Sevilla overtar tabelltoppen i Spania

107
La Liga i Spania er mer åpen og tett enn på mange år. Sevilla overtok ledelse etter seieren over Valladolid på søndag. Overraskelseslag som Alaves, Espanyol og Girona holder godt følge med teten. Vi må helt tilbake til 2004 for å finne en annen vinner enn de 3 store (FCB, RM, AM), da var det Valencia som vant. Skal 2018/19-sesongen gi oss en overraskende vinner? Ca. en tredjedel av sesongen er spilt og Sevilla topper med 26 poeng. Vi må helt tilbake til 2001/02-sesongen for å finne tilsvarende lave poengsum på toppen av tabellen. Den gang ledet Deportivo La Coruna med 26 poeng.

Ny smell for Real Madrid

Lille Eibar banket Real Madrid 3-0 lørdag, og det kunne fort ha vært flere mål. Hva har skjedd med gigantene fra Madrid? Laget er ikke til å kjenne igjen fra de foregående sesongene med tre strake seire i Champions League.

Sparkingen av Lopetegui var neppe løsningen. Solari som overtok fikk en fin start med fem strake seire, men det er lag som Real Madrid SKAL slå. Melilla, Valladolid, Viktoria Plzen og Celta Vigo.

Mange forventet at flere skulle stå frem og heve seg når de kom ut av Ronaldos skygge. Det har definitivt ikke skjedd. Spillere som Modric, Bale og Benzema er svært anonyme. Isco må sitte på benken, Varane gjør flere store feil, og det har preget han hele sesongen.Nå er ikke løpet kjørt i serien fordi La Liga er jevnere enn på mange år. Både Atletico Madrid og Barcelona har avgitt flere poeng så langt enn hva som er normalt.

Uavgjort i rundens storkamp!

Atletico Madrid tok i mot Barcelona på Wanda Metropolitano. Det endte 1-1 etter at Costa scoret for hjemmelaget i det 77. minutt. To minutter på overtid kommer Dembele gjennom og utlikner. Det ble en tøff kamp med mange kort og frispark. Barcelona dominerer kampen med et ballinnehav på 73 %. Men Atletico er sterke og godt organisert, så Barcelona kommer ikke til mange sjanser.

Christian Stuani (Girona) er La Ligas toppscorer med 10 mål etter at han banket inn 2 mål i løpet av 3 minutter i det katalanske lokaloppgjøret mot Espanyol. Messi og Suarez følger tett på med 9 mål hver.

[pro_ad_display_adzone id=»45136″ info_text=»- Annonse -» info_text_position=»above» font_color=»undefined» font_size=»11″]