Hva har skjedd med Real Madrid?

276

(Bilde: Marca. Cristiano smilte ikke så mye på Wembley i går kveld)

Mange har stilt dette spørsmålet den siste tiden. Spesielt etter at de tapte 2-1 mot nyopprykkede Girona i helgen. Laget de aller fleste så som den store favoritten til ligatittelen nok en sesong. De feide Barcelona av banen i den spanske supercupen uken før ligastart. De måtte starte sesongen uten Ronaldo som pådro seg rødt kort i supercupen og fikk 5 kampers karantene (4 ligakamper).

Den beryktede angrepstrioen Bale, Benzema og Cristiano Ronaldo (BBC) har på 10 seriekamper kun scoret 4 mål tilsammen!. Til sammenligning har Messi alene scoret 12 mål. Real Madrid ligger allerede 8 poeng bak erkerivalen Barcelona. Champions League kampen i går kveld mot Tottenham ble de satt på plass på nytt. 3-1 tap.

Ronaldo har kanskje et poeng i intervjuet han ga etter kampen mot Tottenham. Vi har solgt unna spillere som gjorde oss bedre, sier Ronaldo. Pepe, James, Morata er navn han nevner. Bale er et annet navn i media i dag. Det sies at presiden Perez er lei av Bale og vil selge han til sommeren. Noe av det han kritiserer Bale for er å prioritere landslaget når han ikke er skadefri, og som da har medført enda lenger tid på skadelista.

- Annonse -

Tilbake til seriestarten, kanskje så vi noen faresignaler allerede da. Ingen seier på de 3 første hjemmekampene, det har ikke skjedd siden 1995. Det var mot lag som Valencia, Levante og Betis. De virker litt handlingslammet. Et lag som i forrige sesong vant «alt». Det gikk på skinner. Det virker som om Zidane ikke vet helt hvilke knapper han skal trykke på. De knappene bør han snart finne, fordi det eneste som teller i Real Madrid er å vinne kamper og trofeer. Det er ikke tradisjon for å la managere få ro og tid til å snu en dårlig trend.

Både Benzema og Bale har som nevnt hatt store skadeproblemer. Det er så klart noe av årsaken. Men Isco har kommet inn og faktisk vært en av lagets beste spillere denne sesongen. Sammen med unggutten Asensio er Isco toppscorer med 3 mål. Det er bemerkelsesverdig lavt antall mål for å være toppscorer i en av verdens beste klubber etter 10 kamper.

Vi skal på ingen måte avskrive Real Madrid ennå. Om de ikke ryker på noen flere liga-smeller på en stund, så har de heng på Barcelona fortsatt. De vil også gå videre i Champions League. Men en ting er sikkert, stallen er vesentlig tynnere enn forrige sesong. De var svært tilbakeholdne på  overgangsmarkedet og kjøpte kun inn et par spillere som ikke er gode nok for til å utfordre de etablerte. Som Ronaldo nevnte; Pepe, Morata, James og vi kan legge til Danilo er i prinsippet ikke erstattet med samme kvalitet.

En siste ting som er åpenbart, lagets målscorere må snart finne veien til nettmaskene. Det har vel ikke skjedd tidligere at Cristiano og Benzema står med et mål hver etter at 10 kamper er spilt i serien.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -