Siste: Alaves sparker treneren

109

Siste nytt fra La Liga.
Alaves har besluttet å avslutte samarbeidet med trener GIanni de Biasi (bilde: Marca). Alaves ligger etter runde 13 på desidert siste plass med fattige 6 poeng. Tapet (2-1) denne runden hjemme for Eibar var nok til at styret i dag tok en beslutning om å terminere kontrakten. Javier Cabello er satt til ledet laget inntil videre.

Øvrige kamper i runde 13 i Spania:

Celta Vigo – Leganes 1-0. Celta vant oppskriftsmessig 1-0 hjemme over Leganes og så klart var det lagets storscorer Aspas som sørget for kampens eneste mål.

Levante – Atletico Madrid 0-5. Diego Simone kan puste lettet ut etter Atletico Madrid har begynt å score mye mål igjen. 5-0 over Levante på bortebane er en strek prestasjon. Det som trolig også var godt å konstatere for Atletico og Simone, er at storscorer Griezmann har begynt å score igjen. 2 scoringer og en asist, ble fasiten på lørdag. Gameiro, den andre spissen har vært litt inn og ut av laget denne sesongen, men noterte seg også for 2 scoringer og en asist.

Real Betis – Girona 2-2.  Nyopprykkede Girona fortsetter å levere bra resultater. Denne runden klarte de uavgjort 2-2 borte mot Real Betis.

Real Madrid – Malaga 3-2.  Malaga holdt virkelig på å skape trøbbel for Real Madrid på Santiago Bernabeu. Det var 2-2 ganske lenge l i kampen helt til hjemmelaget får straffe etter 76 minutter. Ronaldo tar som vanlig straffen og bommer. Keeper redder, men gir retur og Ronaldo får en ny sjanse som han setter. Det lugger for storlaget om dagen. Zidane får litt kritikk for ikke å ta ut det beste laget. Han får kritikk for å ha vært passiv i overgangsmarkedet i sommer. 8 poeng bak Barcelona er mye, men ikke håpløst. Malaga som ligger på nedrykksplass er et lag som Real Madrid ikke bør ha problemer med.

Deportivo La Coruña – Atheltic Club Bilbao 2-2  Bilbao sliter om dagen. Dette unike laget fra Baskerland som aldri har benyttet spillere uten et baskisk opphav, har mistet mye av sin identitet i spillet. Det er åpenbart at de sliter etter at Valverde flyttet til Barcelona. Bilbao har tradisjon for alltid å kjempe om europacup spill. 15. plass på tabellen er derfor langt under forventningene til dette laget. Bare 2-2 denne runden borte mot Deportivo som også sliter med å finne formen. De ligger nå på 17. plass.

Villareal – Sevilla 2-3. Dette var ventet å bli et tøft og jevnt oppgjør. Det ble det også, men Sevilla trakk det lengste strået og kaptein Ever Banega scoret vinnermålet etter 78 minutters spill. Kampen endte 3-2 til Sevilla.

Valencia – Barcelona 1-1

DOMMERTABBE – får vi snart videodømming?

Espanyol – Getafe 1-0. Runden ble avsluttet mandag kveld der Espanyol tok 3 viktige poeng etter en noe svak periode i det siste. Som ventet målfattig, tett og jevn kamp mellom to lag som prøver å henge med lagene midt på tabellen. De ligger på 12. og 13. plass med 16 poeng etter dagens oppgjør.

Real Sociedad – Las Palmas 2-2