Skråblikk på lokalfotballen. Lupen på: Vanvik IL, 4. div avd. 2 Trøndelag.

323

Vanvik IL kommer fra tettstedet Vanvikan i Indre Fosen kommune, i nye Trøndelag fylke. Vanvikan har omtrent 750 innbyggere, ca. 50 av disse spiller fotball på det lokale fotballaget. Hjemmekampene spilles på Skavelmyra Stadion, som har en kapasitet på 250 tilskuere.

Fotballnerd.no har fulgt laget i sesongen 2018. Det endte med opprykk. Hovedtrener Hallvard Solem har vært hyggelig og svart oss på noen spørsmål om årets sesong, og tanker og planer for 2019.

Hovedtrener Hallvard Solem i samtale med Jørgen Kvitland. I bakgrunnen medtrener Sander Flytør.

Sesongen 2018

Hvordan gikk sesongen 2018?

“Årets sesong endte med opprykk til 4. divisjon, noe vi naturligvis er veldig godt fornøyd med. Sesongen har vært solid prestasjonsmessig og spillergruppen har vist jevn og fin fremgang hele veien.”

Morten Kilen. En av tøffingene i forsvaret. Her i vårkampen mot Åfjord.

Hva gjorde dere annerledes i år enn forrige sesong?

“I utgangspunktet har vi ikke gjort så veldig mye annerledes. Vi har fått jobbet med de samme temaene over flere år. Dette har gitt oss et godt grunnlag å bygge på inn mot årets sesong. Ekstra fokus på kondisjon og dødballer har også gitt resultater.”

Rikard Haugen redder nok en gang laget for scoring i mot.

Hva har du vært mest fornøyd med under sesongen 2018?

“Til å være en distrikts- og breddeklubb har vi i år hatt en usedvanlig stor spillerstall. Det å fungere som et samspilt lag med så mange nye fjes i troppen er ingen selvfølge. Spillergruppen har imponert meg voldsomt i forhold til hvordan de hele veien har jobbet sammen for å bli bedre som lag. Med svært mange skader utover i sesongen har vi fått behov for hele spillertroppens bredde, samtidig som de har klart å fortsette utviklingen og ta nye steg hele veien.”

Noen ser på spillet. Andre teller at alle baller har kommet inn etter oppvarming. Begge deler er viktig for en breddeklubb.

Dere rykket opp til 4. divisjon, men kom på 2. plass i serien, hvordan var det mulig?

“Vi endte på 2. plass bak NTNUI 2 som ikke kan rykke opp så lenge deres 1. lag ikke rykker opp fra 4. divisjon. NTNUI 2 har i flere år vist at de er mer enn gode nok til å ta et steg opp, og var i år svært nær da NTNUI 1 ga Strindheim kamp til døra i 4. divisjon. Den gamle storklubben Strindheim trakk imidlertid det lengste strået, noe som medførte at også vi endte med opprykk. Det var litt spesielt å måtte vente i flere uker etter endt sesong på om det ble opprykk eller ikke, men vi er selvfølgelig glade for utfallet. Selv om det ble 8 poeng opp til NTNUI 2 til slutt, føler jeg at vi har fått bevist gjennom sesongen at vi er modne for å prøve oss et hakk opp neste år. Det blir en spennende utfordring.”

Johannes Hindrum. “Fighting-face”. I en våt kamp mot Åfjord.

Er du fornøyd med 4. divisjonspuljen neste sesong?

“Begge de trønderske 4. divisjonsavdelingen byr på tøff motstand, og det er vanskelig å vurdere de ulike lagene opp mot hverandre i så måte. Når vi nå havnet i “nord-avdelingen” blir det et par langturer til Rørvik og Namsos, men totalt sett kanskje den mest gunstige avdelingen i forhold til reisebelastning.”

Daniel Raudberget. Sammen med Torbjørn Bjørnsvik, og lillebror Håvard, de beste juniorene denne sesongen i 2018.

Hvilke lag ser du på som de største utfordrerne?

“Det er vel naturlig å tro at Levanger 2 som kommer fra 3. divisjon samt NTNUI, Rørvik og Namsos som kjempet i toppen av sine 4. divisjonsavdelinger i år blir blant de sterkeste lagene.”

Spissen Robert Solstad gikk fra 7 scoringer på 17 kamper i 2017, til 28 på 18 kamper i 2018. Det er imponerende.

Hva er planene frem mot seriestarten i 2019?

“Vi starter oppkjøringen for fullt i januar og satser på å få trent godt i vinter for å være best mulig forberedt til seriestart. Planen er å bygge videre på det arbeidet som er gjort de siste sesongene og forhåpentligvis ta ytterligere nye steg.”

Klubben startet med over 50 spillere i januar. Det var en fordel når skadene meldte seg.

Hvordan tror du det går i 4. divisjon sesongen 2019?

“Det blir utvilsomt en tøff men spennende utfordring. Spillergruppen har absolutt potensiale til å kunne bite fra seg i 4. divisjon også. Det blir viktig med en god start. Vi er en litt truet art, som fortsatt spiller våre hjemmekamper på gress, og må nok også i år belage oss på å starte sesongen med mange bortekamper i påvente av en spillerklar bane på Skavelmyra. Det kan gi en ekstra utfordrende start, men også en fordel når det strammer seg til utover høsten og det blir flere hjemmekamper. Vi gleder oss og ser frem mot nye utfordringer.”

På Skavelmyra bygges det fotballkultur.

Fotballnerd.no har fulgt denne klubben i 2018. Skal følge opp i sesongen 2019. Ønsker Vanvik lykke til med neste sesong.

Kommentarer

kommentarer