Serie A 23. runde: målfester og dommerkrig

107

Juventus’ rivalene slo tilbake med imponerende seire etter skuffelsen i forrige runde. 8-poengs ledelse er ganske betryggende likevel og bare en episk kollaps (kanskje i forbindelse med en lang og suksessrik Mesterliga-kampanje) skal gi nytt liv til gullkampen.

Store mot de små…

Napoli senket Bologna med en ydmykende men spektakulær 7-1. Mertens og Hamsik scoret hat-trick i en kamp som minnet om en av disse ensidige julinger vi er vant å se i La Liga.
Apropos spansk fotball, sender Napoli en sterk beskjed til Real Madrid, som skal ta motstanderne alvorlig, spesielt deres imponerende offensive potensial.

Roma svarte med en rimelig 4-0 mot Fiorentina, men det kunne ha vært enda bedre med litt mer besluttsomhet foran mål. Fiorentinas forsvar gikk i oppløsning og den siste halvtimen var litt mer enn avslutningtrening for Dzeko og co.

To storseire som ikke skal gjenopprette det sportslige selvmordet fra runde nr. 22, da begge Napoli og Roma kastet uvurderlige poeng bort mot Palermo (1-1) og Sampdoria (0-1).
Målfestene er gøy, men Scudetto vinnes vel med flere kjedelige 1-0 enn med ishockey stillinger én uke og uavgjort uken etterpå.

- Annonse -

En strid om (nesten) ingenting

En lekse serielederne kan utenat. Juventus foretrakk igjen substans over form og slo Sassuolo og Crotone (i den utsatte kampen før Superfinalen i desember) med et dobbelt og brukbart 2-0.
Rundens oppgjør mot historiske, hete rivaler Inter ble like beskjeden i stillingen, da Juve vant 1-0. Cuadrado avgjorde den med en suser, men det gikk ikke like glatt, akkurat som tradisjon krever.

Juventus – Inter skal aldri være en debatt-fri kamp, og søndagens møte ble ikke et unntak. Gjestene har protestert mye for en straffesituasjon på Icardi, en av de mange 50/50 greier som ikke har en rett og en feil avgjørelse. Mandzukic takler spissen og treffer både kula og beina. Greit å gi bare hjørnesparket, greit å blåse straffen.
Likevel var hysteriet på tampen, med Perisics utvisning og Icardi ballspark mot dommeren, rett og slett overdrivelse. Rizzoli var ikke perfekt, men han var ikke like partisk som Inter påstår.
Strømmen av klager ser ikke ut til å stoppe, for Inter-miljø fortsetter å finne nye, marginale episoder om kampen istedenfor å fokusere på en grei prestasjon og på et par gode sjanser spillerne brente.
Som ofte skjer i fotball, blir det lettere å legge skylden på andre…

Ikke mye mer å spille for allerede?

Lazio var også med i rundens målfest. De slo Pescara på bortebana 6-2 da Marco Parolo scoret fire ganger. Seieren var likevel i fare da Lazio sovnet litt og kastet en tomålsledelse bort i slutten av første omgang. Nedrykkskandidater kunne ikke holde med etter pausen og det fort endte opp med en nytt katastrofalt nederlag.

Tredjeplassen er likevel 5 poeng unna og nå ser det ut at Mesterligaplasser er utenfor rekkevidde for Lazio og Inter (på -6).
Atalanta og Milan skal også nøye seg med kamp om Europa League etter en ganske treg januar.

Det er knapt februar og alt ser avgjort ut i Serie A. Man kan bare håpe at det finnes flere La Liga-style runder på lager og ikke det vanlige «ett poeng til hver» attityde vi er vant til vår etter vår.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -