Russisk lag satt i karantene – juniorlaget tapte 10-1

229
Olympiastadion Sotsji. Bilde: Ivanaivanova, Wikimedia.

Russiske FK Rostov måtte i karantene etter koronautbrudd. Fredagens seriekamp mot PFK Sotsji ble likevel ikke avlyst. Rostov sendte sitt juniorlag, som tapte 10-1.

I løpet av uka ga hele seks koronatester rundt russiske FK Rostov positive utslag. Hele profflaget ble derfor satt i karantene.

Klubben ønsket derfor å utsette seriekampen mot Sotsji. Hjemmelaget nektet imidlertid å gå med på utsettelsen. Heller ikke den russiske ligaen grep inn. Dermed måtte Rostov spille kampen.

For å kunne stille et lag, sendte Rostov sitt ungdomslag. Samtlige Rostov-spillerne på banen var mellom 16 og 19 år.

Det unge laget tok til og med ledelsen i det første minutt ved Roman Romanov. Deretter tok Sotsji over, ledet 4-1 til pausen og vant kampen 10-1.

Sotsji kunne ha scoret flere mål. Rostovs unge keeper Denis Popov reddet 15 sjanser, blant dem et straffespark. Til tross for 10 baklengsmål, ble 18-åringen kåret til «Man of the Match».

Ros for Rostov, kritikk mot Sochi

Rostovs unge spillere ble rost av klubben etter kampen.

– Vi vet at dere er enige i at våre spillere kjempet for hver centimeter på banen – hver og en av dem viste fabuløs karakter og innstilling i dag, skriver klubben i en uttalelse til supporterne.

Sotsji, derimot, ble møtt med mye kritikk i offentligheten – særlig etter et omstridt innlegg på Instagram. Der skrev klubben nedlatende om motstanderlaget.

– Hele landet heier på skoleguttene? Vi alle var skolegutter en gang. La oss spille fotball i dag. Banen er lik for alle. Ballen er rund. Spill fram til mamma henter deg hjem, skrev klubben, før innlegget ble slettet etter sterk kritikk.

Rostov, som før runden lå på fjerdeplassen, kun tre poeng bak Krasnodar på plassen foran, tar imot Arsenal Tula neste helg. På grunn av førstelagets karantene, kan tenåringene få en ny sjanse på Russlands øverste nivå.

Sotsji har etter seieren foreløpig klatret på niendeplassen og ligger fire poeng foran nedrykksplassene.