Sarpsborg-seier mot Lillestrøm

95

(Sarpsborg – Lillestrøm 1-0) Sarpsborg 08 har vunnet for første gang i 2019. Etter to poengdelinger sikret Jørgen Strand Larsens scoring seieren mot Lillestrøm SK.

Det var gjestene som stod for kampens første store mulighet. Kristoffer Ødemarksbakken ble spilt gjennom og hadde mye plass, men produserte bare en svak avslutning rett på Aleksandr Vasyutin.

Kort tid senere scoret Saprsborg kampens eneste mål. Tobias Salquist prøvde å klarere en lang pasning, men headet ballen rett i føttene til Steffen Lie Skålevik. Fra dødlinjen spilte spissen ballen på tvers foran mål. Jørgen Strand Larsen var umarkert og satte ballen i åpent mål – 19-åringens første nettkjenning i Eliteserien.

Sarpsborg hadde i det følgende god kontroll på kampen. Lillestrøm var svake i oppbygningsspillet og skapte ingen farlige situasjoner.

Sarpsborg, derimot, produserte flere veldig gode muligheter. Kristoffer Zachariassen burde ha økt ledelsen etter en drøy halvtime. Først skjøt midtbanespilleren rett på Marko Maric. Returen headet han til side for mål fra kort hold. Kort tid senere traff Sålevik kun stolpen med et skudd fra rundt 16 meter.

Ti minutter etter pausen havnet også et Lillestrøm-forsøk i stolpen. Erik Brenden lobbet ballen over Vasyutin etter Alex Dyers pasning i bakrommet, men Nicolai Næss klarerte ballen på streken og i tverrliggeren.

Selv om Lillestrøm viste seg forbedret i andre omgangen, var Sarpsborg fortsatt best og skapte flere muligheter. Strand Larsen kunne scoret sitt andre for dagen. Headingen fra sju meter gikk dog utenfor.

Fem minutter før slutt burde Matti Lund Nielsen ha avgjort kampen. Dansken fikk tak i Jonathan Lindseths innlegg og bredsidet den på mål. Dansken traff ballen ikke fullt og avslutningen gikk rett på Maric.

Til slutt ble Sarpsborgs misser ikke avgjørende. Hjemmelaget vant fortjent og har fem poeng etter tre kamper, ett poeng mer enn Lillestrøm.