Serie A – Cagliari sparket Rastelli

148

Den første sparken i Serie A var på høy tid, men Massimo Rastelli toppet vel ingens liste som kandidat til den ubehagelige rollen.

Cagliari sitter på 14. plass med 6 poeng på 8 kamper, men bare ett poeng over streken. Formen peket derimot kraftig ned: laget tapte hjemme mot Sassuolo, Chievo og, forrige helg, mot Genoa og har vært ganske tam spillemessig.
Nedrykkstriden skal være en lang og grusom affære, derfor har president Giulini valgt å takle situasjonen, raskt og nådeløst, før den blir enda alvorligere.

Rammet av treårskrisen

Sesongoppgjøring var komplisert for Rastelli og klubben. De tapte en treningkamp mot Olbia (Serie C) og strategi på overgangsmarkedet var påvirket av Borriellos overraskende og plutselige avskjed.
Fjorårets toppscorer ble erstattet av Leonardo Pavoletti, på lån fra Napoli. En grei spiss som likevel mistet nesten hele 2016-17 sesong for han var skadet i Genoa og benket i Napoli.
En annen profil, Gregory Van der Wiel, sliter med skader også og høyrebackposisjon i laget har hittil vært dekket med nødløsninger, ofte uten stor suksess. En ubalanse som har i tillegg skapt vansker til hele forsvarslinja, hvor kvalitet og rutine er ikke akkurat i største laget.
Man har jo sett mye verre hittil i Serie A hos andre bunnlagene, både defensivt og offensivt, men i forrige sesong har Empoli, og delvis Genoa, bevist at en kort tapsrekke kan fort føre til katastrofen.

Uinspirerende alternativer

Rastelli betaler for sin egne vurderingsfeil og taktiske svakheter, men også for styrets mindre enn ideelle avgjørelser. Og for spillernes dalende prestasjoner.
Han skal erstattes av enten Giuseppe Iachini eller Massimo Oddo. Den ene var sist i Palermo hvor han rykket opp i Serie A og klarte en brukbar 11. plass før Zamparinis uunngåelige spark.
Den andre hadde en elendig sesong i Pescara i fjor og ble sparket etter 24 kamper og ikke en eneste seier på fotballbane.
Det er greit å påstå at ingen av kandidatene virker som en betydelig forbedring, men fotball er rart og det skjer ofte at det er byttet selv som gir et lag nytt liv, nesten uavhengig av hvem tar over.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -