Serie A 4. runde: Napoli på topp, Roma flopp

269

For en forskjell Europacup-kamper gjør!

Forrige uke var alle på vei til å vedde huset på Juventus’ sjette strake Scudetto, etter en overbevisende seier mot Sassuolo som var i lomma etter bare en halvtime.
Da kom Mesterligaen og et skuffende uavgjort mot Sevilla, mens Napoli snudde en vanskelig kamp i Ukraina og den europeiske bølgen har truffet Serie A i helg…

Et ugjenkjennelig Juventus tapte Derby d’Italia mot Inter og Napoli topper nå tabellen med 10 poeng.

NAPOLI – BOLOGNA 3-1

Starten er åpen, med en sjanse hver: Reina redder bra på tidlig medspiller Dzemaili, og Insigne skyter utenfor fra 20 meter.
Lokalgutten et i god form på venstre og finner Callejon med et presist innlegg som kanten header inn for 1-0 etter et kvarter.
Napoli spiller med tillit og Insigne tvinger frem en god parade av Da Costa og litt senere vipper ballen bare noen centimeter over krysset.

Etter pause daler kampen litt ned og det viser Napoli sin store svakhet. Ut av ingenting banker Simone Verdi ballen i mål med et knallhard langskudd som overrasker Reina.
Sarri bestemmer seg for å endelig bytte en usynlig Gabbiadini ut for Milik. Matchvinneren i Kiev trenger bare én ballberøring til å bevise hvem skal være førstevalg i spissposisjon: Hamsik spiller en langball gjennom, Milik leser den perfekt, skjærer inn og chipper ballen følsomt over keeper.
Bologna prøver igjen fra distanse, uten å lykkes. Insigne skyter himmelhøyt over fra to meter, og det er igjen Milik som punkterer kampen, med en nøyaktig ball fra 18 meter som Da Costa skulle ha tatt.

Napoli vinner fortjent og styrke sitt kandidatur i gullstrid. Laget mister fortsatt fokus her og der under kampene, spesielt når de prøver å kontrollere spillet uten å angripe.
Rotasjon er et annet problem, for det er nå tydelig at Gabbiadini som spiss ikke holder samme nivå som Milik, og Insigne har ikke lært å spille for sine kamerater.
Likevel er potensial stort og de kan bare bli bedre gjennom sesongen.

FIORENTINA – ROMA 1-0

To lag som spilte tafatt uavgjort i Europa League møtes for en like middelmådig forestilling.
I første omgang presenterer Dzeko sitt repertoar: én bom med hodet, én med venstrefot og ett skudd rett på keeper.
Fiorentina melder seg inn i matchen med et Milic-forsøk, men Szczesny er våken og pælmer den bort. Det samme gjør Tatarusanu på Perotti i banens andre ende.
Nainggolan treffer stolpen fra skrått hold, og kampen ser ut til å sige mot poengdeling.

Åtte minutter før slutt skyter Milan Badelj fra distanse, lavt og nøyaktig: stolpe og inn. Roma-spillerne mener at Kalinic var i offside og hindret keeper, men, selv om de har rett i det, godkjenner dommeren mål.
El Shaarawy får en sjanse til, men Tatarusanu redder med beina. Totti skyter utenfor i siste minutt og Fiorentina kan feire en heldig seier.

Roma må igjen spørre seg hvordan det er mulig å brenne så mange sjanser… Stakkars Dzeko blir holdt for narr igjen og med god grunn. Spalletti skal kanskje spare ham litt og gjenoppbygge spissen selvtillit.

Paulo Sousa har ikke mye å smile om han heller, for Fiorentina sin strålende fotball fra i fjor høst et et fjernt minne.

INTER – JUVENTUS 2-1

Icardi leder Inter til Italiaderby-triumf

SAMPDORIA – MILAN 0-1

Eks-Sampdoria-spiss og trener Montella er tilbake i Genova og han prøver vel å hjelpe gamle fans med et forbløffende valg i startelleve: debutant Lapadula starter og toppscorer Bacca sitter på benken.
Vikarspissen skyter høyt fra god posisjon, og det er Milans eneste sjanse i første omgang, mens Donnarumma må utføre to gode redninger på Torreira og Barreto.
Rundt timen avbryter Montella sitt lille eksperiment og sender Bacca inn. Colombianeren lar ikke vente på seg og han treffer stolpen, med Vivianos touch.
Liknende angrep av Muriel med liknende resultat: fingertupp og stolpe.
Bacca avgjør på tampen etter en defensiv tabbe av Skriniar, men Sampdoria kan klage på dommerens jobb, med to annullerte mål. Det ene var ikke offside og det andre var Muriels hands tvilsomt.
Likevel ble Milan også snytt på straffe. Uavgjort ville ha vært fair, men sånn er fotball.

Montella har lært at Bacca bør spille så lenge han kan stå på beina, men resten av kvelden var fortsatt langt fra overbevisende. Tre poeng er tre poeng altså, og i øyeblikket har Milan ikke råd til å være kresen når det gjelder resultater over stil.
Sampdoria mangler rutine, litt tur og kanskje en plan-B i angrep. Utgangspunktet er vel positivt selv om de fortjente å få noe av kampen.

