Sen utligning sikret Hamburg ett poeng i Köln

64
Dominick Drexler sendte Köln i føringen mot Hamburg. Bilde: Sandro Halank, Wikimedia.

(Köln – Hamburg 1-1) Toppkampen i 2. Bundesliga mellom 1. FC Köln og Hamburger SV endte uavgjort. Dominick Drexlers scoring i første omgang utlignet Manuel Wintzheimer fem minutter før slutt.

I kampens første minutt kom Köln til den første muligheten. Simon Terodde fikk ballen i sekstenmeteren. I stedet for å spille videre til Florian Kainz skjøt spissen selv og ble blokkert av Leo Lacroix.

Köln fortsatte å styre kampen og kom til noen lovende situasjoner. Hjemmelaget manglet dog gjennomslagskraft og produserte ikke mer enn halvsjanser.

Köln trengte en dødball for å ta ledelsen. Marco Höger forlenget Johannes Geis’ hjørnespark mot bakerste stolpe. Dominick Drexler var umarkert og styrte ballen over streken.

Deretter trakk Köln seg litt tilbake. Hamburg skapte noen halvsjanser, men klarte ikke å true hjemmelagets forsvar.

I andre omgang skapte Köln lite offensivt. Hamburg styrte kampen og kom til noen avslutninger. Kun få av forsøkene var dog farlige. Jorge Mere klarerte et farlig innlegg mot Bakery Jatta. Timo Horn måtte gripe inn seks minutter før slutt da Khaled Narey avsluttet fra langt hold.

Ett minutt senere var Kölns sisteskanse sjanseløs. Vertene fikk ikke klarert et hjørnespark. Douglas Santos’ skudd ble blokkert av Lasse Sobiech. Returen havnet hos innbytteren Manuel Wintzheimer som scoret sitt første mål som fotballproff.

Wintzheimers scoring sikret Hamburg ett poeng. Dermed ligger HSV tre poeng foran kvalifiseringsplassen. Serielederne Köln har en luke på ti poeng til tredjeplassen.