. Heller ikke Bayer Leverkusen har kommet veldig godt igang. De ligger nede på 11. plass, og trener Roger Schmidt må sitte på tribunen etter sin tirade mot Hoffenheim-trener Julian Nagelsmann forrige helg. I midtuka gikk de på et svært overraskende tap mot 3. Liga-laget Sportfreunde Lotte.

Tips: U.

Borussia Dortmund – FC Schalke 04 (avspark lørdag kl. 18.30):

Helgens godbit fra Bundesliga spilles på Signal Iduna Park lørdag kveld. De to lagene har møttes 96 ganger før, hvorav Dortmund har vunnet 34, 27 har endt uavgjort, mens Schalke har vunnet 35. Begge lag har hatt en noe ruskete sesong så langt. Dortmund har gått 3 ligakamper på rad uten seier, og onsdag måtte de gjennom straffekonkurranse for å slå Union Berlin i cupen. Schalke hadde på sin side en forferdelig sesongstart med 5 tap på rad, men har tatt seg noe opp etter det.

Tips: H.

TSG 1899 Hoffenheim – Hertha BSC (avspark søndag kl. 15.30):

Hertha Berlin møter Hoffenheim til et overraskende toppoppgjør på søndag. (Bildet er hentet fra Herthas twitterkonto).
Hertha Berlin møter Hoffenheim til et overraskende toppoppgjør på søndag. (Bildet er hentet fra Herthas twitterkonto).

Vanligvis skulle man forvente at disse to lagene befinner seg rundt midten av tabellen, men denne gangen møtes de til toppoppgjør. Hoffenheim ligger på en 4. plass etter en meget god sesong så langt. Den 29 år gamle treneren Julian Nagelsmann har virkelig fått ut potensialet til spillerne sine etter at han tok over tidligere i år. Det samme kan også sies om Pál Dardai, som har ledet Hertha til en foreløpig 3. plass. Det skal bli spennende å se hvilket av overraskelseslagene som får overtaket her.

Tips: U.

1. FC Köln – Hamburger SV (avspark søndag kl. 17.30):

Nok et overraskelseslag i aksjon når 5. plasserte Köln tar imot Hamburg hjemme på RheinEnergieStadion. Deres første tap i serien denne sesongen kom forrige serierunde borte mot Hertha Berlin. Hamburg venter på sin side fortsatt på sesongens første seier og ligger helt sist med kun 2 poeng så langt. Köln har ligaens toppscorer Anthony Modeste på sin side, mens Hamburg må klare seg uten blant annet Dennis Diekmeier som fikk rødt kort forrige serierunde. Noen annet enn Köln-seier her vil overraske veldig.

Tips: H.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -