Schalke-legende Rudi Assauer er død

182
Rudi Assauer er død. Bilde: Produnis, Wikimedia.

Schalkes tidligere sportssjef Rudolf “Rudi” Assauer er død. Dette beretter blant annet de tyske avisene Bunte og kicker. Den tidligere Bundesliga-spilleren ble 74 år gammel.

Assauer spilte for Borussia Dortmund (1964-70) og Werder Bremen (1970-76) i Bundesliga. Til sammen spilte forsvarsspilleren 307 kamper på det øverste tyske nivået (tolv mål).

Mest kjent ble Assauer likevel etter sin tid som fotballspiller. Han jobbet som sportssjef i Werder Bremen fra 1976 til 1981. Fra 1981 til han fikk sparken i 1986 var Assauer sportssjef i Schalke 04. Deretter jobbet Assauer i eiendomsbransjen før han i 1990 på nytt ble sportssjef, denne gangen i VfB Oldenburg.

I 1993 ble han for andre gang sportssjef i Schalke. Assauers andre periode i klubben var preget av suksess. I 1997 vant Schalke UEFA-cupen og i 2001 og 2002 den tyske cupen, DFB-Pokal. I denne perioden ble også Veltins-Arena bygget.

Samtidig var Assauer kjent for sitt machoistiske image, sin framtreden som selvbevisst forretningsmann og sin kjærlighet for sigarer. I 2006 endte Assauers karriere som sportssjef. Han trakk seg 17. mai etter at styret hadde innkalt ham til et møte for å avsette ham. I 2012 kunngjorde Assauer at han hadde fått Alzheimer.

Reaksjoner fra FC Bayern presidenten

– Rudi Assauer var en av de mest profesjonelle lederne i tysk fotballhistorie. Han hjalp til å forme Bundesliga i sin tid med både Werder Bremen og Schalke 04, sa Uli Hoeneß.

” Til tross for vår sportslig rivalisering, har vi bestandig hatt respekt for hverandre. Rudi var en person du kunne stole på. Hans ord talt, en avtale fra håndtrykk ble gyldig, du kunne stole på det hundre prosent med ham. selvfølgelig hadde vi også kontroversielle diskusjoner, men til slutt kunne vi alltid se hverandre i øyet med et glimt.

Kommentarer

kommentarer