Se målene som sørget for feststemning på Anfield

138

I går ble det spilt toppkamp på Anfield da Arsenal gjestet motsatt halvdel av gressmatta. Arsene Wenger benket Sanchez fra start, og måtte se laget hans lide seg gjennom sesongens dårligste 1.omgang. For hjemmelaget ble det derimot en solid oppreisning etter 2-0-tapet mot Leicester tidligere denne uken.

Vi hadde før kampen spådd et målrikt oppgjør ettersom at begge lag har slitt en del i de bakre rekker denne sesongen. Og spådommen stemte i det dommeren blåste av etter 90 minutter.

Benket Sanchez fra start

Det har den siste tiden vært mye skriverier om Alexis Sanchez og hans fremtid på Emirates Stadium, etter at Arsenal for noen ukers tid tilbake igjen ble knust i første utslagsrunde av Champions League. Den chilenske spissen har vært hett denne sesongen og scoret 17 mål på 26 kamper, men uten noe mer enn et FA Cup-trofè i sikte har det oppstått spekulasjoner. Verken Sanchez eller Özil har villet snakke noe særlig til pressen om grunnlaget for at de har valgt å ikke skrevet under på en forlengelse av kontrakten. Men i følge britisk presse skal de to avvente med å skrive under, til det er blitt en avklaring rundt Arsene Wengers fremtid i klubben.

Da lagoppstillingene for møtet mot Liverpool ble annonsert igår var det ingen Sanchez blant de 11 på banen. Han måtte vike unna for Olivier Giroud, som til tross for en god statistikk mot Liverpool ikke har vært bedre enn Sanchez denne sesongen. Og uten chileneren på topp ble den første omgangen en tøff affære for bortelaget.

Vertene kom best i gang

Allerede etter 9 minutter kom den første scoringen i kampen, og den kom til vertene. Etter et glimrende utspill fra Mignolet, var det et nydelig angrep satt opp av Coutinho, Lallana og Manè som tilslutt endte inne hos Roberto Firmino. Den brasilianske angrepsspilleren kunne løfte ballen iskaldt over en utspilt Petr Cech. Atmosfæren på Anfield løftet seg opp i taket.

Koscielny og co hadde det tøft mot Liverpools angrepsrekke anført av Roberto Firmino. Foto: Reuters/Lee Smith Livepic

Og det var stortsett slik den første omgangen gikk. Liverpool presset på for fullt og skapte mange farlige sjanser. Fem minutter før pause var de igjen frempå, og på det andre målet var rollene snudd. Servitør til det første målet, Sadio Manè ble servert en pasning fra målscorer Firmino- og fikk stå helt alene fra 12 meter og pirke ballen inn. Lagene gikk til pause på stillingen 2-0 til Liverpool, og det var helt klart at Wenger måtte gjøre noen endringer.

Arsenal slo tilbake

Wenger gjorde èn endring etter pause, og det var å sette inn Alexis Sanchez. Og det viste seg viktig. For etter bare ti minutters spill i den andre omgangen løp Sanchez seg fri før han følsomt slapp ballen til spisskollega Danny Welbeck. Han takket for det og chippet ballen forbi Mignolet i Liverpools bur fra drøye fem meter. Sanchez og Welbeck satte liv i kampen igjen og burde nok ha sørget for en utligning i sluttminuttene. Men i stedet var det Liverpools Georginio Wijnaldum som fikk æren av å sette ballen sist i nettet.

På overtid satte hjemmelaget i gang en kontring, anført at Adam Lallana. Han slapp ballen videre til en stormende Origi, som uegoistisk sentret ballen videre til Wijnaldium. Midtbanespilleren satte dermed spikeren i kista og kunne sørge for feststemning på Anfield. Når man så bildene av hvordan Klopp feiret med en supporter, ja da skjønner man hvor mye den seieren betydde for den tyske manageren som har vært under hardt press den siste uken.

Hva nå, Wenger?

For Arsenals manager Arsene Wenger ble det desto tyngre. Han var presset allerede før kampen, og presset minsker nok ikke med det første. Dette er det tredje tapet mot tittelkjempere og lyder nok ikke godt i Arsenal-fansens ører.

Det blir nok ikke lettere å svare for seg ved neste pressekonferanse. Kan denne mannen være ferdig i Arsenal før sesongen er over? Foto: Skysports

Tror du Arsene Wenger blir sittende ut denne sesongen, eller kan karrieren hans gå mot en slutt?