423
Sandefjord Fotball
Sandefjord logo

Sandefjord forsetter å dominere i OBOSligaen, i kveld var det Raufoss som ble slått på hjemmebane av laget fra Vestfold.

Sandefjord har ikke tapt siden 10 april, da tapte de 1 – 0 for Levanger på bortebane. Dermed ser det ut som om Lars Bohinens mannskap vil gjøre comeback i Tippeligaen raskest mulig etter nedrykket i 2015 sesongen.

Det var Raufoss som startet kampen best,  Raufoss hadde et par innleggsmuligheter i starten av omgangen og i det 11 minuttet var de frempå igjen. Ballen treffer Aganspahic som kan heade, men Sandefjord får ryddet unna. Etter 16 minutter er Raufoss frempå igjen, og får corner etter at Rocky Lekaj har prøvd seg på et skudd. Corneren blir lagt inn, men går over alt og alle og til utspark fra keeper.  Etter 21 minutter er Sandefjord frempå, men headingen som kommer går rett på keeper. To minutter senere er de frempå igjen og prøver å fyre løs, men ballen går over mål og det er fortsatt målløst i Raufoss.

Etter 26 minutter får hjemmelaget frispark i en god posisjon, Rocky Lekaj prøver seg på et skudd, men ballen går et par meter over Sandefjord sitt mål. Minuttet senere er Sandefjord frempå, Sellin blir nesten spilt igjennom av Fevang, men ballen blir for lang og blir ryddet unna. Etter 31 minutter er Lekaj frempå igjen etter en corner, men også denne gangen går ballen langt over målet.  Etter 37 minutter er Sandefjord frempå, de kommer oppover på venstrekanten og får lagt inn til Storbæk som fyrer løs, men ballen går via en Raufosspiller og blir klarert unna. 0 -0 står seg til pause etter en jevnspilt 1 omgang, med noen få sjanser til hvert av lagene.

To mål avgjør 2 omgangen

Etter 47 minutter blir det frispark til Raufoss i god posisjon. Onsrud blir felt av Kurtovic og Aleksander Solli stiller opp for å ta frisparket. Det prøver han å legge inn, men smeller i stedet ballen rett i muren, og ballen blir klarert unna.  Etter 55 minutter er Storbæk frempå igjen, prøver seg på et langt innlegg mot Sellin igjen som nok en gang blir for langt og blir slått unna.  Etter 61 minutter så får Sellin en kjempesjanse til å score for Sandefjord. Sandefjord kommer oppover og Sellin får ballen innpå 16 meteren, han fyrer løs men ballen går akkurat tilside får målet til Raufoss.

Så smeller det for Sandefjord sin del. Etter 82 minutter er det Peter Kovacs som får satt sin scoring i mål bak Raufoss sin keeper. Storbæk blir spilt fri og får vendt opp, han spiller inn ett innlegg som går helt til bakerste stolpe. Der står Kovacs ventende som tar ned kula og fyrer løs fra 4 meter og rett forbi keeper. Dermed leder Sandefjord 1 – 0 og for ett innhopp av den tidligere Sarpsborgangriperen.

Det skal ikke gå mer enn 2 minutter før Sandefjord er frempå igjen.  Raufoss sin keeper skyter ut ballen og over Peter Kovacs. Men rett bak Kovacs venter Kjell Rune Sellin, han fosser fremover med ballen og smeller til, ballen fyker inn i hjørnet og dermed leder Sandefjord 2 -0 over Raufoss.  Raufoss klarer aldri å svare, og går dermed på et 2 -0 tap hjemme mot Sandefjord. Sandefjord er fortsatt ubeseiret i serien siden tapet mot Levanger, og fortsetter turen opp tilbake i det gode selskap: Tippeligaen.

Sandefjord stilte med disse 11 i en 3 – 5 – 2 formasjon: