Seierstørken fortsetter for Arsenal

135

Ikke siden seieren over Newcastle 2.Januar har Arsenal vunnet en ligakamp. Det måtte sette en stopper for da Southampton kom på besøk.

Med både Francis Coquelin og Alexis Sanchez tilbake fra skade ser ting lysere ut for Arsenal om dagen. Men London klubben har ikke vunnet en ligakamp siden den knepne seieren mot Newcastle andre nyttårsdag. Gjestene fra sør-kysten har også fått en viktig spiller tilbake fra skade. Fraser Forster har vært ute med skade siden forrige sesong, og i de fire kampene han har spilt etter sitt comeback har Southampton enda tilgode å tape en kamp.

Første omgang var preget av to lag som var ute etter å få det første målet, men begge lagene slet voldsomt med presisjonen i den siste tredjedelen. Mesut Özil var nærmest ved to anledninger i løpet av de første 45.minuttene, men Forster storspilte i Southampton målet.

Gjestene var også nære frempå ved flere anledninger, men det ble noen halvsjanser og lagene gikk til pause på 0-0

Fantastiske Forster

Lagene kom uendret til de gjenværende 45.minuttene, men det var Arsenal som var best ut av startblokkene. Både Özil, Sanchez, Giroud og Koscielny hadde alle meget gode sjanser til å sende hjemmelaget i føringen, men Fraser Forster spilte en absolutt fantastisk kamp mellom stengene for Southampton.

Hjemmelaget fortsatte å jage de viktige tre poengene de trengte for å holde følge i gullkampen, men Southampton forsvarte seg mesterlig og var selv nære frempå ved noen anledninger, men klarte ikke å sette Arsenal keeper Petr Cech på de helt store prøvene.

Kampen gikk ut i seks minutter på overtid, mye grunnet en hodeskade på Jose Fonte, men det ble ingen mål på Emirates denne Tirsdags kvelden.

Resultatet gjør at Arsenal ble forbigått av byrival Tottenham på dårligere målforskjell og befinner seg nå på fjerdeplass på tabellen, fem poeng bak serieleder Leicester som slo Liverpool 2-0. Southampton gikk forbi nettop Liverpool på bedre målforskjell, og befinner seg nå på syvendeplass med 34 poeng.