Lerkendal stadion
Lerkendal Stadion FOTO: Ronny Aasmundseth (Fotballnerd.no)

En kald novemberkveld mellom seriemesterne fra Trondheim og nedrykkstruede Bodø Glimt på Lerkendal.

Første omgangen

Rosenborg  styrte kampen innledningsvis, hvor gjestene fra Bodø valgte og trekke laget innp på sine egen banehalvdel. Seks minutter ut i den første omgangen fikk vi kampens første skudd på mål, etter at Rosenborgs toppscorer Christian Gytkjær plukket opp ballen på rundt 20 meter, etter en duell mellom Bakenga og Emil Jonassen, hvor han smeller til fra høyre, Glimt-målvakten får hanskene på ballen.

Noen minutter senere tråkler Pål Andre Helland seg oppover høyresiden og blir felt av Ole Jørgen Halvorsen like utenfor hjørnet av sekstenmeteren. Mike Jensen svinger ballen inn, men den blir klarert enkelt fra Glimt sin side. Etter 14 minutter av kampen våkner en tidligere RBKer Trond Olsen, legger inn fra venstre og RBK sliter med å klarere. Azemi får ballen feilvendt på 10 meter og vender opp og skyter, men Hansen er patent og redder.

Etter 18 minutter får Rosenborg en vanvittig mulighet,  Tore Reginiussen finner Midtsjø med en strøken pasning og indreløperen får løsnet et skudd fra sekstenmeteren. Skuddet er imidlertid litt dårlig og går en meter over Simon Thomas sitt lengste kryss. Fire minutter senere går Lerkendal til himmels da RBK spiller seg godt fremover på banen via midten og helt ut til Helland på høyrekanten.

Helland lamper ballen inn mot Bakenga og kommer på første stolpe og header ballen i lengste hjørnet, Rosenborg er i føringen og Bodø/Glimt er under streken. Like etter får hjemmelaget nok en mulighet. Tore Reginiussen slår en fantastisk langpasning i gjennom og der kommer Helland gjennom etter en kontring fra hjemmelaget etter en dødball.

Andre omgang

Rosenborg startet andreomgangen som de både startet og avsluttet den først, med å ha mye ball.  I det 47 minutt skulle gjestene få muligheten etter at 20-åringen Mathias Normann er svært nære ved å utligne for gjestene fra Bodø.  Etter at Glimt spiller seg fint inn på hjemmelagets banehalvdel, og nevnte Normann klinker til utenfor sekstenmeteren, men skuddet stryker stolpen.

Så broderer Jonas Svensson seg igjennom midten, før han så slår en pasning ut mot Helland som skytter fra rundt 20 meter, ballen går i en Glimt-spiller.

Bodø/Glimt tar grep og inn kom  Jens Petter Hauge for Vadim Menzon. Så i det 60 minuttet gikk Rosenborg opp i 2-0, etter en corner fra venstre som Pål Andre Helland. Corneren blir klarert, snapper opp en dårlig klarert corner fra Mockenhaupt og smeller til fra straffemerket. Simon Thomas gir retur og der er Eyjolfsson på rett plass til rett tid og pirker inn 2-0 fra kloss hold. Bodø/Glimt setter inn Daniel Edvardsen, og tar ut kapteinen Trond Olsen.

I det 65. minuttet fikk hjemmelaget en ny corner, som Glimt-spilleren Ole Jørgen Halvorsen klarerer enkelt. Så i det 68. minuttet kom reduseringen, Halvorsen slår en god corner  rett på hodet til Azemi som header ballen i lengste hjørnet fra syv meter.

Etter scoringen åpnet det seg store kontringsrom for hjemmelaget, ettersom gjestene flyttet laget mer opp i jakten på utligningen og målet som de trenger.  Men Rosenborg fortsatte og styre kampen. Nyhetene fra Nadderud var ikke noe gode nyheter for de gule, som plutselig måtte vinne kampen.

I det 80. minuttet slår Skjelvik inn ballen til Gytkjær som vender opp og skyter fra 25 meter via et Glimt-bein og rett i klypene på Simon Thomas. Rosenborg foretok seg et bytte;  Matthías Vilhjálmsson kom inn for  Anders Konradsen. De siste fem av andre omgangen virket som om gjestene hadde innsett at de spiller i OBOS neste sesong, og Rosenborg styrte kampen.

Gytkjær kom seg så alene, men linjemannen vinket av for en offside.  Glimt pumper opp samtlige mann i boksen. Halvorsen lemper inn i feltet, men Rosenborg forsvaret klarerte ballen enkelt. På overtid fikk Gytkjær en kjempemulighet da han fikk en ball i bakrom, og dansken var alene med Glimt målvakten men ballen fikk han ikke i mål.

Så like etterpå Elba Rashani får en kjempemulighet, og setter ballen rett på målvakten.

Med det blåste dommeren kampen av, og gullfeiringen kan starte i Trøndelag. Mens Bodø/Glimt må ta den tunge turen ned til OBOS.