Serie A: to legender er tilbake, én på vei ut

185

Det er ikke bare trenere som bytter klubb i en ganske travel juni i Serie A. Mens Maurizio Sarri nærmer seg Juventus og Roma og Milan ønsker velkommen til Paulo Fonseca og Marco Giampaolo henholdsvis, har noen store navn fra fortida dukket opp igjen bak skrivebordet.

Milan har vel ansatt legendene Paolo Maldini og Zvonimir Boban. Den ene blir sportslig leder, den andre fotballdirektør.
To toppspillere fra klubbens gullalder for å vinne fansene tilbake og for å gjenskape kontinuitet mellom da og nå. Noe Rossoneri desperat trengte etter altfor mange skuffende sesonger uten en klar retning eller plan.
Boban var generell visesekretær for fotballutvikling i FIFA fra 2016 og har sikkert vist kompetanse og politiske evner. En viktig mann å ha i apparat.
Maldini har derimot vært mindre involvert i fotballverden siden han la opp i 2009. Han kom endelig tilbake hjem hos Milan i fjor som utviklingsdirektør men nå er den nye rolle  ansvarsfull. Det dreier seg om mye mer enn å jobbe litt med ungdom og fungere som en slags ambassadør.
Supporterne forventer resultater og tålmodighet er i minste laget på San Siro. Gode minner fra 15 og 30 år siden kommer ikke til å redde Maldini og Boban skal sesongen ikke bli en suksess.

Frustrert Totti takker for seg

Takknemlighet finnes heller ikke i Roma. Kongen selv, Francesco Totti, skal sannsynligvis forlate klubbe i morgen.
Eks-kapteinen har fått nok av måten styret behandler ham og hele klubben. Personlig er Totti misfornøyd med sin stilling, mer symbolsk enn faktisk. Han er ‘leder’, men av hva har det helt uklart. Delvis speider, delvis talsmann. Men først og fremst en gallionsfigur, en gammel legende folk elsker og som styret måtte finne seg i.
Den gamle rivaliteten med fotballdirektør Franco Baldini har sikkert gjort ting verre og Daniele De Rossi sin farvel var spikeren i kista.

Roma uten romere

Eier James Pallotta og sryret har bevist at de ikke setter pris på gamle trofaste heltene.  Totti var det første og største ofret da han var «ansporet» til å legge opp og nå føler han at han er tolerert pga av sitt navn. Det samme hendte til De Rossi og til og med Bruno Conti kan forsvinne etter 40 år i klubben som spiller, trener og talentutvikler.

- Annonse -

En «ny» Roma, uten Totti og de andre legendene er kanskje nødvendig for å utvikle klubben men avskjedene kunne og burde vært litt mer forsiktige. Fansene var allerede i krig mot Pallotta etter noen middelmådige sesonger og et ‘familiedrama’ i starten av en ny fase er det siste alle som er glade i Roma ønsket.
Identitet er alt i hovedstaden og det er et farlig spill å kvitte seg med så mange nøkkelfigurer i så kort tid. James Pallotta har ikke skjønt dette ennå og det kan koste ham dyrt, skal den internasjonale AS Roma floppe igjen.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -