Sarri dummer seg ut med ny seksistisk vits

169

Maurizio Sarri gjorde det igjen. For to år siden brukte han homofobiske ord mot Inter-trener Roberto Mancini, nå havner han i trøbbel for en seksistisk uttalelse mot en journalist.

- Annonse -

Etter 0-0 borte mot Inter, spurte en kvinnelig reporter om “har kampen fullstendig ødelagt Napolis gullsjanse?”
Sarri ble taus en kort stund og da svarte: “Du er en kvinne og du er også pen, derfor skal jeg ikke si føkk deg…”.

Svake latrer og tydelig forlegenhet fulgte i presskonferansen. Journalisten var profesjonell nok og hun fikk en grei svar til slutt. Derimot var reaksjoner på nettet raske og nådeløse mot Sarri sine ord.Antageligvis ba treneren henne om unnskyldning for hans smakløs kommentar etterpå, men dette er vel for lite og for sent.

Usømmelig men normalisert snakk

Sarri har ofte slitt med kommunikasjon og det går ikke an å kalle slike flauser for “fargerik personlighet” og “folkelig Toscana-humor”.
Mer bekymrende, som det allerede skjedde i Mancini-situasjon, synes mange i landet det fortsatt er greit å bruke homofobi og seksisme som vits eller som nedsettende argument. En del journalister i presskonferansen faktisk lo da en smilende Sarri brukte upassende ord mot en kollega. Akkurat som mange syntes det var morsomt, eller likevel temmelig tilgivende, da han spøkte om Mancini sine seksuelle preferanser. Tidlig Man City-trener har jo stil og derfor må han like menn også…

Fotballverden er kanskje på vei til store endringer, til det beste, men i Italia er ‘kommunikasjons middelalder” langt fra over ennå.

Kommentarer

kommentarer