Schalkes keeper Nübel berget ett poeng i Nürnberg

91
Nürnberg Bilde: Eimann, Wikimedia.

(Nürnberg – Schalke 1-1) Nedrykksduellen mellom Nürnberg og Schalke endte uavgjort etter to sene scoringer. Schalkes målvakt Alexander Nübel berget ett poeng med mange sterke redninger.

– Det var en dårlig kamp. Vi har ikke spilt nok fotball og prestert dårlig. Det var den reneste nedrykksstriden. Vi kan bare være glade for at vi utlignet etter 0-1, mente Schalkes trener Huub Stevens etter kampen.

Få sjanser, dramatiske sluttminutter

Kampen var jevn i første omgang. Begge lag spilte med høy intensitet, men også lite kreativitet. Dermed oppstod det nesten ingen målsjanser. Nürnberg var nærmest da Eduard Löwens frispark fløy så vidt over tverrliggeren. Schalke kom til noen halvsjanser, men ikke til noen store muligheter.

Mot slutten av omgangen ble kampen hektisk. To minutter før pausen prøvde Daniel Caliguiri å spille ballen med brystet tilbake til keeper Alexander Nübel. Forsøket mislyktes, og Hanno Behrens var først på ballen og scoret. Dommeren Robert Kampka annullerte scoringen likevel – en feil avgjørelse. Videodommeren så dog ingen grunn til å gripe inn.

På overtid av første omgang ble Matheus Pereira sendt i boksen. Nürnberg-spilleren var først på ballen før han ble felt av Nübel. Kampka pekte på straffemerket og hadde rett denne gangen. Nübel gjorde opp for seg og reddet straffesparket fra Behrens.

Nübel sterk

Nübel stod også i fokus i andre omgang. Etter tjue minutter uten målsjanser hadde vertene omgangens første store mulighet etter en overgang. Mikael Ishak avsluttet fra noe skrått hold, men Nübel reddet. Returen havnet til slutt hos Sebastian Kerk som fikk avslutte fra kort hold. På nytt fikk Nübel en hånd på skuddet før Omar Mascarell reddet på streken. Ti minutter senere vartet Schalkes keeper opp med en ny god redning da Pereira avsluttet fra langt hold etter en ny kontring.

To scoringer mot slutten

Ti minutter før slutt var Schalkes sterke sisteskanse sjanseløs. Pereira slo et innlegg i boksen. Benjamin Stambouli fulgte ikke med på Yuya Kubo som snek seg unna og stanget inn kampens første scoring.

Kun tre minutter senere svarte Schalke. Christian Mathenia klarerte et hjørnespark utenfor boksen. Mascarell avsluttet omgående. Skuddet hadde gått til siden for mål, men Matija Nastasic fikk en fot på ballen og styrte den over streken.

– Mistet to poeng

– Vi har mistet to poeng i dag. Jeg er stolt av laget mitt, det har vært den beste kampen under min ledelse. Vi hadde mange gode sjanser og i tillegg kommer dommerens feile avgjørelse. Jeg skjønner ikke hvorfor man ikke tar i bruk de tekniske hjelpemidlene. I dag mislykket vi på grunn av sjanseuttellingen, dommeren og en meget sterk Nübel, sa Nürnbergs trener Boris Schommers etter kampen.

Schalke ligger på 14. plass, foreløpig seks poeng foran kvalifiseringsplassen. Nürnberg er nest sist, tre poeng bak kvalikplassen.