Sevilla vinner Europa League for 3. gang

Liverpool – Sevilla 1-3. Scoringer: L: Sturridge. S: Gameiro, Coke (2)
Sankt Jakob Park (Basel) 35000 tilskuere.
Onsdag 18. mai 2016 kl. 20.45

Liverpool: Mignolet – Clyne, Toure (Benteke), Lovren, Moreno – Milner, Can, Lallana (Allen), Couthinho, Firmino (Origi) – Sturridge
Sevilla: Soria – Escudero, Rami (Kolodziejczak), Krychowiak, Mariano – Carrico, Coke, Nzonzi, Vitolo,Banega (Christoforro) – Gameiro (Iborra)

Første omgang var fartsfylt og inneholdt mange situasjoner som kunne medført scoringer. Ikke minst var det flere diskutable straffesituasjoner. Første sjanse gikk til Liverpool når Sturridge header fra bakre stolpe og ballen er fri innenfor 5 meteren. Dessverre for Liverpool var ingen spillere  i nærheten til å sette foten på den. I den neste situasjonen som inntreffer er Firmino sentral. Han er på vei gjennom fra kanten og er innenfor 16- meteren. Han blir hindret, kanskje ikke nok til å blåse straffe, men forsvareren er klart borti ballen med armen. Mange dommere hadde gitt straffe for forseelsen. Deretter er det Sevillas tur til å vise seg fram. Først en corner som heades mot mål, blir så avklart, men rett til Gameiro som prøver å brassesparke den i mål, men rett utenfor. Det hadde blitt en spektakulær scoring om den hadde gått en meter til høyre. Så etter 35 minutter kommer kampens første scoring. Coutinho leverer fint til Sturridge som egentlig har 3 mann på seg. De forventer nok at han skal gå innover med ballen, men han skyter med utsiden av venstre beinet og setter den klistret til stolpen. En fantastisk scoring! Nok en straffesitusajone oppstår når Lallana skal spille gjennom Clyne. Krychowiak stopper helt klart ballen med hånda. Dette var den klareste situasjonen. Dette skulle ha vært straffe. Liverpool satte ballen i nettet for andre gang i kampen når Lovren header inn en corner, men Sturridge er i offside og forstyrrer keeper og den blir korrekt annulert.

Andre omgang var 18 sekunder gammel når Sevilla utlikner. Mariano er litt heldig og får med seg ballen ute på kanten. Han slår en tunnel på Moreno, og slår et innlegg som Gameiro kan styre enkelt inn. En skikkelig kalddusj for Liverpool i starten av omgangen. Etter 64 minutter er kaptein Coke på farten, etter fint veggspill med Vitolo så setter han ballen hardt ned i hjørnet. Sevilla har snudd kampen. Etter 70 minutter er Coke igjen frempå og setter inn 3-1. Mange (inkl. linjedommer) mener det er offside, men det er en korrekt avgjørelse da ballen kommer fra en Liverpool spiller.

Liverpool hadde initiativet i første omgang, og var klart det laget som skapte mest. De ble også snytt for minst et straffespark. I andre omgang tok Sevilla over det hele. De skapte mange muligheter i tillegg til målene, og det var lenge mellom hver gang Liverpool skapte noe særlig. Vi gratulerer Sevilla med deres tredje seier på rad i Europa League, noe som betyr Champions League deltagelse neste sesong.