Serie A 9. runde: Sampdoria best i byen. Inter kollapser igjen

173

Roma og Napoli vinner enkelt og jakter Juventus igjen. Krisen i Inter fortsetter og de Boer kan få sparken allerede.

9. rundens spenning kom på lørdag med toppoppgjør Milan-Juve som pustet nytt liv i serien, og med Sampdorias overraskende seier i Genova-derbyet.

SAMPDORIA – GENOA 2-1

Sesongen skal trolig ikke by mye mer til begge lag, altså blir derbyet det eneste som kan redde æren for Sampdoria og Genoa.
Ifølge en gammel fotballregel er det svakeste lag favoritt i slike kamper og det er akkurat det som skjer.
Sampdoria åpner friskt og scorer 1-0 etter en bra kombinasjon mellom Bruno Fernandes, Quagliarella og Muriel. Genoa utligner raskt ved Rigoni, men det er Blucerchiati som styrer spillet og skaper flere sjanser.
Perin har det travelt og redder til og med en straffe fra Quagliarella, men er uheldig i starten av andreomgang da han sender en retur rett mot medspiller Izzo og ballen triller i mål.
Genoa sin reaksjon kommer sent, men nok til å gi Samp-keeper Puggioni (som er også en aktiv supporter og avslo en overgang til Genoa for noen år siden) sjansen til å melde seg inn i festen med to gode involveringer på Ninkovic.

En viktig seier for Sampdoria som har spilt bra og vist mer driv i disse 90 minutter enn i hele forrige måned.
Genoa må derimot skjønne at uordnet spill ikke kan rettes med bare kraft og aggressivitet. Pavolettis fravær i spissrollen har vært tungt for trener Juric ikke har klart å finne et akseptabelt alternativ.

- Annonse -

ROMA – PALERMO 4-1

Etter den uforklarlig tomålskollapsen mot Austria Wien i Europa League slår Roma tilbake mot sjanseløse Palermo.
Hjemmelaget spiller med tillit og tar fordel av bakrom som gjestene gi bort på generøs måte.
Keeper Posavec er enda mer gavemild og er skyldig på tre av Romas fire mål. Paredes innlegg-frispark som blir 2-0 er like komisk og ydmykende: ballen er nokså svak og forutsigbar, men den spretter foran sloveneren som kaster seg ned og bommer fullstendig på paraden.
Et lett arbeid for Roma som kan endelig nyte Dzeko i toppscorer form, med 8 mål på 9 kamper.

ATALANTA – INTER 2-1

Krisen fortsetter hos Inter. Icardi-saken ble nettopp løst, for å si det sånn, og nå er det Frank De Boer sin fremtid som trener i fare.

Atalanta vinner fortjent mot et tamt og tomt lag. Gjestene ligger under hele første omgang, uten å skape noe som helst. Eders kanonfrispark er ikke nok til å berge poenget for Santon gir bort en tullete straffe på tampen.
Ingen stemmer i øyeblikket for Inter, hverken taktisk eller teknisk. Det vil bli dumt å gjøre De Boer til syndebukk, selv om treneren har vel sine ansvar for en rekke av dårlige resultater og sjokkerende prestasjoner.
Problemene er gamle og velkjente: fjerne eiere som bryr seg mer om business enn om fotball, uforberedt styret (se på hvordan Ausilio og Zanetti handlet Icardi-affære) og ubalansert stall men en del middelmådige og ukonsekvente spillere.
Trolig skal treneren betale prisen, men er det mulig at ALLE som har sittet på Inters benke etter Mourinho er udyktige tosker som ikke har peiling på fotball? Kanskje ligger problemet annensteds?

CROTONE – NAPOLI 1-2

Endelig spiller Crotone på sitt eget stadion, med debuten på fornyet Ezio Scida er like uheldig som forrige kamper.
Napoli leter etter revansje for Mesterligas uforventet hjemmetap og finner de rette motstandere.
Hjemmelaget gir alt de kan, men det er rett og slett ikke nok og tekniske begrensinger er brutale på begge mål: først en amatørisk klarering gir Callejon en gratis sjanse, da ryker markeringene på corner og Maksimovic kan score nesten tilfeldig.
Napoli prøver likevel å gjøre det vanskelig for seg selv: Gabbiadini får et dumt rødt kort etter en unødvendig reaksjon i første omgang og laget tillater Crotone noen angrep etter pause. Rosi reduserer på tampen, men Crotone fikk flere gode sjanser før dette, mens Napoli hadde mer eller mindre stoppet å spille, bortsett fra et par kontringer.

TORINO – LAZIO 2-2

To overraskende lag spiller uavgjort med litt drama.
Torino utligner på overtid med en diskutert straffe, men resultatet er rettferdig. Lazio snur kampen etter Falques mål, med en spektakulær brassespark av Immobile og med unggutt Murgias aller første scoring.
Alle har grunn til å være både fornøyde og misfornøyde, men Mihajlovic og Inzaghi kan se på tabellen med stolthet.

CAGLIARI – FIORENTINA 3-5

Målfest på Sardinia, med Kalinic som scorer hat-trick og Bernardeschi 2. Fiorentina snur 1-0 til 1-5 og da sovner litt men det er likevel for sent for hjemmelaget. To trøstemål på corner spolerer litt glede for Paulo Sousa sin gjeng som er iallfall oppmuntret etter en ganske grå periode.

BOLOGNA – SASSUOLO 1-1

Sassuolo slipper inn et mål tidlig, som vanlig i det siste, og da spiller seg tilbake i kampen til de skaffer seg utligningen og klarer nesten til å stjele seieren.
Bologna må være skuffet for de skulle ha punktert kampen tidlig med én av de mange sjansene de har misbrukt.
1 poeng hvert som gagner ingen.

UDINESE – PESCARA 3-1

Delneris nye Udinese kom hjem fra Juventus Stadium med 0 poeng og gode sensasjoner. Pescara var de rette motstandere til å bekrefte at laget er bedre enn tabellen tyder an.
Thereau er tilbake og han merker seg ut med to mål. Aquilani reduserer, men Zapata på straffe punkterer kampen.
Gjestene har mistet tillit og det står nesten ingenting igjen av laget som overrasket mange i seriestarten med fryktløs, men også fruktløs, fotball. Nå er det bare bunnlagsfotball.

EMPOLI – CHIEVO 0-0

Apropos poengdeling, var Empoli-Chievo en typisk “vår-kamp”, seks måneder for tidlig. Få sjanser og myk innsats og er 0-0 nesten uunngåelig. Ikke spennende, men, som det sies i Italia, poenget «beveger tabellen».
Det eneste merkeverdig er bruk av goal-line technology på Gamberinis heading. Systemet signalerer ballen ikke har gått over streken, men Chievo-spillere er ikke overbeviste. Og vi trodde at teknologi kunne endelig fastslå alle situasjoner…

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -