Sane burde avgjort kampen i 2.omgang

121

Bilde: Lucescu må finne en god taktikk for å få Shakthar laget sitt videre i Europaligaen etter 0-0 resultet på hjemmebane. Neste uke reiser de til Gelsenkirchen hvor Schalke har vært meget gode i år.

Shakthar tok imot Schalke 04 på Arena Lviv, et stort oppgjør hvor Schalke har mye å spille for, da bortekampen alltid er den vanskelig biten. Shakthar vant forrige oppgjør som ble spilt i 1996/1997 sesongen hvor Shakthat vant 1-0 i Gelsenkirchen.

Schalke starter i gang kampen og det begynner ganske så rolig. Shakthar prøver seg på øange baller fremover uten at de klarer å brodere seg igjennom det tette forsvaret til die Blauen. Schalke får en fin kontringsmulighet etter kun 6 minutter, men Meyer minster ballen ved 16 meteren til Shakthar. Godt ut i første omgang er det Shakthar som har overtatt kontrollen og styrer nå mer av kampbildet, men man merker at de ikke er 100% kampfit etter at de har hatt en lang vinterpause. Det vipper begge veier i hele første omgang uten at noen av lagene kommer til noen store muligheter. Pauseresultatet blir 0-0, noe forøvrig er fortjent da ingen av lagene har fremstått som det bedre laget.

2. omgang er i gang og ingen av lagene har gjort noen bytter i pausen. Det er Schalke som angriper hardt og har satt seg fast ved straffefeltet til Shakthar. Sane kommer til en stor mulighet rett etter avsparket, men headingen fra 5 meter går like til siden av målet. Her burde det stått 0-1 til Schalke. Det lukter Schalke mål i kampen. Sane gjør en meget god jobb på kanten og legger tilrette for Goretzka som skyter på direkten, og skuddet går inn mot femmeteren til Shakthar hvor Belhanda prøver seg. Men skuddet fra marokkaneren går rett på Shakthar keeper Pyatov.

Etter en corner i det 67 minutt jubler Schalke da Matip sender kulen i nettet. Men det varer ikke lenge da dommer Göcek dømmer for en offensiv felling, men videobildene etter viser at Gladkiy som kjemper mot Matip i duellen faller alt for lett. Her burde målet stått.

Donetsk gjør sitt første bytte etter 74 minutter sa Wellington Nem kommer inn for Carlos. Ingen av lagene fremstår som det beste laget, og kampen vipper som i først omgang. Begge lagene er kjappe på kontringer, uten at det kommer til store muligheter. Både Shakthar og Schalke gjør endringer på laget i håp om å få hull på byllen. Men vil det komme en scoring på de siste 10 minuttene ? For min del virker det som om begge lagene er fornøyde med uavgjort. Schalke burde iallefa?l være veldig fornøyde med et uavgjort resultet i et tøft møte i Ukraina.

Men i det 86 minutt er det enda større sjanse for Schalke seier. Shakthar spiller Kucher får sitt andre gulekort på kun 7 minutter og går av banen til en tidlig dusj. Både Kucher og Gladky får begge gulekort, men førstnevnte fikk sitt første i det 79 minutt. Nå blir det tøffe 6-7 minutter for Shakthar, og Schalke har nå en bedre mulighet til å ta med seg seieren tilbake til Tyskland.

Schalke gjør et dobbelt bytte på tampen da Sidney Sam kommer inne for Sane som har allerede fått gultkort. Huntelaar som ikke var i startelveren kommer inn for Belhanda. Vil han avgjøre og score sitt 50 europa mål i karrieren i de siste minuttene ?

Men det utgjør ingen forskjell på kampbilde og det ender tilslutt 0-0 i en kamp hvor Sane burde ha avgjort i andre omgang. Uansett burde Schalke være veldig fornøyde med prestasjonen idag og vil gi Shakthar en meget tøff kamp i Gelsenkirchen hvor de har fremstått som et vindunderlig gode lsgt i den tyskeserien. Kun 3 kamper har Schalke tapt i Bundesliga på hjemmebane på totalt 21 kamper. Noe som må sies er meget sterkt.

Shakthar Donetsk – Schalke 04 0-0 (0-0)