Runden da topplagene misset

192

Den fjortende ligarunden i La Liga startet fredag kveld, men de største lagene spilte på lørdag pga. Champions League kommende uke. (Med unntak av Valencia som ikke er med i CL).

Først ute av de store kanonene var Barcelona. Hjemme mot Celta Vigo skulle være lett match. 1,08 var oddsen man fikk på Barca-seier. Men det er dette som er spennende med fotball. Iago Aspas, en spiller som har vokst opp i Celta Vigo, solgt til Liverpool, fikk ikke tillit, lånt ut til Sevilla, ble ikke brukt. Kom hjem til Celta i 2015 og begynte å finne tilbake til seg selv. Har også fått landskamper for Spania etter dette. Lørdagens kamp på Camp Nou scoret han et mål og hadde en målgivende i en kamp der hans lag bare hadde ballen i en tredjedel av kampen. For hjemmelaget scoret som vanlig Messi og Suarez. 2-2 ble sluttresultatet.

Umtiti ble skadet i forbindelse med utligningen til Celta. Han pådro seg en strekk og måtte slippe Aspas. Det skapte nok ubalanse til at Celta scoret. Det sise at skaden kan holde han borte i 2 måneder, noe som er et klart tap for ligalederen Umtiti har vært den beste midtstopperen denne sesongen.

Uavgjort for Barcelona ble nok sett på som en mulighet for Madrid-lagene til å knipe litt inn på forspranget. Atletico klarte dette med å vinne 2-1 over Real Sociedad. Atletico så lenge ut til å misse mulighetene til å klatre nærmere Barcelona. De lå under 1-0 til en drøy time var spilt. Da skapte Filipe Luis balanse i regnskapet. Hvem andre en Griezmann klarer å dra i land en seier? I det 87. minutt setter han endelig en sjanse, etter å ha misbrukt mye gjennom kampen.

- Annonse -

Real Madrid er ikke seg selv om dagen. Nå hadde de mulighetene til å redusere avstandene til tabelltoppen. Det endte målløst på  San Mames mot Athletic Club. Hjemmelaget har slitt en del denne sesongen og dette burde ha vært en overkommelig oppgave for den regjerende mester. Bortelaget hadde også sitt beste mannskap tilgjengelig (med unntak av Bale), så de har ikke noe å skylde på, det fungerer bare ikke helt om dagen. Zidane sitter nok trygt fremdeles, men Real Madrid har ikke tradisjon for å holde lenge på trenere som ikke leverer hele tiden.
Benzema og Ronaldo har scoret 4 mål tilsammen på 14 serierunder! Det er dagens overskrift i Marca – det er betenkelig. Det er noe som ikke stemmer!

Sevilla benyttet muligheten til å komme a poeng med Real Madrid, ved at de slo Deportivo La Coruña 2-0.

Leganes fortsetter å imponere på høyeste nivå. Sterk hjemmeseier mot Villareal med 3-1, noe som gir en 7. plass på tabellen.

Søndag skulle overraskelseslaget Valencia i aksjon. Med sin andreplass på tabellen var de store favoritter mot Getafe. Det ble tap med 1-0. En fantastisk prestasjon av Getafe som måtte spille nesten en time av kampen med 10 mann. Etter 25 minutters spill fikk nemlig Arambarri sitt andre gule for dagen og alle forventet enveiskjøring og lett match for Valencia. Markel Bergara med litt flaks ordner hjemmeseier med et skudd som skifter retning og det blir kampens eneste mål.

Eibar klarte en grei hjemmeseier over Espanyol. 3-1 ble sluttresultatet. Hjemmelaget scoret 2 tidlige mål og hadde kontrollen hele veien.

Runden avsluttes mandag med Girona mot Alaves.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -