Selvmål på overtid: Iran vinner mot Marokko

198
Selmålet til Aziz Bouhaddouz avgjorde kampen mellom Marokko og Iran. Bilde: Wikimedia.

(Marokko – Iran 0-1) Iran har vunnet sin åpningskamp i Gruppe B mot Marokko. Afrikanerne var det beste laget, men et selvmål etter 94 minutter sørget for Irans andre seier i VM noensinne.

Aziz Bouhaddouz fikk til slutt til og med trøst av motspillerne. Spissen som hadde blitt byttet inn etter 77 minutter, headet et frispark fra Ehsan Haji Safi i eget mål, nesten fem minuter på overtid. Kampens eneste scoring sikret Iran seieren mot Marokko.

– Til slutt var dette et mareritt for meg. Jeg er idioten i dag, jeg kan bare si unnskyld til alle marokkanske supportere, sier Bouhaddouz.

Marokko var best i starten. Afrikanerne stå høyt, presset Iran, og kom til avslutningene. Den største sjansen hadde Marokko etter rundt 20 minutter, men hverken Hakim Ziyech, Younes Belhanda eller Medhi Benatia klarte å få ballen i mål.

Etter hvert fikk Iran bedre kontroll på midtbanen. Marokko hadde fortsatt mest av ballen, men Iran holdt motstanderen unna egen sekstenmeter. Rett før pausen hadde Iran sin eneste sjanse i første omgang, da Sardar Azmoun løp alene mot keeper Munir etter en overgang. Munir reddet både mot Azmoun og returen fra Alireza Jakanabaksh.

I andre omgang hadde Marokko fortsatt ballen mest, men Iran dekket rommet bra, slik at Marokko nesten ikke kom til noen sjanser. Iran, på sin side, spilte overgangsmulighetene sine for upresist.

Den første sjansen i andre omgang kom etter 80 minutter, da Alireza Beiranvand måtte redde et hardt og plassert langskudd fra Hakim Ziyech. Da alt tydet på en målløs kamp, avgjorde Bouhaddouz kampen.

– Det var en fantastisk kamp. Selvfølgelig hadde vi litt flaks, men jeg tror ikke Marokko regnet med en såpass sterk motstander. Hvis vi jobber sammen som en gruppe, tror jeg vi kan skrive en fin historie. Åttendedelsfinalen er en «Mission Impossible», men vi vil gjøre det umulige mulig, sa Irans portugisiske trener Carlos Queiroz etter seieren.