Serie A 2. runde: ny nedtur for Roma og Inter. Byråkrati slår Sassuolo

310

Roma gjør det igjen. Etter den n-te europeiske flausen kommer et nytt psykodrama i serien.

CAGLIARI – ROMA 2-2

En komfortabel 2-0 ledelse på Sardinia (med den tredje straffe på to kamper) skulle vært nok for å ta 3 poeng hjem, men det vanlige sjansesløseriet og et like mykt forsvar fikk Cagliari til å redde kampen og få med seg et bra uavgjortresultat i siste spilleminutt.
Trener Luciano Spalletti var ikke imponert over sine spillere og sa det åpenbart:
“Av og til mangler vi personlighet og vilje – innrømmer han etter kampen – Det finnes ikke annen forklaring da man kommer sist på andreballer og ikke greier å slå enkle pasninger eller å score på gode sjanser. På 2-0 burde vi drept kampen, men plutselig stoppet vi å spille og tillot Cagliari å komme tilbake”.
Roma sin skiftende mentalitet har vært klubbens største mangel over årene, men ingen har funnet løsningen.
“Spillerne er veldig gode, men ofte fokuserer de bare på sine beste ferdigheter og forsvinner i andre perioder og situasjoner – fortsetter Spalletti – Vi må bli flinkere til å kontrollere kampen, derfor må vi angripe hele tiden og holde konsentrasjon høyere gjennom 90 minutter. Det er vanskelig, for det dreier seg om det mentale og ikke bare om det tekniske”.

INTER – PALERMO 1-1

Mer eller mindre har Inter samme problem, men De Boer har ikke nok kunnskap om stallen og ligaen til å skjønne hva som ikke funker med et lag som ligger med bare ett poeng på to rimelig enkle kamper.
Uavgjort mot Palermo var mye bedre enn debuten mot Chievo (og det skulle bare mangle!), men det er langt fra et akseptabelt nivå.
Sjefen mener at “vi skulle vunnet 4-1”, men faktum er at Inter skaper mange sjanser, men sjelden skyter på mål og scorer enda sjeldnere. Mot Palermo sier tallene 22 skudd, 5 på mål, 1 mål.
Igjen er småmarginer en stor faktor, men i fotball er tur og utur avhengige av andre ferdigheter.
Taktisk sett, 4-3-3 passer stallen bedre enn den forbløffende 3-4-1-2 vi så forrige uke, men Banega er ikke regista og Medel sliter som indreløper… Joao Mario skal trolig løse en av de mange taktiske misforståelser De Boer har skapt, men det er vel bare én.

CROTONE – GENOA 1-3
SAMPDORIA – ATALANTA 2-1

Genoa og Sampdoria har ikke vært sammen på topp av tabellen på 26 år siden Samp sine magiske Scudetto-sesong.
Byen kan vel juble, for begge lag ser mer solide ut enn forventet. Pavoletti fortsetter å score som en toppspiss og til og med fjorårets middels spillere ser nok kompetente ut nå. Forsvaret er bare ok, men to 3-1 seire er et godt utgangspunkt, selv om Cagliari og spesielt Crotone var helt overkommelige.
Blucerchiati foretrekker “no nonsense” fotball. Atalanta tok ledelsen men Samp var raske og vendte kampen før pause med 11 mann mot 10 etter Carmonas andre gule. Effektiv og praktisk skal ikke vinne overskrifter og ros, men uvurderlige poeng.

TORINO – BOLOGNA 5-1

Augusts største profil er Andrea “il Gallo” (hanen) Belotti. Hat-trick i Torino storseier mot Bologna var nydelig for det viste frem alle egenskaper en goalgetter må ha. Header, ballbeskyttelse og vending, måltyv instinkt.
Dessverre brente han sin andre strake straffe, igjen med dette latterlige tilløpet som knapt lurer et barn, la det være en Serie A proff.
“Han er en veldig dyktig spiss som bidrar også defensivt: synd at han bommet på straffen – sa Mihajlovic etter kampen – Han må ikke være redd for å ta dem, men vi trenger jo noen som kan sette dem”.
Et nokså diplomatisk svar, men trolig var serberen ikke like forekommende i garderoben, spesielt for en uke side, da Belottis bom kostet Torino et poeng og en stor psykologisk fordel.

SASSUOLO – PESCARA 0-3
(2-1 etter 90 minutter)

Sassuolo slår Pescara 2-1 i en åpen kamp. Gjestene gjentar prestasjonen de gjorde mot Napoli, både det gode og det dårlige. En super første omgang de kommer nære på noen ganger, men Sassuolo tar ledelsen og dobler før Pescara finner et sent trøstemål.
Likevel er Pescara de som ler sist, for de får 0-3 seier etter at fotballmyndighetene fant ut at Sassuolo innbytter Ragusa ikke var registrert på spillerlista før fristen med det obligatoriske e-post. Sassuolo har anket avgjørelsen for de mener alt var gjort ifølge reglene.

FIORENTINA – CHIEVO 1-0
UDINESE – EMPOLI 2-0

Fiorentina feirer 90års jubileum med en grå 1-0 seier mot Chievo. Godt nok for å ikke spolere festen, men Paulo Sousa venter hjelp av overgangsmarked for sin tynne stall og har gjort det helt klart i intervjuer.
Stemningen var forståelig nedsatt etter onsdags tragiske jordskjelv, men det var likevel deilig for supporterne å se mange gamle stjerner som var en del av Fiorentinas beste øyeblikker.

Udinese vinner uten å imponere en typisk bunnkamp mot Empoli som ligger sist og uten et eneste lyspunkt (Crotone og Atalanta har i det minste vist greie offensive tendenser av og til).