Serie A 10. runde: «De vanlige tre» er tilbake.

166

Midtukens runde gjenskaper normalitet i serien.
Juve og Napoli dominerer hjemme og Roma snur en tøff bortekamp mot Sassuolo.
Milano sine lag fortsetter med skiftende form: Inter sliter men vinner mot Torino og Milan får en kraftig smell, og tre baklengs, i Genova.

JUVENTUS – SAMPDORIA 4-1

Alt gir glatt for serielederne som ville slå tilbake og bevise at tapet mot Milan var et uheldig tilfelle. Samp blir det ideelle offeret: mette etter derby-seier og ganske resignerte ut fra starten.
To mål i 10 minutter dreper kampen og resten blir akademisk. Samp prøver å gjøre det livligere i andre omgang, men spenningen er kortvarig, for Juve scorer igjen to ganger i ti.
Når Chiellini har en tomåls-kamp finnes det ikke mange tvil om hvor lett den var…

SASSUOLO – ROMA 1-3

Alt er godt som ender godt, men for én omgang så Roma de gamle spøkelser.
Sassuolo tar en tidlig ledelsen med Cannavaro mens Roma sitt forsvar er fortsatt opptatt med en liten siesta.
Gjestene øker pressen uten å få uttelling: Nainggolan og Dzeko banker ballen i tverrliggeren og 1-0 forblir helt til pause.
Panikken spiller endelig ingen rolle for Roma, i motsatt til det som har skjedde mange ganger før, og Dzeko utligner innenfor timen. Han igjen, på straffe, og Nainggolan med en enkel tap-in, fullfører snuoperasjonen med bare et kvarter igjen.
Den modne comebacken blir spolert av Florenzis skade: korsbånd for ham også og minimum fire måneder på sidelinja. Det er Romas fjerde alvorlige kneskade i løpet av to sesonger etter Strootman, Rüdiger og Mario Rui (pluss tre juniorlag spillere)

NAPOLI – EMPOLI 2-0

Milik er langtidsskadet og Gabbiadini er suspendert, da må Sarri improvisere mot gamle klubb Empoli. Mertens spiller som falsk nier og det vises at han ikke er helt komfortabel i midten av angrepslinja.
Likevel er kampen nesten en monolog: alle mot Skorupski, som redder alt mulig og til og med en del av nesten umulig.

Mertens scorer endelig i andre omgang, selv om det er gjestenes siste skanse som briljerer. Pepe Reina vil ikke bli utspilt av den yngre kollegaen og han redder ledelsen med en katteaktig parade på Maccarones halv-volley.
Chiriches punkterer kampen på corner med en velkjente rutine: ballen stusses videre inn i feltet og en midtstopper venter, alene, på lengste stolpe.
Samme gamle for Napoli til og med i en lett kamp: skuffende uttelling på store målsjanser og garantert konsentrasjonssvikt så snart de prøver å kontrollere og roe spillet ned.

GENOA – MILAN 3-0

Det går fort i fotball og det er kort vei fra himmel ti helvete (og motsatt). Milan kunne ta tabelltopp over fra Juventus, selv om bare for én natt, men Genoa hadde derbytapet mot Sampdoria å hevne.
Det som skulle vært en mulig borteseier for de nye serieledere ble et slag i trynet for Milan og en ærerik tilbakekomst for Italias eldste fotballag.
Ninkovic sniker seg bak forsvarslinja og header inn ett innlegg etter bare 11 minutter og kampen tar en uforventet retning. Milan skaper nesten ingenting og er farlige bare etter et flipperspill inn i feltet som Perin løser med god reaksjon.

Kvelden blir mørkere for gjestene da Paletta klipper Rigoni ned med en ufattelig dom sklitakling og får et fortjent rødt kort.
Merkelig nok sliter Genoa litt i overtall, men til slutt finner de mål nummer to og tre med Kucka (selvmål) og Pavoletti.
Midtspissen er tilbake fra skade og tar umiddelbart over sin rolle med autoritet.
Montella later som om ingenting har skjedd, men 0-3 i Genoa reiser store tvil om Milan sin gjenopprettet status som topplag.

