Serie A 5. runde: Juve og Roma slår tilbake

185

Serie A er tilbake i normal drift etter bare to dager. Juventus og Roma leker med Cagliari og Crotone, mens Napoli spiller uavgjort i Genova.
Gode tendenser for Inter og Milan som klatrer på tabellen, sammen med overraskende Chievo.

JUVENTUS – CAGLIARI 4-0

Juve slår tilbake etter søndags sure opplevelse mot Inter.
Det tar ikke lang tid før seriemesterne tar ledelsen med Rugani, som er raskest på en retur. Eks-Juve keeper Storari har en veldig travel natt, og han redder alt han kan, men det er altfor mye.
Higuain scorer på en ny retur, Dani Alves setter ballen nøyaktig i lengste hjørnet og saken er avgjort allerede før pause.
Det likner mer skyteøvelse enn en offisiell kamp. Storari gjør sitt, men han er sjanseløs igjen når Ceppitelli setter ballen i sitt eget mål.
Med litt mer presisjon og mot en verre keeper kunne det ha endt med tosifret resultat.

En storseier mot et resignert offer må ikke føre til hovmodet som var årsaken til Inter-nederlag.

ROMA – CROTONE 4-0

En annen kamp som hører mer hjemme i La Liga enn i Serie A.
Spalletti velger en super-offensiv lagoppstilling, med Totti i en tradisjonell “nummer 10” posisjon bak Dzeko og ved siden til El Shaarawy og Salah.
De kombinerer bra og etter halvtimen kommer målene. Florenzi spiller tilbake 45° til “Faraoen”, som breisider den inn via en motstander.
Bare noen minutter senere spiller Salah vegg med Dzeko, fortsetter løpet og banker den forbi Cordaz. El Shaarawy skyter utenfor etter en annen lekker kombinasjon.
Enda lekrere er Tottis no-look pasning fra sin egen halvdel som finner Dzeko i bakrommet. Spisser er, for én gangs skyld, med på notene og chipper elegant over keeper, som havnet på halvdistanse.
Den omdiskuterte nummer 9 legger ett til når han kan sette den inn Romas fjerde på kontring.
Crotone prøver å melde seg inn i kampen og får en straffe. Palladino skyter rett på midten og Szczesny redder.
Roma vinner enkelt mot en temmelig svak motstander. Slike kamper er relativt sjeldne unntagelser og, som sagt om Juventus, spillerne må ikke innbille seg at de kan dominere hvert eneste smålag som kommer på besøk, og desto mindre når Roma reiser landet rundt.

GENOA – NAPOLI 0-0

Der er vi igjen…
Akkurat når man er overbevist at Napoli har tatt det siste steget og har endelig blitt storlaget de vil være, snubler de over en overkommelig kamp.
Sarri kan klage over to straffesituasjoner og uflaks da Hamsik treffer tverrliggeren, men Pepe Reina er jo banens beste med minst tre kanon-involveringer på Genoas angrep.
Kampen er ganske fram-og-tilbake og Napoli kan takke sin spanske siste skanse for poenget til slutt.
Uavgjort på Marassi er ikke en tragedie, men det kommer på feil tid og ender Napoli sitt kortvarig opphold på tabelltopp. Er et psykologisk tilbakeslag på vei?
Sarri er ganske sur i presskonferanse og fokuserer mer på dommeren enn på kampen. Ikke et godt tegn.

EMPOLI – INTER 0-2

Merkelig nok består Inter sin modenhetsprøve i Empoli. Sant nok er det Mauro Icardi som ordner seieren innen 18 minutter, først med en velplassert heading, da med en av sine løp i bakrommet.
Inter presser videre og skaper noen sjanser til, men gradvis mister de grepet på kampen og tillater Empoli tilbake. Inter-eid Dimarco, på lån i Toscana, kommer nær redusering, men Inter overlever.
Andre omgang er betydelig roligere og Inter reiser hjem med tre poeng og litt mer selvsikkerhet.
De Boer, som har forresten begynt å uttale seg på “italspansk” i intervjuer, er fornøyd med innsats og med utvikling. Bologna på San Siro kan krone en perfekt uke, noe som Inter fanser ikke har opplevd på en stund.

