Sevilla klare for sin tredje finale på rad

137

Sevilla hadde et godt utgangspunkt mot Shaktor Donetsk etter 2-2 i den første kampen som ble spilt i Lviv, og i kveldens returkamp var laget best og kontrollerte inn til 3-1 etter to tidlige mål i andre omgang.

Dermed er Sevilla klare for sin tredje finale på rad. Sevilla vant i fjor mot Dnepr Dnepropetrovsk, og i 2014 mot Benfica. Sevilla vant også forgjengeren til Europa League, UEFA-cupen, både i 2006 (mot Middlesbrough) og 2007 (mot Espanyol). De har med det fire finaleseire på rad, og er den ubestridte «Europa League-giganten».

I dagens semifinale mot Shaktor Donetsk, som forøvrig vant turneringen i 2009 (mot Werder Bremen), kom Sevilla veldig godt i gang. De fikk også en tidlig ledelse da Kevin Gameiro utnyttet at en forsvarsspiller slurvet med et tilbakespill, og alene med keeper gjorde han ingen feil.

Utover i omgangen kom ukrainerne mye bedre med, og det var slett ikke ufortjent da Eduardo utlignet rett før pause. Målet kom etter nydelig spill og en kontring der Sevilla sekunder tidligere ønsket straffe etter en hands i feltet på motsatt side.

1-1 var et nydelig utgangspunkt for en spennende andreomgang, men det ville ikke Sevilla ha så mye av. Gameiro scoret igjen bare et par minutter etter pause. Etter glimrende spill rundet han keeper og satte ballen i tomt mål, selv om han kom ganske langt ned mot dødlinja før storscoreren fikk avsluttet.

Det endret ikke det faktum at Shaktor måtte ha to mål for å ha muligheten til å gå videre. Vel vitende om at 2-2 vil holde til ekstraomganger, fortsatte laget med en viss optimisme, men uten at de klarte å skape så mye. Men ballinnehavet som var soleklart for Sevilla i starten, hadde nå vippet i Shaktors favør prosentmessig.

Etter 59 minutter falt nok avgjørelsen på et glimrende skudd fra skrått hold utagbart for keeper og i nettmaskene fra Mariano. Da måtte Shaktor ha to mål til, noe de aldri var i nærheten av å klare.

Kampfakta:

Sevilla – Shaktor Donetsk 3-1 (1-1)
5-3 sammenlagt for Sevilla
Mål: 1-0 Kevin Gameiro (9), 1-1 Eduardo (44), 2-1 Kevin Gameiro (47), 3-1 Mariano (59)
Gult kort: Banega, Vitolo, Sevilla, Marlos, Rakitskiy, Kucher, Srna, Eduardo, Stepanenko, Ismaily, Shaktor
Dommer: Bjørn Kuipers, Nederland
Tilskuere: 41.286
Sevilla: Soria, Tremoulinas (73. Escudero), Rami, Carrico, Mariano, Krychowiak, Nzonzi, Banega (89. Cristoforo), Vitolo, Cok, Gameiro (82. Iborra)
Shaktor: Pyatov, Kucher, Ismaily, Stepanenko, Srna, Rakitskiy, Marlos (84. Wellington Nem), Malyshev, Taison (76. Bernard), Kovalenko, Eduardo (84. Detinho)