Sandhausen og Magdeburg med seire i nedrykksstriden – St. Pauli vant målfesten mot Regensburg

110

SV Sandhausen og 1. FC Magdeburg har sikret seg tre viktige poeng i nedrykksstriden i 2. Bundesliga. FC St. Pauli slo Jahn Regensburg og vant igjen etter seks kamper uten seier.

SV Sandhausen – Holstein Kiel 3-2

I en underholdende kamp sendte Masaya Okugawa Kiel i føringen etter kun fem minutter. Kiel spilte offensivt og traff blant annet tverrliggeren. To forsvarstabber sørget dog for at Sandhausen snudde kampen. Philipp Förster og Andrew Wooten scoret for hjemmelaget. Okugawa utlignet rett før pausen.

Kort tid etter pausen scoret Aleksandr Zhirov Sandhausens tredje mål. Kiel var deretter meget offensive, skapte noen sjanser og traff treverket på nytt, men det var Sandhausen som var farligst etter overganger. Likevel ble det ingen flere mål. Sandhausen ligger dermed fire poeng foran kvalikplassen. Kiel er på syvendeplassen og må droppe drømmen om opprykk.

1. FC Magdeburg – SpVgg Greuther Fürth 2-1

Etter at Magdeburg hadde hatt kampens første store sjanser, scoret Fürths Daniel Steininger etter ti minutter. En keepertabbe av tidligere Vålerenga-målvakt Sascha Burchert førte til utligningen ved Christian Beck. Rett før pausen sørget en ny forsvarstabbe for at Magdeburg tok en fortjent ledelse ved Felix Lohkemper.

Mens kampen var veldig underholdende i første omgang, skjedde det mindre etter pausen. Magdeburg hadde god kontroll og skapte noen få muligheter. Først mot slutten av kampen våknet Fürth, men uten å skape store sjanser. Etter seieren ligger Magdeburg på kvalifiseringsplassen, ett poeng foran Ingolstadt og foreløpig tre bak Aue.

FC St. Pauli – Jahn Regensburg 4-3

St. Pauli var offensive, men harmløse i første omgang. Regensburg hadde mer gjennomslagskraft og tok ledelsen ved Hamadi Al Ghaddioui etter 25 minutter. Dimitrios Diamantakos utlignet ti minutter senere. Deretter jaktet vertene 2-1-scoringen, men det var Al Ghaddioui som sendte gjestene 2-1 i føringen.

I andre omgang var St. Pauli farligere enn før pausen. Sju minutter etter pausen utlignet Johannes Flum. Marvin Knoll, som ti minutter tidligere hadde truffet stolpen, sendte vertene i føringen. Ryo Miyaichi scoret St. Paulis fjerde mål. På overtid scoret Sargis Adamyan for Regensburg. Målet kom dog for seint til å true hjemmeseieren.