741

Tallinn, Estland 20160324. Haitam Aleesami i aksjon under privatlandskampen i fotball mellom Estland og Norge p A. Le Coq Arena i Tallin torsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Gr¯tt / NTB scanpix
Haitam Aleesami i aksjon under privatlandskampen i fotball mellom Estland og Norge på  Le Coq Arena i Tallin torsdag kveld.

Det var relativt få overraskelser i startoppstillingen til Norge;bortsett fra Rune Jarstein som har vært i veldig god form for Hertha Berlin denne våren.

En annen overraskelse var nok Veton Berisha; Salzburg spilleren som ifølge Eurosport’s eksperter kunne prege kampen-dersom han fikk rom og plass til nettopp det.
Kampen startet forholdsvis rolig;ingen store sjanser før det var spilt drøye 17 minutter.

Da slo Haitam Aleesami inn til det som sannsynligvis skulle være et innlegg,men treffer tverrlegger og går over mål-til det som ble kampens første sjanse.

Norge viste tidlig i kampen at de var villige til å presse høyt og slapp til få sjanser imot.

Senere i første omgang fikk Jo Berget en stor mulighet til å sende Norge i føringen 1-0,men klarer ikke å overliste Estland-keeper Mikhel Aksalu.

Taktikkskifte

I andre omgang legger Norge over til 4-3-3 med Berisha og Berget på henholdsvis venstre og høyrekant.

Andre-omgangs første store sjanse kommer i det 59.minutt; da Stefan Johansen chipper ballen over alle de Estlandske forsvarspillerne og videre til Valon som kommer alene med keeper, men setter ballen like utenfor.

Neste store sjanse kommer da Norge fyller på i boksen; Johansen 90 grader ut til Skjelbred som setter kula snaue 2 meter over mål.

I det 85.minutt får Rosenborg-stjernen Fredrik Midtsjø sin landslagsdebut – vi gratulerer! Resten av kampen ble sjansefattig og ender 0-0.

For de som ikke så kampen var den relativt ensformig; lavt tempo og lite vilje.

Ordknapp Høgmo

Høgmo synes kampen var som forventet, og var enig i at det var en ok gjennomført kamp.

Per-Mathias ville ikke si så mye om Finland-kampen på Ullevål tirsdag.