INTER – TORINO 2-1

I Milanos andre side er derimot Icardis rolle som kaptein, måltyv og redningsmann fullstendig gjenopprettet.
De Boer forblir trener i Inter etter en ganske god, men slitsom, seier mot en nokså skuffende Torino.
Icardi sender sine foran med masse hjelp av Fru Fortuna: Joe Hart kommer ut på en lav gjennompasning, men returen treffer spissens bein og triller i mål.
Inter utnytter bakrommet i andre omgang, uten å finne nettmaskene. Brozovic brenner tre gode sjanser med upresise eller svake avslutninger.

Fotballgudene lar ikke et slikt sløseri slippe unna og Torino utligner med et like komisk mål.
På en lang ball snubler Murillo og tar Ansaldi ned, Belotti takker og banker 1-1 inn forbi Handanovic.
Inter mister ikke hodet, som hadde skjedd i mange identiske tilfeller, og kaster seg i angrip. Brozovic klarer å heade rett på Moretti fra 0 meter, og Icardi blokkeres igjen på kloss hold. Det ser ut som det skal bli mer anger og angst for De Boer og spillerne, men Icardi husker at han er en ekte toppscorer (og ikke bare en slags kjendis som også spiller fotball). Han får ballen feilvendt, kriger mot Moretti for en bedre posisjon, snur seg og skyter ballen i krysset.

3 viktige poeng for Inter: krisen er ikke løst og miljøet har fortsatt flere spørsmål enn svar, men noen dager av ro er likevel en kjærkommen gave.

LAZIO – CAGLIARI 4-1

Forskjell mellom lagene, iallfall i første omgang, er ikke like stor som stillingen antyder. Lazio tar bedre vare på sjansene og leder 3-0, men Cagliari var vel i kampen selv om Keita sender Lazio foran. Immobiles en-to før pause dreper kampen.
Andre omgang er mest søppeltid, men Felipe Anderson lyser den opp med en strålende solo-mål: brasilianeren parkerer hele forsvaret og scorer Lazios fjerde.
Cagliari forsvinner fra bane og brenner en straffe med Borriello. Lazio må score også gjestenes trøstemål, da Wallace stusser en corner bak sin egen keeper.

CHIEVO – BOLOGNA 1-1

Chievo spiller mindre konservativ hjemme, men de stoppes av en uoverkommelig Da Costa. Hele første omgang angriper vertene men Bologna sin keeper redder alt.
Etter pause scorer Bologna helt mot spilletsgang og Chievo trenger et selvmål til å berge et poeng.

FIORENTINA – CROTONE 1-1

Crotones første historiske seier i Serie A var bare 5 minutter unna da Astori reddet årets verste Fiorentina.
Det regner i Firenze og kampen er svært påvirket av uværet. Gressmatta er glatt og spillerne sliter å bygge noe opp. Begge målene kommer etter tabber: Tatarusanu klarer ikke å holde et enkelt lavt innlegg og Falcinelli er rask på andreballen. Crotone slurver en klarering inn i feltet og Astori får en lett tap-in.

Regn kan ikke unnskylde Fiorentina for en ny skuffende forestilling. Stakkars Crotone kommer nære igjen men de fortsatt sitter på bunn uten seier.

PALERMO – UDINESE 1-3

Igjen tar Palermo ledelsen og da kollapser gjennom resten av kampen. Nestorovski scorer tidlig, men Udinese utligner med Thereau. Til slutt snur Fofana kampen med to vakre scoringer.
Delneri har virkelig gjort en bra jobb med Udinese, mens De Zerbi har det litt vanskeligere. Palermo har noen gode øyeblikk i kamper, men stort sett mangler de kvalitet og rutine til å ta noe ut av situasjoner.
Hvor lenge skal Zamparinis holde seg?

PESCARA – ATALANTA 0-1

For en måned siden var Pescara seriens sensasjonslag (selv om uten store resultater å bekrefte det) og Atalanta en skuffelse. Nå er det motsatte og det skal trolig bli sånt i fremtid.
Gjestene vinner uten å imponere i en kamp der spenningen kommer på grunn av regn og jordskjelv. Flere bevegelser i området som var allerede rammet i august, og det føltes også i Pescara under kampen.
Unge midtstopper Mattia Caldara treffer tverrliggeren i første omgang og finner seiersmålet i den andre, i dagens eneste gode sjanser.
Pescara er helt utspilte og både innsatsen og tabellen begynner å bekymre nå.