MILAN – LAZIO 2-0

Apropos gode følelser, er midtukens runde like positiv for Milan.
Spillemessig er de fortsatt ujevne, men Montella har i det minste funnet en grei balanse og noen gode tendenser i angrep.
Begge mål kommer likevel fra Lazio tabber. I første omgang slurver Parolo en enkel pasning i Milans tredjedel, Kucka tar kontroll og spiller Bacca gjennom. Kolombianer er raskere og har god til til å sette ballen forbi Strakosha.
I andre omgang sklir Radu i feltet på et innlegg og stopper ballen med hånden: soleklar straffe som Niang rolig banker i hjørnet.
Med målet retter han opp sin egen kjempebom på stiling 1-0, da han tupper ballen utenfor fra 2 meter, helt upresset og med keeper allerede ute av bildet.
På overtid topper Ciro Immobile denne: spissen er alene på lengste stolpen men han treffer ikke ballen ordentlig fra null meter, á la Gytkjær. Ballen sklir utenfor og han ender opp i mål. Det er det motsatte, Ciro!

Gode nyheter for Montella: Milan vinner relativt komfortabel og Donnarumma har en nokså rolig kveld. Av og til spiller Rossoneri underholdende fotball, og i andre perioder klarer de å styre kampen uten store problem.
Javel, Lazio var derimot veldig skuffende, men ære til Milan som har endelig funnet litt stabilitet og tillit.

CHIEVO – SASSUOLO 2-1

Chievo fortsetter å imponere uten å imponere. Ingen forventer ingenting av dem, som er personifikasjonen av middelhavsfarer: et lag som skal trolig fornye kontrakten i serien uten å briljere og uten å slite.
Kampene er vel ofte ganske kjedelige, med en slags 80-tallet engelsk fotball følelse, men hittil i år har det fungert bra.
Seieren mot alles favorittlag Sassuolo gjør ikke unntak: målene kommer fra corner: Rigoni skyter på volley og overlister Consigli, via Biondini. Castro header inn uforstyrret på lengste stolpe.
Sassuolo utligning med Defrel varer bare 12 minutter og laget ser mindre pigg ut enn før. Kanskje har det tette spilleprogrammet begynt å påvirke innsatsen.

UDINESE – FIORENTINA 2-2

Jevn kamp mellom to lag som fortsatt leter etter en klar identitet.
De Paul og Babacar sorger for målene: argentineren serverer Zapata og Danilo med presise innlegg, mens senegaleseren scorer rundens mål med et flott hælspark og får straffen som Bernardeschi setter inn.

Mer individuelle ferdigheter enn konsekvent fotball altså. Udinese skal ta dette, men Fiorentina startet sesongen med høyere forventninger enn tabellens øvre halvdel. Hvor lenge skal Paulo Sousa tåle nedsatte ambisjoner?

PESCARA – TORINO 0-0

Vertene kaster bort en ny sjanse mot 9-mann Torino. Acquah og Vives går tidlig under dusje, men Pescara klarer ikke å bryte motstanderne ned og faktisk risikerer å tape på tampen på Belottis kontring.
Torino er desidert best i 11 mot 11, men igjen sliter reservespissene å finne nettmakene. Det er ikke tilfeldig at Belotti er farligste selv om han kommer akkurat tilbake fra skade.

BOLOGNA – SAMPDORIA 2-0

Gjestenes nedtur er i full sving, og Bologna vinner ganske enkelt, igjen med Verdi som målscorer ekstraordinær. Etter suseren mot Napoli kommer nå en knallhard volley rett i krysset.
Destro dobler ledelsen etter pause og Samp gir ikke livstegn til Bruno Fernandes’ frispark i tverrliggeren og Barretos dumme rødt. Altfor lite.

ATALANTA – PALERMO 0-1

Atalanta har det virkelig tungt og taper i siste spilleminutt mot Palermo, ikke akkurat ligaens formlag.
Gasperini endrer formasjon igjen, til ingens nytte. Et par brente halvsjanser i en kamp som de skulle ha dominert er ikke nok, og Palermo straffer dem på corner, igjen med Nestorovksi.
Småmarginer og alt, men treneren må ta ansvar, for stallen er verd mye mer enn 3 fattige poeng på 5 kamper.