SASSUOLO – GENOA 2-0

Drømmen fortsetter i Europa for Di Francesco og sine gutter, med en historisk 3-0-seier over Athletic Bilbao, og entusiasmen overføres til serien også.
Duncan treffer stolpen etter en stormende solo tidlig i kamp, men Genoa holder med i en sjansefattig omgang.
Kampen kommer til liv etter hvilen: Genoa skaper to gode sjanser med Veloso og Pavoletti er merkelig upresis da han tupper ballen utenfor fra god posisjon.

Som et ekte storlag reiser Sassuolo seg og tar ledelsen fra elleve meter: Pavoletti river Defrel med en klumsete takling, Politano takker og sender sine i ledelse.
Genoa kaster seg frem og Consigli er våken på Pandev og Veloso igjen. Perin er like god og redder tre ganger i samme angrep på Defrel og Ricci, den siste rett på streken.
2-0 kommer litt senere da Defrel stuper inn på Pelusos innlegg og faktisk ‘dreper’ kampen, for Genoa orker ikke å svare og ender med 10 mann etter Velosos andre gule.

Det er virkelig synd at Sassuolo fikk et byråkratisk tap mot Pescara, for de har bevist at de er gode nok til å blande seg med de beste.
Det er tidlig å se hvordan torsdagskampene skal påvirke formen og mentaliteten, men starten ser lovende ut.
Genoa kunne ha tatt minst et poeng hjem med litt mer presisjon, men det går vel an å tape mot Sassuolo.

LAZIO – PESCARA 3-0

Vertene åpner bra og kommer nære med Immobile (utside av stolpe) og Parolo (header over fra to meter), men det er Pescara som får kampens største sjanse: Bastos feller Caprari i feltet for en soleklar straffe. Dessverre konkurrerer Memushaj med Pellè og Zaza for årets mest klønete straffe da han sparker mer bane enn ball og sender den vel utenfor.
I andre omgang tar Lazio over for godt og avgjør kampen på under 10 minutter.
Milinkovic-Savic og Radu scorer med hodet og Keita Balde serverer Immobile rett foran mål for en enkel tap-in.
Tidligere Pescara-spiss feirer ikke målet (finnes det noen eks-spiller som tør?).
Kampen er kjørt og Lazio vinner fortjent mot Pescara som så slitne ut og mindre imponerende enn før.

CAGLIARI – ATALANTA 3-0

Begge lag leter etter sesongens første seier, og det er Cagliari som vil ha den mest. Kampen blir fort en privat sak mellom spisser og Atalantas nye målvakt Berisha.
Borriello scorer én gang, men gjestenes sisteskanse redder fire store sjanser. Rafael vil også bli med på keepertrening, da han redder Paloschis elendige straffe.
Det blir enda verre for gjestene i andre omgang, da Berisha må jobbe kjempehardt igjen bare for å holde stillingen på 1-0. Til slutt scorer Sau og Borriello igjen (på frispark, til og med) og Cagliari tar en veldig overbevisende seier.
Atalanta var en uting. Gasperini ser helt ille ute: ingenting fungerer og laget virker umotivert og sløvt. Det er vel tidlig i sesong, men styret skulle kanskje vurdere alternativer.

TORINO – EMPOLI 0-0

Torino dominerer, men misbruker noen gode sjanser og halvsjanser i første omgang. Gjestene spiller seg tilbake i kampen og skaper litt uro i Toros feltet, men Gilardino bommer fullstendig fra kort hold.
Mihajlovic kan ikke være fornøyd med ett poeng, selv om han måtte spille med reserver i angrep på grunn av skader. Derimot tar Empoli gjerne poenget på en vanskelig bane.

UDINESE – CHIEVO 1-2

Et taktisk oppgjør, som vanlig med Chievo. Birsa og Meggiorini treffer ikke med hodet, men det lykkes for Duvan Zapata, som sender Udinese i ledelse.
«Hodespill-festivalen» fortsetter gjennom andre omgang uten stor presisjon. Chievo gir seg ikke og scorer to ganger på tampen på identisk vis.
Innlegg fra venstre, Castro og Cacciatore dundrer frem, umarkerte og setter ballen forbi Karnezis for en utrolig snuoperasjon.

CROTONE – PALERMO 1-1

Bunnlagene møter hverandre og leter etter svar og løsninger etter en trøblete start.
Crotone finner målet halvveis i første omgang med Trotta, som setter inn returen etter sammentreff mellom Falcinelli og keeper Posavec.
Kampen er ikke merkeverdig og begge lag skaper veldig lite. Palermo utligner med Nestorovski (som ikke hadde truffet mål én gang gjennom kampen) på Aleesamis bra innlegg.
Et poeng gagner ingen av lagene, og – enda verre – viser at kvaliteten er ganske dårlig sammenliknet med andre nedrykkskandidater.